Anasayfa » Yazılar » seydikemer gezilecek yerler?

seydikemer gezilecek yerler?

Seydikemer’de keşfedilecek pek çok yer var! Likya Yolu, Tlos Antik Kenti, Saklıkent Kanyonu, Çalış Plajı, Göcek Yat Limanı ve daha birçok aktivite için ideal bir yer. Seydikemer gezilecek yerler için rehberimizde daha fazla bilgi edinin.

Seydikemer Gezilecek Yerler

1. Tlos Antik Kenti

Tlos, Likya bölgesinde yer alan antik bir kenttir. Burada mutlaka görülmesi gerekenler arasında Roma hamamı, tiyatro, sarnıç ve agora yer almaktadır. Antik kentte gezerken tarihin tozlu sayfalarında bir yolculuk yapabilirsiniz.

2. Saklıkent Kanyonu

Saklıkent Kanyonu, Seydikemer’de yer alan turistik bir mekandır. Kanyonda doğal oluşumlu su kaynakları, bambu ormanları ve yürüyüş yolları yer almaktadır. Burada rafting yaparak doğayı keşfedebilirsiniz.

3. Girmeler Mağarası

Yeraltı dünyasını keşfetmek isteyenler için Girmeler Mağarası ideal bir seçim olacaktır. Mağara içinde yer alan sarkıtlar ve dikitler görsel bir şölen sunmaktadır. Ayrıca mağara içinde yer alan gölde tekneyle gezinti yapabilirsiniz.

4. Patara Plajı

Seydikemer’de yer alan Patara Plajı, turkuaz rengi denizi ve altın rengi kumu ile ünlüdür. Plajda güneşlenmek, yüzmek ve deniz sporları yapmak mümkündür. Ayrıca plaj yakınlarında yer alan arkeolojik kalıntıları da ziyaret edebilirsiniz.

5. Cennet Koyu

Cennet Koyu, muhteşem doğal güzellikleri ile göz kamaştıran bir turistik yerdir. Koyun denizi turkuaz rengi ile muhteşem bir görüntü oluşturmaktadır. Koyda yüzme, plajda güneşlenme ve doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

6. Sadık Koyağı Milli Parkı

Sadık Koyağı Milli Parkı, doğal güzellikleri ile dikkat çeken bir turistik yerdir. Park içinde yer alan nehirlere balık tutabilir, doğa yürüyüşleri yapabilir ve piknik yapabilirsiniz.

7. Letoon Antik Kenti

Letoon Antik Kenti, Seydikemer’de yer alan bir diğer tarihi mekandır. Kentte yer alan Apollon Tapınağı, Nymphaion ve agora görülmesi gereken yerler arasındadır. Antik kente yapacağınız ziyarette tarihin tozlu sayfalarında bir yolculuk yapabilirsiniz.

8. Çıralı Plajı

Çıralı Plajı, Seydikemer’de yer alan bir diğer ünlü plajdır. Plajda güneşlenmek, yüzmek ve deniz sporları yapmak mümkündür. Ayrıca plaj yakınlarında yer alan Likya Yolu’nu keşfedebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir