Anasayfa » Yazılar » Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler | Vize İstemeyen Ülkeler

Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler | Vize İstemeyen Ülkeler

vizesiz ülkeler

Vize İstemeyen Ülkeler

Seyahat edenler iyi bilir.  Yurtdışı seyahatlerinde Türk vatandaşlarının en büyük sorunu vize almaktır. Özellikle Avrupa’daki pek çok ülke, seyahatler için Schengen Vizesi alınmasını talep ediyor. Yine bordo pasaporta sahipseniz, Schengen Bölgesine dâhil olan ülkeleri vize almadan ziyaret edemiyorsunuz. Ancak seyahatleriniz için bu ülkelerde ısrarcı olmazsanız ziyaret edebileceğiniz ve vize istemeyen pek çok ülke yer alıyor. Üstelik bu ülkeler, güzellikleri bakımından diğerlerini aratmıyor. Peki, vize istemeyen ülkeler hangileridir? İşte vizesiz ülkeler 2018

Avrupa’da Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler

Eğer bir Avrupa seyahati planlıyorsanız ve vize işlemleri ile uğraşmak istemiyorsanız, bu kıtada vize istemeyen pek çok ülke var. İşte Avrupa’da vize istemeyen ülkeler ve daha fazlası…

Andorra

Umuma Mahsus Pasaport olarak da bilinen Bordo pasaport sahibiyseniz Andorra’da 90 gün süre ile vizesiz kalabilirsiniz.

Belarus

Yine bordo pasaport sahipleri için 30 gün boyunca vize istemeyen bir ülkedir. Ayrıca hususi pasaportunuz varsa bu durumda da 30 gün süre ile vizeden muafsınız.

Bosna – Hersek

Seyahat rotanıza Balkanların bu güzel ülkesini de eklemek isterseniz vize almanıza gerek yok. Ancak tabi bu sürenin bir sınırı var. Eğer vize almadan Bosna – Hersek’te kalmak istiyorsanız, 90 gün süreyi aşmamalısınız.

 Karadağ

Vize istemeyen ülkeler arasında yer alan Karadağ’a seyahat edecekseniz bordo ya da yeşil pasaporta sahip olmanız bir şey değiştirmez. Çünkü 180 gün içerisinde 90 günü aşmadığınız sürece bu ülkede vizesiz kalabilirsiniz.

KKTC

KKTC, vizesiz ülkeler listesinde dâhil edilebilecek ülkelerden birisidir. Tatiliniz ya da seyahatiniz için bu ülkeyi tercih etmek isterseniz, vize almanıza gerek yok. Çünkü vizesiz gidilebilen diğer ülkelerde de olduğu gibi pasaportunuz ile bu ülkeyi ziyaret edebiliyorsunuz.

Makedonya

Makedonya’ya vizesiz seyahatinizde 90 günü aşmadığınız sürece herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız.

Ukrayna

Balkanların en çok ziyaret edilen ülkelerinden birisi olan Ukrayna’ya seyahat etmek için de vize almanıza gerek yok. Bordo pasaporta sahipseniz 60 güne kadar bu ülkede ikamet edebilirsiniz. Bunun yanında yeşil pasaporta sahipseniz 90 güne kadar ikamet edebiliyorsunuz. Ayrıca balkanların bu güzel ülkesi ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak için Ukrayna gezi rehberi konulu yazımızı da okuyabilirsiniz.

Kosova

Bordo pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 gün boyunca Kosova’da ikamet edebilirler.

Arnavutluk

Vizesiz ülkeler Avrupa kıtasında oldukça fazla. Bunlar arasında Arnavutluk da yer alıyor. Yine diğer vize istemeyen ülkelerde olduğu gibi Arnavutluk’u da 90 günü aşmadan vizesi ziyaret edebiliyorsunuz.

Asya’da Vize İstemeyen Ülkeler

Azerbaycan, vizesiz Asya ülkeleri 2018 listesinin en başında yer alıyor. Özellikle kültür ve tarih açısından yakınlığımız göz önünde bulundurulursa, bu ülkeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ancak bordo pasaportlular vizeye tabidir. Eğer bu ülkeyi gezip görmek istiyorsanız vize almak sanıldığı kadar zor değildir. Bakü Haydar Aliyev Havaalanında 1 aylık vize alabilirsiniz. Fakat Azerbaycan’ı karayolu ile ziyaret edecekseniz vizeyi Türkiye’den almanız şarttır. Bunların yanında hususi ya da diplomatik pasaportunuz varsa 90 gün vizeden muaf bir şekilde ülkede kalabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir