Anasayfa » Yazılar » van bahçesaray gezilecek yerler?

van bahçesaray gezilecek yerler?

Van Bahçesaray’da gezilecek yerler hakkında bilgi mi arıyorsunuz? Tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü bu ilçede mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerleri keşfedin! Cilo-Sat Geçidi, Akdamar Adası, Hoşap Kalesi gibi ünlü turistik yerlerin yanı sıra olağanüstü manzaralar sunan yaylaları da gezmeyi unutmayın. Van Bahçesaray gezilecek yerler hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Van Bahçesaray Gezilecek Yerler

Van, Türkiye’nin doğu bölgelerinden en turistik şehirlerinden biridir. Muhteşem doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve kültürel zenginlikleri ile turistlerin ilgisini çekmektedir. Bu yazımızda sizlere Van’ın Bahçesaray ilçesinde gezilecek yerleri tanıtacağız.

Kaleiçi Mahallesi

Bahçesaray ilçesindeki en eski yerleşim yerlerinden biridir. Tarihi dokusu ile ziyaretçilerin dikkatini çekmektedir. Kale içerisindeki yapılar, Osmanlı mimarisinin etkisini göstermektedir. Bu bölgedeki tarihi dokuyu korumak için restorasyon çalışmaları yürütülmektedir.

Akdamar Adası

Van Gölü’nün ortasında yer alan Akdamar Adası, Türkiye’nin önemli turistik yerlerinden biridir. Adadaki Akdamar Kilisesi, Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşımaktadır. Kilise, 10. yüzyılda inşa edilmiştir. Adada ayrıca doğal güzellikleri ile dikkat çeken bir piknik alanı ve kamp yeri de bulunmaktadır.

Çifte Köprü

Bahçesaray ilçesinde yer alan Çifte Köprü, Osmanlı dönemine ait bir köprüdür. Bugüne kadar ayakta kalmayı başaran köprü, ziyaretçilerin beğenisini kazanmaktadır. Köprünün çift kemerli olması, mimari açıdan da oldukça ilgi çekicidir.

İçkale

İçkale, Van Gölü’nde yer alan küçük bir adadır. Adada yer alan kalıntılar, Urartu dönemine ait olduğu düşünülmektedir. Adada ayrıca doğal havası ve güzellikleri ile dikkat çeken bir tanıtım merkezi de bulunmaktadır.

Yedi Kilise

Bahçesaray ilçesinde yer alan Yedi Kilise, tarihi önemi ile ziyaretçilerin dikkatini çekmektedir. Kiliseler, Urartu dönemine ait kalıntılar arasında yer almaktadır. Kiliselerin çevresi, doğal güzellikleri ile ziyaretçileri kendine çekmektedir.

Bizans Köprüsü

Bizans dönemine ait olan köprü, Bahçesaray ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. 4 gözlü köprü, turistlerin ilgisini çekmektedir. Köprünün ayakta kalabilmesi, inşa edildiği dönemdeki tekniklerin ne kadar ileri olduğunu göstermektedir.

Hoşap Kalesi

Bahçesaray ilçesi sınırları içerisinde yer alan Hoşap Kalesi, Selçuklu dönemine ait kalıntılardandır. Kalenin yüksekliği, ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Ayrıca kalenin etrafına kurulmuş olan köy, ziyaretçilere yerel lezzetlerini tadabilecekleri bir ortam sunmaktadır.

Çaldiran Kaplıcaları

Van’ın Bahçesaray ilçesi sınırları içerisinde yer alan Çaldiran Kaplıcaları, doğal bir SPA merkezi olarak hizmet vermektedir. 50 derecelik sıcaklığı ile ziyaretçilere rahatlatıcı bir etki sağlamaktadır. Ayrıca kaplıcaların çevresinde yer alan doğal güzellikler, ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

Bahçesaray ilçesinde gezilecek yerler bu şekildedir. Doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve kültürel zenginlikleri ile turistlerin ilgisini çeken Bahçesaray, Van’ın turistik açıdan en önemli ilçelerinden biridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir