Anasayfa » Yazılar » Siem Reap Gezilecek Yerler

Siem Reap Gezilecek Yerler

Siem Reap Gezilecek Yerler

Siem Reap ismi sizlere de ilginç geldiyse ilk önce şehrin ismini nereden almış olduğuna değinelim. Thai Krallığı ile yapılan savaşta Khmerler tarafından ele geçirilmesinin üzerine “Siyam yenildi” anlamına gelen cümleden almaktadır. Siem Reap Kamboçya’nın en büyük kentlerinden biri olmasının yanı sıra aynı zamanda Angkor Tapınaklarından dolayı da turizm açısından ön planda yer almaktadır. Siem Reap gezilecek yerler listenizde bu tarihi açıdan büyük öneme sahip şehirde sizlerde de oldukça etki uyandıracak mekanları sıralamamız mümkündür.

Tarihi Zenginlik İçin Siem Reap

Bu tarihi zenginliği görüp hemen döneceğim diye düşünmeyin. Çünkü Siem Reap sizi öyle kolay kolay bırakan bir şehir değildir. O tarihi büyüsüne kapıldıktan sonra zaten uzun müddet hayranlıkla seyre dalacaksınız. Siem Reap gezilecek yerler bünyesinde bundan dolayıdır ki ziyaret saatlerinizi oldukça aralıklı tutmanızı öneriyoruz. Birçok turisti yıllardır kendisine çekmeyi başaran bu şehir sizi de daha şimdiden kendisine çekmiş olmalı.

Angkor Arkeolojik Parkı

Angkor denilince akıllara hemen muhteşem bir tapınaklar sitesi gelmelidir. Orman’ın içerisinde ormanla birleşerek oluşmuş bu kent adeta yaşama meydan okumaya devam ediyor. 1992 yılları arasında UNESCO listesine girmeyi başarması da bu durumu kanıtlar niteliktedir. Sitede yer alan bazı tapınaklar için ayrı bir ücret ödenmesi gerektiği konusunda sizleri şimdiden uyarmış olalım.

Terrace of the Elephants

Burası Fillerin terası.Fillerin de terası olduğuna göre dediğinizi duyar gibiyiz eğer öyle düşünüyorsanız Terrace of the Elephants‘ı ziyaret edip durumu yerinde değerlendirmek daha keyifli olacaktır. Tapınağın bir parçası durumunda olan bu yerde duvarda yer alan fil kabartması dikkat çekici bir unsur olarak karşınıza çıkmaktadır. Yol kenarında yer almasından dolayı ulaşımında oldukça kolay sağlanmış olduğu bu alanı ziyaret edip anılardan bir demet galerinize filleri de koymayı unutmayınız.

Kbal Spean

Kbal Spean pek çok unsurdan yalıtılmış olarak bizlerin karşısına çıkmaktadır. Özellikle de orman havasını ciğerlerinizde hissetmek istiyorsanız elinizi çabuk tutun. Bizden söylemesi dediğimiz bir diğer husus ise sabah saatlerinde ya da sakin olan zamanlarda Kbal Spean başka bir güzeldir. Şelale yürüyüşünde tırmanırken spor ayakkabı, şapka, eldiven vs. gibi malzemeler muhakkak yanınızda bulunmalıdır. Yürüyüşünüz esnasında kaya oymacılığına ait olan figürleri de görmeniz mümkün olacaktır.

Mayın Müzesi 

Ülkede savaşın en belirgin kalıntıları toprak altına gömülü olan mayınlardan anlaşılmaktadır. Aki Ra eski bir çocuk asker olmasının yanı sıra kendi elleriyle toprağa gömmüş olduğu mayınları günün birinde gün yüzüne çıkarmaya başlamış bunun üzerine kendisine birçok sivil toplum örgütü de destek olunca Mayın Müzesi‘nin temelleri atılmıştır. Bu anın tüm etkisini yerinde hissederek keşfetmeniz daha etkili olacaktır.

Banteay Srey Butterfly Centre

Burası adından da anlaşılacağı üzere bir kelebek merkezi sizleri pek çok çeşitli kelebek burada karşılıyor. Galerinizde binlerce kelebeğe yer vermenin vakti diyorsanız adeta kelebek cenneti olan Banteay Srey Butterfly Centre sizleri bekliyor. Kelebeğin oluşumunu tüm aşamaları ile de görme şansına sahip olduğunuz bu alanda kelebeğin ömrünün bir gün olmasını da göz önünde bulundurarak o kelebeklere en güzel anları yaşatmak sizlerin elinde.

Tonle Sap Gölü ve Yüzen Köyler

Asya’nın en büyük tatlı su kaynağı olan Tonle Sap Gölü içerisinde bir yüzen köy düşünün. Bu oldukça garip bir düşünce gibi görünse de evet yüzen bir köy var orada diyebiliriz. Aslında burada bir değil birden fazla farklı özelliklere sahip yüzen köy mevcuttur. Siem Reap ‘e hem en yakın aynı zamanda da en çok ziyaretçiye sahip olan yüzen köy hangisi diyecek olursanız Chong Khneas sizleri yüzme bilmeseniz dahi kendi üzerinde yüzdürmeye bekliyor.

Siem Reap Old Market

İşte Siem Reap‘ın en ünlü ve aynı zamanda bu üne sahip olduğu kadar da en eski marketlerinden bir tanesi burası. Kamboçyalıların uğrak yeri olan bu markette aklınıza gelebilecek her şeyin olması ile bizlere adeta yok yok sloganını çağrıştırıyor. Kiloyla böcek bile alma imkanı sunan market evet yanlış duymadınız kilo ile böcek de alabilirsiniz. Kamboçya da böcek yemenin bir hayli doğal karşılandığını da sizlere hatırlatalım.

Ta Keo

Duvar figürleri ile oldukça dikkat çekici olan bu tapınak Siem Reap‘ın en güzel tapınağı olarak bilinmektedir. Ta Keo diğer tapınaklar kadar büyük bir alana sahip olmasa da o zengin mimarisi ile sizleri kendisine çekmeyi başarmıştır.

Pub Street

Burası oldukça ünlü bir bar sokağı. Günün yorgunluğunu bu renkli sokakta atmayı dilerseniz Pub Street tüm ünü ile sizleri karşılamaya hazırdır. Oldukça yaratıcı dekore edilmiş tabelalar ve renkli barlar gece sokağı aydınlatan ışıklar da işin içerisine girince değmeyin keyfinize diyor ve sizleri de bu sokağa bekliyoruz. İçecekler konusunda tercihiniz hangi yönde olur her ne kadar bilmiyor olsak da içeceğiniz bir biranın neredeyse bedava fiyatına satılmış olduğunu da sizlere belirtelim.

ArtBox

Sanat severlerin uğrak yeri olan ArtBox üç boyutlu sanat eserlerinin sergilenmiş olduğu bir galeri konumundadır. Her ne kadar çocuklara özgü olduğu düşünülse de çocuklardan ziyade büyüklerin eğlence unsuru olduğu aşikardır. Büyük resimlerin önünde verilen pozlar da işin cabası olmakta ortama ayrı bir hava katmaktadır. Kendinizi anın içerisinde hissedeceğiniz ArtBox sizlere adeta görsel bir şölen sunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir