Anasayfa » Yazılar » Türkiye’de En Ucuza Tatil Yapılacak Yerler

Türkiye’de En Ucuza Tatil Yapılacak Yerler

Türkiye’de En Ucuza Tatil Yapılacak Yerler

Tatil sezonun başlamasına çok az bir süre kaldı Hala nerede tatil yapacağını,ve en ucuz tatil noktalarını düşünenler olduğu için Türkiye’de en ucuz tatil yapacağınız yerleri listeledik. Özellikle öğrenci ve yeni bir işe girmişseniz çok fazla harcama yapmadan güzel bir tatil yapmak istersiniz. Bu tatil yerleri için sizlere ipucu verdik gelin bu ipuçlarını yakından inceleyelim.

Türkiye’de En Uygun Tatil Yapılacak 10 Yer

Ülkemiz’in üç tarafı denizler ile çevrili olduğu için tatil yapılacak onlarca yer bulunmaktadır. Ancak bu beldelerin bazıları oldukça masraflı olabiliyor. Eğer yeni bir işe başlamışsanız, kalabalık bir aileye sahipseniz ya da öğrenciyseniz bu durum tatile çıkacaklar için oldukça farklı oluyor. Tatilini uygun getirmek isteyenler için bir kaç tavsiyede bulunacağım.İlk olarak tatilinizi önceden planlayın.Bu sayede gideceğiniz beldeyi araştırarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Sonraki en önemli etken erken rezervasyon bu sayede oldukça indirimli otel ve pansiyonlardan yararlanabilirsiniz. Bu sayede hem keyifli bir tatil yaparak hem de çok fazla para harcamayarak güzel günler geçirebilirsiniz. Dilerseniz en ucuz tatil yerlerine göz atalım.

Assos

Hem kültür turizmi hem de tatil için oldukça uygun olan Assos Çanakkale’de yer almaktadır. Köklü bir tarihe sahip olduğu için içerisinde çok fazla tarihi yapılar ve antik kentler yer almaktadır. Deniz,kum ve güneş için gelenlerde içerisinde yer alan harika koyların sahillerinde güzel bir tatil geçirebilirler. Şehir merkezinde olmadığı için Assos oldukça ucuz bir yerdir. Gençlerin çok fazla tercih ettiği bu yerde Kadırga Koyu’nda  çok fazla pansiyon ve otel bulunmaktadır. En uygunu 30 TL’den başlamaktadır. Konaklamaya ücret vermek istemiyorsanız da pek çok kamp alanına sahip olduğu için çadırınızı alıp konaklayabilirsiniz.

Amasra

Karadeniz’in tatil için en çok tercih edilen yerlerinden biri olan Amasra, şirin bir beldedir. Çok fazla plajı olmasından dolayı yaz tatilleri için oldukça uygun bir yerdir. Hem tarihiyle de gezilecek yer açısından zengin olan bu belde, uygun fiyatlı restoranlarıyla da meşhurdur. Konaklamaya en az 100 TL verebileceğiniz bu beldede güzel bir tatil geçirebilirsiniz.

Sarımsaklı

Ayvalık’ın en popüler ve uygun beldelerinden olan Sarımsaklı, öğrenci dostu desitnasyonlardan biridir. Hem fiyatları ile ziyaretçilerini zorlamayacak hem de popüler bir belde olduğu için çok güzel bir tatil geçirebilirsiniz. Kamp alanları ve uygun fiyatlı pansiyonları ile en ucuz tatil noktalarından biridir.

Datça

Hem bu kadar popüler hem de uygun otel ve pansiyonlara sahip olan Datça en ucuz tatil yapabileceğiniz yerlerden biridir. Beldeyi popüler kılan koyları gelen ziyaretçileri büyülemektedir. Harika plajları ile berrak denizde yüzerek tertemiz sahillerinde güneşlenebilirsiniz.

Olimpos

Deniz ,kum ve güneş denilince akıllara ilk olarak Antalya gelmektedir. En lüks otellerin ve en güzel tatil beldelerinin bulunduğu Antalya’da,uygun fiyata tatil yapabileceğiniz bir yerde bulunmaktadır. Bu beldelerden biri Olimpos’dur. Öğrencilerin oldukça yoğun ilgi gösterdiği bu belde de çeşitli etkinler düzenlenmektedir. Eğlencenin ve plajların bol olduğu bu belde de uygun fiyatlı pansiyonlar, bungalov evler ve kamp alanları bulunmaktadır. Bu nedenden dolayı da öğrenciler ve en ucuz tatil yapmak isteyenler için oldukça uygun bir yerdir.

Sığacık

İzmir’in Seferhisar ilçesinin bir mahallesidir. Denizi ile oldukça popüler olan Sığacık, organik ürünleri ,tarihi kaleleri ve yöresel yemekleriyle de bilinen bir tatil beldesidir. Sakin şehirlerden seçilen Sığacık, uygun fiyatlı pansiyonları ve balık restoranlarıyla en ucuz tatil noktalarından biridir.

Avşa Adası

Marmara Deniz’in ortasında yer alan Avşa Adası, eskisi kadar popüle olmasa da uygun tatil noktalarından biridir. Zamanında oldukça yoğun olan ada günümüzde çok daha sakinidir. Bu nedenden dolayı oldukça uygun fiyatlı oteller ve pansiyonlar bulunmaktadır. İstanbul’a yakın olması ile birlikte ulaşıma çok fazla para harcamayarak güzel bir tatil geçirebilirsiniz.

Kilyos

İstanbul içinde olup hemde şehirden uzaklaşabileceğiniz tatil beldesi olan Kilyos, hafta sonu tatillerin vazgeçilmez yerlerinden biridir. Zaman ve para açısından kısıtlamanız varsa burası tam da sizlere göre. Harika plaj alanları ve doğa ile baş başa kalabileceğiniz kamp alanları ile güzel bir tatil yapabilirsiniz.

Akyaka

Muğla’nın cennetten bir köşesi olan Akyaka, yeşil ve mavini birleştiği harika bir tatil beldesidir. Sakin bir yer gibi görünse de beldeyi keşfettikçe ne kadar canlı ve rengarenk olduğunu göreceksiniz. Etkinlikleri ve yapılacak aktivite açısından oldukça fazla olan bu yerde uygun fiyatlı konaklama alternatifleri de bulabilirsiniz. Çevresinde kiralanabilecek evler olması ile birlikte kalabalık bir arkadaş grubu ile gidiyorsanız bu evleri tercih edebilirsiniz. Uygun fiyatlı tatil bölgelerin en güzel adreslerinden biridir.

Didim

Her şey dahil konsepti ile oldukça uygun fiyatlı tatil yapabilieceğiniz yer olan Didim, en ucuz tatil adreslerinden biridir. Herkese uygun otelleri ve pansiyonları ile birlikte burada harika bir tatil geçirebilirsiniz. Ancak bazı tesisler fiyat performans olduğu için çok fazla bir şey beklemek gerekiyor. Yerli ve yabancıların en popüler yerlerinden olan Didim’de güzel ve eğlenceli bir tatil geçirip ekonomik olarak sıkıntıya düşmezsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir