Anasayfa » Yazılar » türkbükü gezilecek yerler?

türkbükü gezilecek yerler?

Türkbükü’nde mutlaka gezmeniz gereken yerleri keşfedin! Plajları, restoranları, kafeleri ve butikleri ile ünlü bu tatil bölgesinde yapacak çok şey var. Türkbükü’nde tatil yaparken gezilecek yerler hakkında bilgi edinmek için yazımızı okuyun.

Türkbükü Gezilecek Yerler

Bodrum’un en sevilen tatil beldelerinden biri olan Türkbükü, hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak noktası haline gelmiştir. Sizler için Türkbükü’nde gezebileceğiniz yerleri derledik.

1. Günbatımı Tepesi

Türkbükü’nün en güzel manzaralarından biri olan Günbatımı Tepesi, adından da anlaşılacağı gibi harika günbatımı manzaraları sunmaktadır. Tepeden aşağı doğru bakarak hem çevredeki koyları hem de güneşin batışını seyredebilirsiniz.

2. Kızılhisarlı Mustafa Paşa Camii

Türkbükü’nde yer alan Kızılhisarlı Mustafa Paşa Camii, Osmanlı döneminden kalma bir yapıdır ve Türkbükü’ne tarihi bir dokunuş katmaktadır. Mimari yapısı oldukça etkileyici olan bu camii mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

3. Türkbükü Plajı

Bu güzel beldeye gelenlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri de Türkbükü Plajı’dır. Denizin ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler burada keyifli vakit geçirebilirler. Plajda yer alan beach clublar ise eğlenceli bir gün geçirmek isteyenlerin uğrak noktası haline gelmiştir.

4. Göltürkbükü Mahallesi

Türkbükü’ne en yakın mahallelerden biri olan Göltürkbükü, hem doğası hem de tarihi dokusuyla ziyaret etmeye değer bir yerdir. Burada yer alan mağaralar, koylar ve antik kalıntılar gezginleri adeta büyülemektedir.

5. Gümüşlük

Türkbükü’ne yakın olan diğer bir belde ise Gümüşlük’tür. Bu güzel beldede yer alan plaj ve liman manzaraları görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Ayrıca burada yer alan antik kent kalıntıları da tarihi bir gezinti yapmak isteyenlerin uğrak noktası haline gelmiştir.

6. Kavaklıdere Mahallesi

Türkbükü’nün en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kavaklıdere Mahallesi, doğal güzellikleriyle dikkat çekmektedir. Burada yer alan çam ormanları, zeytinlikler ve patika yollar gezginlerin ilgisini çekmektedir.

7. Türkbükü Çeşmesi

Türkbükü’nde yer alan tarihi çeşme, Osmanlı dönemi mimarisinin en güzel örneklerinden biri olarak kabul edilmektedir. Çeşme, adını Türkbükü’ndeki ilk yerleşimcilerin bir çeşme etrafında toplanması nedeniyle almıştır.

8. Adaboğazı

Türkbükü’ne yakın bir başka güzel belde de Adaboğazı’dır. Burada yapabileceğiniz aktiviteler arasında yelken, kano, kaya tırmanışı ve dalış yer almaktadır. Ayrıca bölgedeki doğal güzelliklerin de keyfini çıkarabilirsiniz.

Sizler de Türkbükü’ne geldiğinizde bu güzel yerleri gezmeden gitmeyin. Türkbükü gezi rehberi olarak hazırladığımız bu liste sizin için harika bir başlangıç olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir