Anasayfa » Yazılar » ümraniye de gezilecek yerler?

ümraniye de gezilecek yerler?

Ümraniye’de keşfedilmemiş birçok yer var! Tarihi camiler, modern alışveriş merkezleri, yeşil parklar ve lezzetli restoranlarla dolu olan bu semtte gezilecek ve görülecek çok şey var. Ümraniye’de neler olduğunu öğrenerek gezinize başlamak için bu yazımızı okuyun.

Ümraniye’de Gezilecek Yerler

İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alan semtlerinden biri olan Ümraniye, son yıllarda hızlı bir şekilde gelişmekte olan bir bölge. İster İstanbul’un yerlisi olun, isterse turist, Ümraniye’ye gelip de bu güzel semtte gezilecek yerleri görmemek olmaz. İşte, Ümraniye’de gezilecek yerler:

1. Ayazma Parkı

Ayazma Parkı, Ümraniye’nin en güzel parklarından biridir. Parkta uzun yürüyüşler yapabilir, çocuklarınızla birlikte eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. Park içinde birkaç farklı oyun parkı yer almaktadır. Bunun yanı sıra parkta çeşitli spor aktiviteleri de yapabilirsiniz.

2. Damga Parkı

Damga Parkı, Ümraniye’nin en rahatlatıcı parklarından biridir. Burada kuşların cıvıltıları arasında piknik yapabilir, etrafta yürüyüşe çıkabilirsiniz.

3. Atatürk Arboretumu

Atatürk Arboretumu, Ümraniye’de bulunan en yeşil yerdir. Burada yürürken nefesiniz kesilebilir. Park içinde yüzlerce çeşit bitki ve ağaç türü bulunmaktadır.

4. Şile Örmece Vadisi

Şile Örmece Vadisi, doğası ve manzarası ile Ümraniye’nin en güzel yerlerinden biridir. Burada romantik yürüyüşler yapabilir, şelaleyi izleyebilir veya piknik yapabilirsiniz.

5. Mimar Sinan Camii

Mimar Sinan Camii, Ümraniye’nin en önemli tarihi yerlerinden biridir. Cami, 1578 yılında mimar Sinan tarafından yapılmıştır. Cami, Osmanlı İmparatorluğu’nun en önemli mimari eserlerinden biri olarak kabul edilir.

6. Başıbüyük Mesire Alanı

Başıbüyük Mesire Alanı, doğa ve yeşil sevenler için mükemmel bir yerdir. Bu alanda harika bir piknik yapabilir, doğa yürüyüşleri yapabilir veya spor aktivitelerine katılabilirsiniz.

7. Piyade Okulu Kışlası

Piyade Okulu Kışlası, Ümraniye’nin en güzel binalarından biridir. Kulenin üzerine çıkarak, semtin görünümünün tadını çıkarabilirsiniz.

8. Tem Vakfı İstanbul İnsan Hakları Merkezi

Tem Vakfı İstanbul İnsan Hakları Merkezi, Ümraniye’nin en önemli insan hakları merkezlerinden biridir. Bu merkez, insan hakları konusunda çok çeşitli programlar sunmaktadır.

Ümraniye’de gezilecek çok sayıda yer bulunmaktadır. Siz de bu semte gelerek, bu güzel yerleri gezme fırsatı bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir