Anasayfa » Yazılar » Yurt Dışına Giderken Alınması ve Yapılması Gerekenler

Yurt Dışına Giderken Alınması ve Yapılması Gerekenler

Yurt Dışına Giderken Alınması ve Yapılması Gerekenler

Seyahat etmek, değişik ülkeler görmek, farklı insanları ve kültürleri görmek istemeyen neredeyse yoktur. Havacılığın yaygınlaşması ile beraber insanlar yurt dışına sık sık gitmeye başladı. Yurt dışına gitmeden önce bilinmesi gerekenler birkaç maddede işlenmesi gerekirse;

Gidilecek Ülkenin Vize Durumu

Ülkelerin birbiriyle anlaşmaları ve sorun olmaması yurt dışına çıkacak yolcular için önem arz etmektedir. Kimi ülkeler vize istemezken hatta pasaporta dahi ihtiyaç olmazken (Kıbrıs, Gürcistan, Ukrayna, Moldova gibi), kimi ülkeler ciddi bir vize işlemleri istemektedir. Bu nedenle vize almadan önce pasaportun geçerlilik süresine dikkat etmek iyi olacaktır.

Gidilecek Ülkenin Şartları

Şartlar derken bu birkaç farklı şekilde düşünülebilir. Neticede yola çıkmadan yapılacak hazırlık, varılacak ülke veya ülkelerin çeşitli durumuna göre ayarlanmalıdır.

Hava Şartları

Gidilecek ülkenin, yolculuk yapılacak sezona göre ayarlanması gerekir. Hava durumunu göz önüne almak orada yapılacak gereksiz ve ek maliyetlere sebep olabilir. Mont, kapüşon, yağmurluk, şemsiye, güneş gözlüğü, şapka gibi eşyalar hava şartlarına göre önem arz edebilir.

Resmi Tatiller

Gideceğiniz ülkenin resmi tatil olması, orada bulunduğunuz süre içinde sizi istenmeyen durumlara sokabilir. Zira yurt dışında gitmek, ziyaret etmek istediğiniz yerlerin kapalı olması olmasıyla bir şok yaşayabilirsiniz.

Resmi Dil

Bazı ülkeler için çok iyi İngilizce bilseniz bile anlaşacak pek kimse bulamayabilirsiniz. Bu nedenle ülkenin resmi dilinde derdinizi anlatacak kadar o ülkenin dilini bilme, en azından bu ifadeleri not almak oldukça işinize yarayacaktır.

Ülkenin Para Birimi

Gideceğiniz ülkenin para birimini göze alarak yanınıza para almalısınız. Alacağınız miktar da orada gezilecek yerler, bu yerlerin arasındaki ulaşım, yeme, içme, müze ücretleri vs. düşünülerek hesaplanmalı hatta bir miktar fazla almanız da zorluk yaşamamanız için elzemdir. Ayrıca mümkünse kalacağınız yerleri önceden ayarlamanız sizin da az stres yaşamanıza yardımcı olacaktır.

Hazırlık İçin Neler Göz Önünde Bulundurulmalı?

Yukarıdaki koşulları göz önüne alarak ve ziyaretin uzunluğuna göre yanınıza eşya almalısınız. Gittiğiniz yerin, kalacağınız otel veya pansiyon gibi yerlerde, yıkama servisi olmayacağı gibi, eşya yıkamanız da mümkün olamayabilir. Uçaklarda belli bir ağırlık kısıtlaması da olacağından en optimal şekilde eşya almak yararınıza olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir