Anasayfa » Yazılar » Truva Atı Nerede

Truva Atı Nerede

Truva Atı Nerede

Bu Odysseus gibi destanlara yer vermiş şehrin tadını tatmak duymak kadar zevkli bir tatil yoktur, tarihi öğrenmek istiyorsanız gruplara katılmanızı tavsiye ederiz böylece hem gezip hem hoş bir anlatım ile beraber mekanın tarihini öğrenmiş olursunuz. Brad pitt‘in canlandırdığı bu destan ve savaşın ruhunu Çanakkale’de bulunan Truva atından hissedebilirsiniz. Filmin yönetmeni, Truva filminde kullanılan atı Türkiye’ye hediye etmiştir. Böylece eğer filmde görülen bu atı görmek istiyorsanız sizleri Tavfikiye köyü’ne davet ediyorum. Ailenizle antik şehirleri gezip tarihi mekanlar hakkında meraklıysanız, Truva Antik atı sizler için çok güzel bir seçenek olabilir. Türkiye’nin dünyaya armağan ettiği bu kadar antik mekanı ve zengin tarihi ile bizle cezbetmeye devam ediyor.

Truva atı hakkında kısa bilgi

Yunanlılar 10 yıl boyunca Truva’yı almak için savaştılar ama nafile. Bir gün, Odysseus’un aklına bir fikir gelir. Truva’ya Sinon adında bir asker gönderiyor. Truva muhafızlarına Odysseus ve Agamemnon tarafından işkence edildiğini söyledi. Böylece gardiyanlar, gece kamplarında kalabileceklerini söyledi.

Ertesi sabah, Yunanlılar artık surların kenarında değiller, ortadan kayboldular. Ancak, girişin önünde büyük bir tahta at duruyor. Truva kralı Priam, Sinon’a bu atın neden burada olduğunu soruyor.

Sinon onlara bu atın yunanlıların denizde güvenliğini sağlamak için at Truva’nın dışında kalması gerektiğini söyler.

Truva’lılar mutlu . İntikam almak için atı şehre sokmaları yeterliydi. Geleceği görme yeteneği olan kralın kızı Kassandra, bu atın şehre girerse felakete yol açacağını söyler.

Kimse buna inanmaz ve at şehre girer. Gece, Truva’lılar yatarken. Sinon atın yanına yaklaşır ve tıklar. Hemen, hayvanın karnının altına bir kapak açılır ve onlarca Yunan askeri ortaya çıkar. Sinon tarafından yönlendirilerek şehre girerler, nöbetçilerden kurtulurlar ve kapıları açarlar.

Baştan aşağıya silahlı, tüm Yunanlılar orada vaziyet almış halde bekliyorlardı. Truva alındı ​​ve ateşe verildi, Yunanlılar öfkeli ve hiçbir şey onlara direnmiyor. Erkekler öldürülür, kadınlar ve çocuklar köle olarak tutulur. Menelaus sonunda karısı Helen’i bulur.

Truva antik kenti UNESCO Dünya Kültür Miras listesinde yer almaktadır.

Truva atı neden yapılmış

10 yıl boyunca Truva’yı almaya çalışan yunanlıların aklına sinsi bir fikir gelmiştir. Truva’ya bir asker gönderip içeriye girmesini sağlamak ve sonrada tahtadan yapılmış dev bir at göndermek. Truva’lılar bu atın neden burada olduğunu sorduklarında, yunan asker Truva’lılara atın yunanlıların güvenliğini sağlamak için Truva’nın dışında kalması gerektiğini söyledi.

Truva’lılar bu fırsatı kullayıp Truva atı içeriye alırlar ve böylece yunanlıların güvenliğini bozmuş olduklarını düşünürler. Truva’lılar uyurken atın içinden yunan askerleri çıkıp şehri düşürürler. Ve böylece yunanlar Truva’yı almış olurlar ve halkın erkekleri öldürülüp, kadınları ve çocukları köle olarak kullanılırlar.

Truva atı ulaşım

Çanakkale’den gidiyorsanız, il merkezine bağlı Tevfikiye Köyü’ne gitmeniz gerekiyor. Çanakkale’den araçlar ile ulaşmak mümkündür,  otobüsler şehir merkezinden kalkıyor genel olarak ama isterseniz dolmuş’da kullanabilirsiniz. Bu eşsiz antik kente ulaşım çok zor değildir günün her saatinde kalkan bur otobüs ve minibüsler seyahatinizi kolaylaştıracak. Odysseus’un bir parçası olduğu bu Truva atı hikayesini yakından görmek için bir fırsat.

Truva atı bileti ücreti

Truva Antik Kent çoğu müzeden ucuz olup sizlere çok güzel doğa içinde bir ortam sağlamaktadır, ailecek gitmenizi tavsiye ederiz gidiyorsanız girişte sizlerden 50 TL ücret talep edecekler,  müzekartınız varsa kullana bilirsiniz, eğer müzekart nasıl çıkarılır diye merak ediyorsanız sizlere bu makelde yardımcı olacağız.

Truva atı saatleri

Truva Antik Kentine gitmek istiyorsunuz ama saatleri bilmiyorsunuz. Truva Antik Kenti saat 08:00 ve 19:00 arasında her gün ziyarete açıktır. Dini bayramlarda müze saat 13:00’a kadar kapalıdır. Yazın gimenizi tavsiye ediyorum ailecek gezmek için ideal bir sezon. Destanlara ev sahipliği yapmış mekanın ve atın tarihini öğrenmek için turlara veya bireysel katılabilirsiniz ama yanınıza tarih kitabı alın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir