Anasayfa » Yazılar » sonbaharda gezilecek yerler istanbul?

sonbaharda gezilecek yerler istanbul?

Sonbaharda İstanbul’da gezilecek yerler arasında Boğaziçi’nin renk cümbüşü, tarihi yarımada ve parkları yer alır. İstanbul’un tarih, kültür ve doğa hazinelerini keşfetmek için sonbaharın keyifli havasını kullanabilirsiniz.

Sonbaharda Gezilecek Yerler İstanbul

Sonbaharın gelmesiyle birlikte İstanbul’un birbirinden güzel yerlerinde yapacağınız geziler keyifli olacak. İşte sonbaharda gezmeniz gereken yerler:

1. Büyükada

Büyükada’nın sonbaharda doğal güzellikleri daha da belirgin hale geliyor. Bisiklet kiralayarak ada turu yapabilir ve günü plajda geçirebilirsiniz.

2. Beykoz Kundura Fabrikası

Beykoz Kundura Fabrikası son yılların en popüler turistik mekanlarından olan İstanbul’da sonbaharın gelmesi ile birlikte birçok etkinlik ve konserler düzenleniyor.

3. Emirgan Korusu

Sonbaharın olmazsa olmazı yaprak dökümleri Emirgan Korusu’nda çok güzel görünüyor. Buraya gelerek renkli ağaçların altında yürüyüş yapabilirsiniz.

4. Bebek Sahili

Bebek sahilinde denizin keyfini sonbaharın hafif rüzgarıyla çıkarabilirsiniz. Burada yürüyüş yapabilir, bisiklet kiralayabilir veya balık tutabilirsiniz.

5. İstanbul Modern Sanat Müzesi

İstanbul Modern Sanat Müzesi sonbaharın geldiği yerler arasında muhteşem bir alternatif olabilir. Bu müzede birbirinden ilginç sanat eserlerini görebilirsiniz!

6. Dolmabahçe Sarayı

Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemi ve cumhuriyet dönemi başkentlik yaptığı sarayı ziyaret edebilirsiniz. Burada göreceğiniz tarihi eserler ile İstanbul’un kültürünü daha iyi tanıyabilirsiniz.

7. Galata Kulesi

Galata Kulesi özellikle sonbahar mevsiminde İstanbul’a karşı muhteşem manzaralar sunuyor. Kuleyi ziyaret ederek muhteşem bir İstanbul turu yapabilirsiniz.

Bu yerlerin hepsi sonbaharda İstanbul’da görülmesi gereken yerlerdir. Hem doğa hem de tarih sevenler için oldukça ilginç yerler var!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir