Anasayfa » Yazılar » Tunus Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerleri

Tunus Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerleri

Tunus Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerleri

Akdeniz‘in kalbinde yer alan Tunus, Akdeniz’de bulunmasına rağmen Arap ve Afrika’nın etkileri de görünmektedir.Güneşin rengini alan ülke turistler arasında oldukça popüler bir destinasyondur. Tatil için gelebileceğiniz harika bir yer olan Tunus’da, Djerba, Hammamet, Tabarka ve Sousse gibi ünlü sahil beldelerinde dinlenebilirsiniz. 

Tunus Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kartpostallarda yerine alan ülkenin harika manzaraları bulunmaktadır.Maviyle bürünmüş beyaz evler  güneş renginde olan bölgeleri ile filmlerde gördüğümüz büyülü dünya burada yer almaktadır.

Arapların 8. yüzyılda İslam dinini getirmesi ile Medine Bölgesi’nde gelişen şehir, daha sonradan Osmanlı İmparatorluğun 16. yüzyılda sınırları içerisine girmiştir.Yerel halk bağımsızlığını isteyerek Osmanlıdan ayrılmıştır.Ancak Fransız sömürgesine girmiştir ve konuşulan diller arasında Fransızca oldukça yaygındır. 2. Dünya Savaşı’nda da Naziler tarafından işgal edilmiştir. Savaş bittikten sonra sanayileşmeye başlayarak, ülke 1956’da da bağımsızlığını ilan etmiştir. 2011’de Arap Baharı’ndan da etkilenen Tunus ,günümüzde ise oldukça turizmi ile oldukça popüler bir yerdir.

Tunus’a seyahat edecekseniz bilmeniz gereken bir kaç tavsiyem olacak. Öncelikle paranızda otellerde bozdurabilirsiniz.Diğer döviz büroları daha yüksekten bozdurmaktadırlar. Eğer alışveriş yapacaksanız mutlaka pazarlık yapın.Çünkü turistlere her zaman daha yüksek fiyattan satıyorlar ancak pazarlık yaparsanız 10 dinarlık bir şeyi 1 dinara bile satın alabilirsiniz.Ayrıca otelde değerli hiç bir eşyanızı bırakmayın.

Tunus Ulaşım

Başkentte bir çok toplu taşıma aracı mevcuttur.Seyahatiniz boyunca otobüs kullanmanızı tavsiye ederim çünkü hem uygun hem de ucuz olan otobüsler, en uzak yerlere bile ulaşım sağlıyor. Diğer bir seçenek ise Tren ancak bu trenler oldukça yavaştır ve sadece şehrin merkezinde bulunmaktadır.Araç kiralama ise oldukça uygundur ve istediğiniz yere Tunus’un kara yollarından ulaşımı oldukça rahat bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Tunus Konaklama

Tunus’ta çok çeşitli konaklama tesisleri bulunmaktadır. Her bütçeye uygun otellerde istediğinizde konaklayabilirsiniz. Genç gezginler için bir alternatif olan Marhalas denilen evler, gençlik yurdundan biraz daha pahalıdır ancak oldukça rahat bir konaklama sağlar. Aynı zamanda Djerba’da konaklama evlerinde kalmak mümkündür.Ev sahipleri tarafında hazır halde düzenlenmiş olan odalar özellikle turistik bölgelerde, yavaş yavaş gelişen bir konaklama alternatifidir.

Tunus’da Gezilecek Yerler

Güneşin huzuru bulabileceğiniz bir tatil yeri olan Tunus, ziyaretçilerin beklentilerini oldukça karşılamaktadır. Tüplü dalış meraklısı iseniz Nabeul, Hammamet, El Kantaoui Limanı, Sousse, Monastir, Zarzis ve Djerba adası gibi deniz kenarındaki tatil köylerinin tadını çıkarabilirler ve Tabarka gibi dalış yerlerinde denizi keşfedebilirsiniz.

Vahşi doğada macera yürüyüşlerini seviyorsanız Tunus tamda sizlere göre ,  Tozeur Vahası, Dağ Oasis, Nefta veya Chott El-Jerid gibi yerlerde vahşi doğa ile iç içe olarak safari yapabilirsiniz.Tarih meraklıları ve antik kalıntılar arasında dolaşmaktan keyif alanlar içinde şehirde bulunan arkeolojik alanları ,Kartaca kalıntıları , Roma medeniyetine ait kalıntıları ve antik kentleri burada keşfedebilirsiniz.

Tunus’a Ne Zaman Gidilir ?

 Akdeniz iklimine sahip Tunus yaz aylarında kurak ,kış aylarında ise oldukça yağışlıdır. Yıl boyunca ziyaret edilebilecek ülkelerden biridir. Eğer buraya deniz,kum ve güneş için gidiyorsanız, Haziran ayını tercih edebilirsiniz. Özellikle hoş iklim koşullarından yararlanmak için, ilkbahar ve sonbahara gelen dönemleri tercih ederek tarihi yerlerin keyfini çıkarabilirsiniz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir