Anasayfa » Yazılar » Batum’a Giriş Şartları

Batum’a Giriş Şartları

Batum’a Giriş Şartları

Gürcistan Batum’a giriş şartları 2023 Gürcistan’ın bir şehri olan Batum, kolay ulaşım koşulları nedeniyle Türk turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilir. Bu şehre gittiğinizde tarihi yapıları, meydanları ziyaret edebilir ve doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz. Yola çıkmadan önce şehre ulaşım için bütçenize en uygun seçenekleri tercih etmeniz gerekir. Bunun yanı sıra hangi şartları sağlamanız gerektiğini de detaylıca araştırmalısınız. İster arabayla ister uçakla şehre gelin, yeni kimlik kartınızın yanınızda bulunması gerekir. Pasaportunuz varsa onu da kullanabilirsiniz. 

Batum’a Arabayla Girilir mi?

Ailecek Karadeniz turuna çıktıysanız ve gelmişken Batum’a da uğramak istiyorsanız, arabanızı şehirde kullanabilirsiniz. Batum’a giriş şartları arasında arabayla geçiş yapacaklar için trafik sigortası vardır. Bunun yanı sıra araç sahibinin de bu yolculukta size eşlik etmesi ya da yurt dışına çıkış için vekalet vermesi gerekir. Bu kurallara uyduğunuz takdirde hiçbir sorun yaşamadan keyifli bir gezinin tadını çıkarabilirsiniz. Arabayla girişler sırasında ehliyetiniz, ruhsatınız da tabii ki yanınızda olmalıdır. Gürcistan Turları İçin Tıklayınız.

Holitera Gürcistan Turları

Batum’a Sadece Kimlikle Girilir mi?

Kimlik kartı her ne kadar Batum’a giriş için yeterli olsa da ne olur ne olmaz diyerek, bazı belgeleri yanınızdan ayırmamanızda fayda var. Örneğin; geçerli bir pasaportunuz varsa geziye çıkarken yanınıza alabilirsiniz. 

Hopa’da havaalanı olmadığı için Hopa uçakları, Batum’a inmektedir. Bu durum insanların daha ucuza bilet alarak Batum’a ulaşmaya çalışmasına yol açmaktadır. Böyle sorunların yaşanmaması için denetimler sıklaştırılmıştır. Bu nedenle uçakla seyahat edenler, biletlerini her zaman yanında bulundurmalıdır.

NOT : 15 Haziran’dan itibaren Gürcistan’a girişlerde aşı veya PCR testi şartı aranmayacağı Gürcistan yetkilileri tarafından duyrulmuştur..

Bu çerçevede, Gürcistan’a giriş yaparken aşı sertifikası veya PCR test sonucu ibraz edilmesine gerek bulunmamaktadır.

Yurtdışına yapılacak seyahatlerde yeni çipli kimlik kartlarının seyahat belgesi olarak kullanılabilmesi için bebek ve çocuk yolcular dahil olmak üzere, kimlik üzerinde fotoğraf zorunluluğu bulunmaktadır. Resmi otoritelerin kararı doğrultusunda, fotoğraf bulunmayan kimlik kartına sahip kişiler ülkeye kabul edilmeyecektir.

Pandemi sebebiyle Gürcistan’a girişlerde form doldurulması gerekmektedir. Form doldurma sonrası girilen maile 5 dakika içerisinde cevap gelmektedir. gelen maili girişte Gürcistan polisleri sormaktadır.

Batum giriş ücreti 2023

Yurtdışına çıkmak isteyen 7 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları 11 Mart Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre 150 TL çıkış harcı ücreti ödemesi gerekmektedir. Harç Pulu sarp sınır kapısı içerisinde ki veznelerden, Ziraat mobil ve interaktif vergi dairesinden ödenebilmektedir.

Batum Turumuz İçin Tıklayınız.

Batum’a Toplu Taşıma Araçları ve Taksilerle Giriş 

Sarp Sınır Kapısından kalkan otobüs, dolmuş ve taksiler; sizi kolaylıkla Batum’a ulaştırır. Aynı zamanda Artvin, Trabzon ve Rize’den doğrudan Batum’a ulaşım imkânı da vardır. Bu vasıtaları tercih ettiğiniz takdirde sınırda bekleme süreniz de kısalır. Doğrudan sınır kapısından ulaşımda, mesafe çok fazla olmadığı için yüksek ücret ödemenize gerek kalmaz. 

Yurtdışına daha önce hiç çıkmadıysanız, Karadeniz’i bir de farklı bir ülkenin kıyılarında görmek istiyorsanız, Batum son derece cazip bir seçenektir. Batum’a giriş şartları konusunda size detaylı bilgiler verdiğimiz yazımızı okuyarak yola çıkarsanız, en kısa yoldan tarihi bir şehri gezmeye başlayabilirsiniz.  Diğer Gürcistan Yazılarımız İçin Tıklayınız.

“Batum’a Giriş Şartları” hakkında 42 yorum

  1. Salam bəs yaşı 18 kadar olan çocuklar pcr testi verirmi Gürcüstana girdikdə sarp sinir kapısından? Çünki bizdə Azərbaycan da yaşı 18 tamam olmamış çocuklar Asi passport almıyor.

    1. Shshshs niye eskisiyle aranda derin bir bağ mı var 🙄 insanlar eski kimliklerine bile ayrılmayı dillendirirken yeniye merhaba bize zor be abla Biz anca soru cevap😔😀

      1. Rafet Türkoğlu

        Merhaba değerli kullanıcılar sık seyahat eden bir kardeşiniz olarak bildiklerimi sizinle paylaşmak isterim Gürcistana gitmek istiyorsanız iki seçeneğiniz var Kara yolunu tercih ederseniz Sarp sınırı Hava yolu derseniz Tiflise uçmanızi önerebilirim Yurtdışı çıkış yasağınız yoksa sadece kimliginizle Gürcistana girebilirsiniz

        1. merhabalar sarp sınır kapsında et ve süt ürünlerini almıyorlar mı gerçekten ordaki bir yakınıma peynir götürmek istiyorum

          1. Tuğba Yılmaz

            Merhaba, Batum’a kimlik ile değil pasaport ile girmem istesem sorun oluyor mu? Bir de sık giden biri olarak oradan hiç telefon aldınız mı?

          2. Tuğba Yılmaz

            Merhaba, Batum’a kimlik ile değil pasaport ile girmem istesem sorun oluyor mu? Bir de sık giden biri olarak oradan hiç telefon aldınız mı? Amacım telefon almak 😊

            1. Pasaport, ülke dışına çıkmak için özel bir kimliktir. Pasaportu olmayanlara kimlikle geçiş hakkı var. Pasaportla geçmeniz yasak değil yani, hatta daha kolay.

            2. Gökay Çınar

              Çocuğumun kimliğinde fotoğraf yok fakat pasaportla giriş yaparsak sorun olur mu? Orada fotoğrafı var sonuçta.

            3. Gürcistan’a pasaport ile giriş yapacaksam ayrıca giriş-çıkış belgesi veya başka bir belge doldurmak gerekiyor mu?

              1. Merhaba ben Gürcistan’a gitmek istiyorum 7 yaşında kızım var babası yanımızda değil kapıda sorun olurmu

              1. Giremez hiç bir hiç bir devlete vergi borcu olmaması lazim vergi borçu oldugu takdirde gümrükten içeri giremez

            4. Merhaba ben batuma gitmek istiyorum ama kimlikteki fotoğrafımda başım açık ve ben şu an kapalıyım sıkıntı olur mu acaba ?

            5. Gurcistana giriste uzerinde toplam kac liraya kadar goturebiliyorsunuz.tl olarak euro olarakta nee kdar yanimda para goturebilirim

            6. Rize Artvin Havalimanı açılmış. Oradan sınır kapısına ulaşım nasıl olur acaba? Sınır kapısı 24 saat açık mı?

            7. Merhaba ben batuma aracımla gitmek istiyorum fakat araç ruhsatım benim şuanki kimliteki soyadımla uyuşmuyor fakat ehliyetimdeki soyadımla uyuşuyor sorun olurmu bilgisi olan vevaplarsa sevinirim

            8. Merhaba 20 aylık bebeğimiz var girişte nüfus cüzdanı ile girilecek fotoğrafsız olduğu için bi sıkıntı yaşanır mı bilen var mı acaba

            9. Merhaba batuma yeni kimlikler haricinde yeni ehliyetle mi giriş yapılması gerekiyor yani eski ehliyetle giriş yapılabiliyor mu araçla gitmek istersek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir