Anasayfa » Yazılar » Dünyanın En Ucuz Ülkeleri

Dünyanın En Ucuz Ülkeleri

Dünyanın En Ucuz Ülkeleri

Sürekli gezmek, seyahat etmek dünyanın en güzel şeylerinden biri olsa’da en pahalı ve zahmetli işlerinden biride olabilir. Dünya üzerinde ülkemiz sınırları içerisinde her Türk vatandaşı gibi kazandığımız Türk Lirasına göre karşılaştırma yaparak bizim ekonomimize pahalı yada ucuz gelen ülkeler bulunmaktadır. Bu ülkeler her kıta üzerinde yer alıyor. Az uğraşlar sonucu kazandığınız küçük bir miktar parayla dahi gitseniz kendinizi zengin hissedeceğiniz, dünyanın en ucuz ülkeleri sizler için bu konu altında listelendi. Hepsi gezmek için iyi bir seçenek olmasa’da seyir zevkinizi ve gezme hobinizi tatlandıracak olması konusunda hemfikiriz.

En Ucuz Ülkeler Listesi

Türk Lirasını gittiğiniz ülkede yerel para birimine çevirdiğinizde kat kat paranızın olacağı, hem o ülkenin ekonomisine katkı sağlayabileceğiniz hemde ülkenin kültürel ve diğer getirilerinden sonuna kadar faydalanabileceğiniz yerlerdir bizim için en ucuz ülkeler.

Kolombiya

Dünyada Pablo Escobar adında herkesçe bilinen meşhur mafya sayesinde adı yayılan Kolombiya ekonomik anlamda çok uygundur. Halkın isyanları ve hükumetin uyguladığı yanlış siyasi politikalar sayesinde hezimete uğrayan ülkenin para birimi ve reyon fiyatları oldukça düşük. Kişi başı 600 TL gibi küçük bir mevla ile günler boyunca doya doya gezebilirsiniz. Türk kültürü ile bağdaş olan pek bir geleneği olmadığı için bize tamamen uzak mutfağını beğenmeyebilirsiniz. Lakin burada karnavallar ve festivaller gerçekten çok meşhurdur. Biyolojik çeşitlilik yelpazesi inanılmaz geniş olan Kolombiya’da Türk Lirası ile harcayacağınız küçük mevla ile ülkede lüks olarak bilinen her şeyden faydalanmanız mümkün.

Venezuela

Venezuelayı listeye ekliyoruz fakat 2019 yılındaki ekonomisi ile bundan 10 yıl önceki ekonomisi arasında dağlar kadar fark var. Başkanlığı ilginç bir senaryo sonucunda eline alan Maduro, ülkeyi kaos ortamına sürükleyecek ilginç politikalar yaptığı için burada artık paraya değer verilmiyor. Ülkede insanların algısını yönetebilmek için o kadar fazla para basılmış ki Venezuela para biriminin bir anlamı kalmamış. İnsanlar burada açlıktan ve sefaletten ölümün eşiğinde olsalar’da turistler olarak bizle ekonomiye katkı sağlıyoruz. Venezuela’da dolu dolu bir gününüzü geçirmek için sadece 600 TL’ye ihtiyacınız var. Tüm kaynaklarından dolu dolu faydalanmış olsanız bile maksimum günlük 500 TL bütçe yeterli olmaktadır. Sadece en ucuz ülkeler içinde bu kadar ucuz olduğu için gitmek mantıksızdır. Çünkü burada bir kaos ortamı olduğu için tehlike altında kalabilirsiniz.

Bulgaristan

Türkiye’nin yakın komşusu Bulgaristan’ı unutmamak lazım. En ucuz ülkelerden aynı zamanda ülkemizde göçmenleri ile bilinen halkıyla yabancılık çekmeyeceğiniz nadir yerlerden biridir. Vize sorunu ile çok uğraşmayıp günlük 1.500 TL ile çok rahat bir gün geçirebilirsiniz. Bu rakamlar bile belki fazla gelebilir fakat bir gün içerisinde Bulgaristan’ın hatırı sayılır yüksek kalitedeki getirilerinden faydalanabileceğiniz etkinliklere göre hesaplanmıştır. Gece kalma, yemek, gezi, müze giriş fiyatları el usulü hesaplanarak yapılmıştır. Bulgaristan’da yemek kültürü Türklerin kültürü ile neredeyse aynıdır. Tat konusunda her gün yediğiniz yemekleri yedikten sonra farklı varyasyonları varmış diyerek ufkunuzun açılacağına şüphemiz yoktur.

Güney Afrika

Dünya üzerinde gidebileceğiniz en maceralı serüvenlere sahip olan ülkedir. El değmemiş doğası ile yüzlerce hayvan ve bitki çeşidine şahit olabilirsiniz. Çok düşük paralar ile Güney Afrika’nın doğal zenginliklerine şahit olmanız mümkün. Kaplan, aslan gibi büyük kedi türlerinin meşhur olduğu Afrika ormanları ve yaşam alanı olan yerlerde sadece 70 TL’ye hem ulusal parklara girebilir hemde istediğiniz yemeği yiyebilirsiniz. Çevresindeki faktörlerden faydalanmak ucuz olsa’da günlük kiralık daire fiyatları ekonomiye göre biraz uçuk. Her geçen yıl ucuz ülkeler arasından çıkmaya dahada ilerleyen Güney Afrika ekonomisini sürekli genişletmektedir. Çok daha düzgün bir seyahat macerası geçirmek için araç kiralamanız tavsiye edilmektedir.

Arjantin

Belkide listede en gelişmiş ülke olabilir. Arjantin günde maksimum 300 TL harcayarak krallar gibi yaşamanıza olanak sağlayan bir ülkedir. 1 Doların yaklaşık olarak 3 Arjantin Pesosu’na eşit olduğu ekonomide üstte sayılan ülkeler kadar geri kalmasa’da bizim için ucuzdur. Kesinlikle hem çok para harcamayıp hemde konforlu bir gezi planlıyorsanız ilk tercihler arasında olmalıdır. Dünya üzerinde balıkçılık ve kuş avlama sporlarında birincidir. Ayrıca dağ yamaçlarının çok elverişli olmasından dolayı Arjantin dağlarında trekking yapabilirsiniz.

Hindistan

Yeni Delhi’de baharat sevenlerin bayram edeceği enfes yemek türleri çok ucuza satılıyor. Burada insanların sır gibi tarifini bulup sakladığı herkesin damağını uçuklatan efsanevi yemekleri ekonomisinin kötü olması sayesinde çok ucuza yiyebilirsiniz. Hindistan normal ekonomide biraz parasını biriktirmiş Türk vatandaşları için bir cennete dönüşebilir. Kültür mirasları ve gezilecek ücretli yerleri dahi bedavadan biraz pahalı olduğu için turistlerin akın ettiği ülkelerden biridir. Milyarı aşan nüfusu ile sokaklarda yatan insan sayısı arttığı için güvenle seyahat geçirmek için profesyonellerden yardım almanız gerekebilir. Halk olarak en az Türkler kadar misafirperver olsalar’da genel yüzdeye vurduğumuzda temkinli davranmak her zaman iyi olacaktır.

Tayland

Turizm acentalarının bir numaralı ülkesi Tayland, 5 yıldızlı otelde bir gece geçirmek dahi 1.500 TL’yi aşmayan bir ülke olmasıyla bilinmektedir. Burada gerçekten aşırı yoğun bir kültür hakim olduğu için çok farklı şeylerle karşılaşabilirsiniz. Maymunların sirk yapması, böcek yenmesi gibi kültürler size uygun olmasa’da hepsini bir günde yaşayıp Tayland insanı olmak pahalı değil. Meşhur adalarında 800 TL’ye mükemmel bir 24 saat geçirebilir ve kumsallarında ücretsiz konaklayabilirsiniz.

Malezya

Müslüman nüfusun baskın olduğu Malezya topluluğunda Kamerun Dağlıkları’nı ücretsiz gezebilirsiniz. Ayrıca ülkenin merkezi sayılan Kota Kinabalu 200 TL bütçeyle rahatça gününüzü geçirebileceğiniz yerlerdendir. En gelişmiş şehrinde dahi 24 saat günlük kiralık daire ile birlikte 350 TL’yi aşmamaktadır. Bir mağara çöküntüsüne benzeyen ve filmlere konu olan Gunung Mulu’yu ziyaret edebilir, dünyanın en büyük eğlence parklarından Kuala Lumpur’da doyasıya vakit geçirebilirsiniz. Mutfak kültüründen damak tadımıza uygun yağlı pilav Nasi Lemak, noodle türü fakat Malezya usulü Assam Laksa’yı neredeyse ücretsiz tüketiyorsunuz. Yemyeşil yağmur ormanlarının arasından teleferik sistemi ile geçip ülkenin tamamını gezmiş gibi hissediyorsunuz.

Pakistan

Ülkemizin en büyük Arap dostu Pakistan, gezmek için çok ucuz. Gezilecek yerleri bakımından zengin olmasa’da Pakistan kültürünü tam anlamıyla tatma fırsatınız oluyor. Yeni insanları ve gelenekleri keşfetmek için günlük 80 TL yetmez mi ? Yeterde artar. Ev tutmadığınız takdirde 50 TL’den az bir parayla dahi bir çok olanaklarını denemeniz mümkün.

Peru

Rüya gibi bir doğası vardır bu ülkenin. Ilıman iklimi ile gezerken’de hem paranızda hemde ikliminde sorun yaşamazsınız. Maksimum 1.000 TL’ye konforlu ve lüks bir gün yaşayabilirsiniz. 10 Dolara Peru’nun mutfağından seçmelerle iyi bir kahvaltı ettikten sonra 15 dolara günün anlam ve önemini kazandıran meşhur Peru yemeklerinden tadabiliyorsunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir