Anasayfa » Yazılar » Sinop Bölgesi Gezilecek Yerler?

Sinop Bölgesi Gezilecek Yerler?

Sinop Bölgesi Gezilecek Yerler

Erfelek Tatlıca Şelalelerine Nasıl Gidilir

Erfelek Tatlıca Şelalelerine Nasıl Gidilir sorusunu duyar gibiyim. Sinop’un Erfelek ilçesinde, Tatlıca köyü sınırları içerisinde bulunan şelaleler Sinop’un en çok ziyaret edilen yerleri arasında birinci sırada bulunmaktadır.

1997 yılında Erfelek barajı yapımı sırasında tesadüfen bulunan şelalelerin dünyada eşi ve benzeri yoktur. Sinop Şehir merkezinden Erfelek tabelası takip edilir. Erfelek şehir merkezinin yanından geçen yoldan devam ekince artık şelale tabelalarını göreceksiniz. Yol üzerinde Erfelek barajı karşınıza çıkacaktır. Barajın yanından giden yoldan devam ederek barajı geçeceksiniz ve Erfelek Tatlıca Şelaleleri Milli Parkının giriş kapısını göreceksiniz. Yoluluğunuz Sinop şehir merkezinden 40-45 kilometre sürmektedir.

Sinop Şahin Tepesine Nasıl Gidilir

Sinop Şahin Tepesi

Sinop Şahin tepesi görülmesi gereken en güzel yerlerinden bir tanesidir. Şahin tepesi bir çok şehirde bulunan ortak isimdir. Şehirleri en tepeden ve hakim noktadan gören yerlerde bir çay bahçesi bir tesis bulunur ve siz buralarda çayınızı yudumlarken şehir ayaklarınızın altına serilmiş gibidir.

Sinop şahin tepeside aynen bu şekildedir. Sinop’a en hakim noktada bulunan şahin tepesinde çayınızı yudumlarken, bir yarım ada olan Sinop’u doyasıya izleyebilirsiniz. Sinop Şahin tepesi merkezde bulunan Ada mahallesindedir. Sakarya caddesinden hükümet konağı istikametinde gelip döner kavşaktan direk karşıya geçerek adam mahallesine giriş yaparsınız ve yolun devamında Seyit Bilal Türbesini geçince soldan Şahin tepesi tabelasını göreceksiniz ve 2 dakikalık dik bir tırmanma sonrasında şahin tepesine ulaşabilirsiniz.

Bektaşağa Göletine Nasıl Gidilir

Bektaşağa Göleti

Bektaşağa Göleti son zamanlarda yapılan çevre düzenlemesi ve tesitleşmesi ile Sinop’un parlayan yıldızları arasına girmiştir. Sinop merkezden Erfelek tabelası takip edilir ve yol üzerinde bulunan Bektaşağa köyü tabelası takip edilir. Bektaşağa köyü içinde Bektaşağa göleti tabelası sonrası 5 dakika sonra tesise giriş yapmış olursunuz. Yaklaşık olarak Sinop merkeze 25 kilometre uzaklıktadır. Seyahat süresi 30 dakika civarındadır.

Bektaşağa Park Yıldız tesislerinde göle sıfır konumda kahvaltınız yaparken ördekleride besleyebilirsiniz. Fotoğrafçılar içinde yaz kış mükemmel kareler yakalayabileceğiniz doğa harikası bir yer.

Sinop İnceburuna Nasıl Gidilir

Sinop İnceburun

Sinop İnceburuna Nasıl Gidilir, ülkemizin en kuzey noktasında yer alan inceburun deniz feneri Sinop ve ülkemiz için büyük bir öneme sahiptir. Sinop merkez çıkışındaki Akliman tabelasından girilir ve yol üzerinde bulunan inceburun talebasından devam edilir. Yol Sinop merkezden 20 kilometre sürmektedir. 1863 yılında yapılan deniz feneri yıllardır aynı ailenden gelenler tarafında bakımı ve yönetimi yapılmaktadır. Bu nedenden dolayı gizemli mistik havası hiç değişmemiştir. Çevre düzenlemesi yapılmış olan deniz feneri fotoğraf çekmek isteneler için çok güzel bir ortamdır. Asi karadeniz dalgalarının kayalıklara vururken çıkardığı dalga sesleri gerçekten çok etkileci.

İnceburunda deniz fenerinin yakınında manzarayı izlerken çayınızı yudumlamak anlatılmaz bir tat.

Hamsilos Koyuna Nasıl Gidilir

Hamsilos Koyu

Hamsilos Koyuna Nasıl Gidilir dediğinizi duyar gibiyim. Hamsilos fiyordu, ülkemizdeki tek fiyord olarak bilinmektedir. Buzulların erimesi ile oluşmuştur. Sinop merkez çıkışında bulunan Hamsilos tabelasından girilir ve sahil yolu boyunca uzanan 10 kilometrelik bir yolculuk sonrasında Akliman koyunu geçtikten sonra Hamsilosa ulaşılır.

Hamsilos koyunda harika bir manzara sizleri beklemektedir. İsterseniz bir ağacın altında hamsilos koyu manzarı eşliğinde piknik yapabilir veya balık tutabilirsiniz. Eğer yüzmeyi çok iyi biliyorsanız denize dahi girebilirsiniz.

Hamsilos koyuna tekne ile giriş yapmakta mümkündür. Manzarayı izlemekle kalmaz manzaranın içinde olabilirsiniz.

Akliman’a Nasıl Gidilir

Akliman

Akliman’a Nasıl Gidilir, Sinop’a gelen herkesin ortak sorusudur aslında. Akliman’ın doğa harikası manzarasını izlemek ve Akliman’da denize girip, ormanlarında piknik yapmak büyük bir keyif. Yani herkesin ilgisi çeken bir özelliği var Akliman’ın. Peki aslın soruya gelelim Akliman nerede, nasıl gidilir. Akliman’a giden en kısa yol için, Sinop merkez çıkısındaki Akliman, Hamsilos tabelası takip edilir. Yaklaşık olarak 8-9 kilometrelik bir yolculuk sonrası Akliman’a giriş yapmış olursunuz.

Akliman’dan yola devamın ederseniz, çok yakında olan Hamsilos koyuna da gidebilirsiniz.

Akgöl’e Nasıl Gidilir

Akgöl Sinop

Akgöl’e nasıl gidilir sorusunun cevabı aslında çok basittir. Akgöl Sinop’un Ayancık ilçesinin sınırlarında bulunur. Ayancık yolunun 30’uncu kilometresinden Akgöl sapağında girilir ve yaklaşık 5 kilometrelik bir yolculuk sonrasında Akgöl’e ulaşılır. Yol üzerindeki alabalık restoranlarına göreceksiniz. Dilerseniz bu restoranlarda bir birinden lezzetli alabalıkların tadına bakabilirsiniz.

Akgöl’e giriş yaptığınıza, sizleri gür ormanlar ve mükemmel  bir doğa sizi karşılayacaktır. Deniz seviyesinden 1200 metre yükseklikte bulunan Akgöl el değmemiş sık ormanlarla çevrilidir. Yaban hayat hala canlıdır ve yaban hayvanları bu bölgede görülebilir.

Göl etrafında bolca mesire alanı bulunmaktadır. Piknik yapmak isteyenler için ızgaralar ve masalar bulunmaktadır. Ayrıca orman işletmelerine ait bir adet yapı bulunmaktadır. Kışın ise görüntüsü ayrı bir güzeldir. Kartpostallık fotoğraflar çekebilir ve küçük tepelerden kızakla kayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir