Anasayfa » Yazılar » Şile Plajları

Şile Plajları

Şile Plajları

15 Milyonu aşan nüfusu ile İstanbul‘un yaz tatilinde bir hayli önem kazanan tatil yeri olan Şile Plajları konumuzdur. Değerlendirmesini yapacağımız bu plajların arasında en güzel olanları sizler için tecrübelerimize göre aktarıyoruz. Bu sayede bu plajlara giderken hem hangisini seçeceğinizi saatlerce düşünemeyecek hemde en iyi seçimi ilk seferde yapacaksınız. İstanbul’un Anadolu Yakası kısmında olduğu için şehirdeki bir çok semte ve ilçeye uzak kalmaktadır. Anadolu yakasında oturanlar için baş tacı olan Şile, plajları ile meşhur bir yer haline gelmiştir.

Şile’nin En İyi Plajları

Sıralayacağımız olduğumuz Şile ve Ağva plajları, buraya giden müşterilerin olumlu ve olumsuz geri dönüşlerine göre hesaplanmıştır. Şile’de plajlardan herhangi birine giderken mutlaka dikkat etmenizi istediğimiz bazı durumlar vardır. Şile, Marmara denizi ve Karadeniz’e kıyısı ile çeşitlilik göstermektedir. Bazı sahil beach’leri Karadeniz’de olanlar denizin yüksek çekim etkisinden dolayı ciddi bir risk oluşturmaktadır. Bu plajlara gittiğinizde tavsiye edilen uzaklık noktasını can güvenliğiniz için kesinlikle aşmayınız. Dalgaları yüksek ve çetin olduğu için bazen karşı konulamaz bir hal alabilmektedir.

Şile Aquabeach

Şile’deki Şile Aquabeach mekanına gidenler diğerlerine göre çok yüksek olumlu olan bir tutum sergilemese’de güzelliğinin can alıcı olduğunu belirtiyorlar. Aynı zamanda her ne kadar güzel bir manzaraya sahip olsa’da beach’in çalışanları yeteri kadar saygı göstermiyor. Bazı durumlarda iyi ve cana yakın bir muamele görmeyebilirsiniz. Restoran, şezlong ve sahile giriş fiyatları ortalamaya göre pahalıdır. Koyu yeşil otlak ovaların ardında bulunan beach’in önemli özelliği ise Voleybol oynama alanlarının olmasıdır. Ailenizle birlikte yada 4 kişiden fazla gittiğinizde doya doya voleybol oynayarak vakit geçirebilirsiniz.

Fusha Beach

Mekan gayet büyük ve sakindir. Yüksek bir ücreti olduğu için fazla kalabalık değildir. Ortam ise kalabalık olmayan bir aile ortamını aratmıyor. Aile ile gelmek için neredeyse ideal bir yerdir. Fusha Beach’in öne çıkan özelliği Şile plajları arasında merkeze en yakın olanı olmasıdır. Merkeze olan yakınlığından dolayı genelde plaj seçiminde ilk olarak burası gezilmektedir. Restoranı, çardağı ve yemekleri oldukça beğenilen bir mekandır.

Şile Ağlayan Kaya Beach

Arap çölünü andıran güneş şemsiyesi ile plajın ambiansı çok beğenilmektedir. Yemek yemek için palmiye ağacına benzer ağaçtan yapılan bir yerde masa kurup yemek söyleyebiliyorsunuz. Aynı zamanda gece hayatı’da Şile’de en hızlı olan mekandır. Gece vakti olduğunda eğlenceli müzikler çalar ve genellikle toplu bir şekilde dans edilir. Şile Ağlayan Kaya Beach alkollü bir mekandır. Yazın düğünlerin ve kına gecelerinin Şile plajlarındaki başkenti olduğunu söyleyebiliriz. Çok farklı özellikleri olduğu için ailelere diğer plajlar kadar uygun olmasa’da gerçekten efsane bir eğlence için Şile’ye geliyorsanız uğramanız gereken bir numaralı beach’tir. İçinde restoran, palmiye ağaçlarının güneşten koruduğu şezlong alanı ve eğlence pub’ı bulunmaktadır.

VIP Beach (En Olumlu Dönüş)

Gündüz vaktinde ufak ve küçük bir alanda olan sahilinde şezlongunuza uzanıp güneşin keyfini çıkarabilirsiniz. Akşam 19:00’dan sonra ise bu şezlongların çoğunluğu kaldırılıp ağırlıklı olarak balık tüketilen bir restorana dönüştürülür. Mekan Şile’nin mütevazi halkı tarafından bilinmektedir. Nezir bir kurucusu olduğu için en az kendisi kadar nezih bir ortam kurmuştur. Aile ile gelinip yaz sıcağında denizine girip serinleyebilirsiniz. Akşam olduğunda ise şahane lezzetli balık menüsünü toplu akşam yemeğinizde denemelisiniz. Diğer tüm plajlardan daha ucuz bir hizmet veren VIP Beach, neredeyse tüm müşterilerinden %100 olumlu geri dönüş almaktadır.

Ayazma Plajı (Şile Halk Plajı)

Şile’de en çok rağbet gören ünlü plaj Ayazma plajıdır. Çünkü 10 kilometre kareye uzanan sahil boyunca tek giriş ücreti bulunmayan plaj burasıdır. Özellikle hafta sonu temmuz ayında ciddi bir kalabalığa sahip olan plajda sahil kumlarında bol taş olduğu için terliksiz yürümeyiniz. Liseli, Üniversiteli yada çalışan gençler tarafından çok rağbet gören plaj resmen buranın yaş ortalamasını ciddi manada iyileştiriyor. Hiçbir ücret ödemeden arkadaşlarıyla keyifli bir gün geçirmek isteyen gençler oldukça yoğunluktadır. Çevresinde lüks restoranlar yerine market ve bakkaliye bulunmaktadır. Ayazma Plajında ücretsiz olması sebebiyle kalabalık olduğu için yerde çokça çöpler görebilirsiniz.

Şile Plajları Giriş Ücretleri

Yoğun bir ilginin olduğu Şile’de plajlar insanların denize girmesi için bir engel olmaya devam ediyor. İçeri girerken giriş ücreti alınan plajlarda ne kadar fiyat çekildiğini sizlere listeleyeceğiz.

Şile Aquabeach Giriş Ücreti (2023)

Kişiden kişiye göre ve zamana göre bazen farklılık göstermektedir. Şile Aquabeach‘e giriş ücreti kişi başı 150 TL‘dir.

Fusha Beach Giriş Ücreti (2023)

Fusha beach üsttede anlattığımız nezih ortamına girmek için giriş ücreti 50 TL‘dir.

Şile Ağlayan Kaya Beach Giriş Ücreti (2023)

Beach’e giriş ücreti hafta sonu ve hafta içi olmak üzere değişiklik göstermektedir. Hafta içi Şile Ağlayan Kaya Beach giriş ücreti 160 TL iken hafta sonu 200 TL olmaktadır.

Şile – VIP Beach Giriş Ücreti (2023)

Aralarında hizmetine göre en ucuz olan plajdır. Şile’de bulunan VIP Beach’e giriş ücreti 200 TL’dir.

Ayazma Plajı – Şile Halk Plajı Giriş Ücreti (2023)

En popüler Şile plajı olan Ayazma yani bir diğer adı ile Şile Halk Plajı’na giriş ücretsizdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir