Anasayfa » Yazılar » Taipei Gezilecek Yerleri ve Gece Hayatı

Taipei Gezilecek Yerleri ve Gece Hayatı

Taipei Gezilecek Yerleri ve Gece Hayatı

Tayvan’da orta büyüklükteki yüz ölçümü ile dünya üzerinde gece hayatı en ünlü olan şehirleri dahi sollayan Taipei rehberi ile karşınızdayız.Taipei sokaklarının en meşhur turistik yerleri ve dikkat çeken bölgeleri doğa harikalarından ziyade meşhur yapılarıdır.Ülkeye gittiğinizde Taipei harici şehirlerin neredeyse açlık ve sefalet içinde olduğunu görüyorsunuz.Fakat Taipei ve Yeni Taipei’nin Tayvan hükumeti tarafından ekonomik gelirlerinin tamamının harcandığı açıkça belli.Her karış toprağında hükumetin turistlerin gezmesi için yada gece hayatında insanların şuursuzca para harcaması için yaptırdığı mekanlar mevcut.24 milyonluk Tayvan nüfusunun yarısına yakın bir değerini içinde barındıran Taipei dünyanın metropol şehirleri arasına girmeyi başarmıştır.

Taipei Gezilecek Yerler

Bu milyar dolarlar harcanan metropol şehrin son 3 yılda o kadar fazla gezilecek turistik mekanı olmuştur ki insanlar akın akın dünyanın her yerinden Taipei’ye gitmektedir.Aslında Taipei ve Yeni Taipei aynı belde içinde olup aynı zamanda Başkenti konumundadır.İşte gezdiğinizde Tayvan kültürünü baştan aşağı anlayacağınız bu mükemmel metropol şehrinin gezilecek turistik yerleri.

Taipei Gezilecek Meşhur Tapınakları

Taipei’de Taoizm inancını benimseyen ibadethaneleri inanılmaz bir tasarıma sahiptir.Burası bir tapınak mı ? Yoksa kraliyet sarayı mı ? Diye cevabını içine girmeden bulamayacağınız kadar muhteşem bir tasarımı vardır.Gerçekten dışarıdan baktığınızda bilim kurgu filmlerinde mimari alanda uygulanan teknolojilerle oluşturulduğunu düşünüyorsunuz.

Tianyuan Tapınağı (İbadethane)

Dünyanın her yerinden Taoist dinini benimseyen insanların çokça ziyaret ettiği bu tapınak, gezmeniz gereken ilk yerdir.Başkent Taipei’ye 50 km uzaklıkta olduğu için ilk tapınak durağınız muhtemelen burası olacak.

Longshan Tapınağı (En Eski ve En Meşhuru)

Taipei sınırları içinde bulunan en eski tapınaktır.Önceden onlarca savaş geçirmiş olsa’da defalarca restore edilip anlam ve önemini korumaktadır.Muazzam ışıklandırmaları ve mimari yapısı ile göz alıcı bir görünüm kazandırılmıştır.Koyu Taoist ve Şintoist din adamları için çok önemli bir tapınak olup gece gündüz bu tapınakta durdukları biliniyor.Longshan’ın iç tasarımı en az dışı kadar muazzam gözüküyor.

Bao-An Tapınağı

Efsaneler ve çekik gözlülerin inandığı olağanüstü olayların bolca sembolize edildiği tapınaktır.Şehrin en popüler olan 3. Tapınağına gittiğinizde kendinizi Çin ve Tayvan halkının arasında bulacaksınız.

Taipei Meşhur Bölgeleri

Taipei’nin hem doğal manzarası, hemde insanların emek sarf edipte oluşturdukları sokakları ilginç ışıklandırmaları ile dikkat çekiyor.Bir yandan yemyeşil dağ tepelerine bakarken diğer yandan o iklim örtüsüyle iç içe uyumlu duran köylerini seyrediyorsunuz.

Twatutia Köyü

Taipei’nin ilk kurulduğu ve Tayvan halkının önceden yaşadığı yerdir.Bu köy dilinizi uçuklatacak derecede eşsiz güzellikte bir ekole sahiptir.Evlerinin Çin mimarisi ile yapılmış tasarımı, köyün yeşile çalan rengi ile gezerken huzur doluyorsunuz.Taipei şehriyle iç içe olan köyün önceden uzun yıllar boyunca Tayvan kültürüne yakın kültürlerin etkisine maruz kaldığı biliniyor.Kuzey tarafında ise aynı köydeki renklere sahip olan bir ova bulunuyor.Ovanın çok tatlı ve şirin bir hali var, bence oralarda bir Heidi misali koşturabilirsiniz.

Beitou

Beitou, Taipei’nin gezilmesi gereken şifalı yerlerden biridir.Yer altının eşsiz minerallerine sahip kaynaklarından yer yüzüne çıkan sımsıcak kaynar suyu ile hastalara deva oluyor.Taşlarla yapılmış kaplıca havuzları ile tamamen doğal bir konsept’e sahiptir.Kapalı kaplıca alanları yok denecek kadar azdır, kaplıca denizine giriyorsunuz resmen.Dört bir yanınız ormanlar, büyük ağaçlar ile çevrili elini attığınız yerde tamamen doğal bitki örtüsü teninize değiyor.

Yeşil Laomei Resifleri

Hayatınız boyunca görebileceğiniz eşsiz doğa harikalarından bir tanesidir.Taipeyi yakınlarında iseniz mutlaka buraya gitmeniz lazım çünkü çok güzel.Volkanik yanardağların patlamaları sonucunda arkeolojik şekillerin oluştuğu ve bu şekillerin üstüne zamanla tabiat ana sayesinde bitki örtüsünün kurulduğu muazzam bir tablodur.Fotoğraf makinesi ile istediğiniz kadar kötü çekin, kendisi güzel.

Ximending

Bu sokak sabahları fazla insan çekmiyor.Çünkü asıl olayı ışıklandırmaları ve gece hayatı için duran kulüpleri.Ximending sokağında geceleyin sabaha kadar dolaşıp kendinizden geçebilirsiniz kimse sizi yadırgamaz.Her metrekaresinde lüks dükkanları, metropol şehrine yakışır kıyafet mağazaları, ülkenin en lüks restoranları bulunuyor.Ayrıca bu büyük sokaktan araba geçmesi yasak.

Taipei 101

Taipei şehrinde yaşadığınızı ve bir yerden bir yere seyahat ederken tüm seyahat ettiğiniz yerlerde yukarı baktığınızda Taipei 101 kulesini gördüğünüzü düşünün.Gerçekten de çok büyük değil mi ? İnanılmaz bir ekonomik dünya merkezli finans yeri olan Taipei 101 kulesi şehrin sembolü, dünyanın en uzun kulesidir.Tabi ki inşa edildikten birkaç yıl sonra çılgın mühendisler ve onlara destek veren ülkeler tarafından rekoru kırılmıştır.Ama hala insanların Tayvand’da bir numaralı destinasyonu olarak kabul edebiliriz.Ülkenin finanse işleri burada dönüyor ve sadece iş güç değil turistik yer olarak’da kullanılıyor.Manzarası sayesinde kulenin en üst katından baktığınızda Tayvan’ın ufuk çizgisine kadar görüyorsunuz.500 metreye kadar yüksekliğe çıkabiliyorsunuz.Artık son katlarına doğru yükseklik korkusu olanlar için hiç iyi bir manzara olmayacağını belirtmek isterim.Adının 101 Konmasının sebebi ise 101 kattan oluşuyor olması.Her kat arasındaki mesafe yaklaşık 4 metre uzunluğunda olup, kullanıma açık hızlı asansörü ile 460 metrelik mesafeyi 1 dakika içerisinde tamamlıyorsunuz.

Taipei Gece Hayatı

İşte bu şehrin en can alıcı noktasına gelmiş bulunmaktayız.Sokakların lüks aydınlatma teknolojisinin geceleyin bütün şehri devasa bir elektrik kullanılarak aydınlattığı şehirde sabah olduğunu fark edemeyeceksiniz.Şehre giriş yaptığınızda sabahtan akşama kadar üstte yazdığımız meşhur turistik yerleri gezdikten sonra geceyi dışarıda tamamlayın.Taipei’de gece kulüpleri Ximending ve Taipei 101 kulesi çevresinde bolca bulunuyor.Kulüpler son derece kaliteli olduğu için aşırı pahalı kaçabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir