Anasayfa » Yazılar » Seyahat Çantası Hazırlamanın Püf Noktaları

Seyahat Çantası Hazırlamanın Püf Noktaları

Seyahat Çantası Hazırlamanın Püf Noktaları

Uzun zamandır hayalini kurduğunuz seyahat için hazır sayılırsınız. Otel rezervasyonunuz tamam, uçak biletleriniz de alındı. Gezilmesi gereken yerler sıralamanızı yaptınız ve listedeki mekanların üzerini çizmek için büyük bir iştahla bekliyorsunuz. Peki ya çantanız hazır mı? Bu muhteşem serüven için size eşlik edecek olan çantaya neler koyacağınıza karar verdiniz mi? İyi hazırlanmış bir çantanın hayat kurtaracağı gibi, eksiklerle dolu bir çanta da seyahatinizi kabusa çevirebilir. Çanta hazırlamak kolay gibi görünse de ince detayları atlamak sizi seyahat esnasında zor duruma sokabilir. Seyahatinizin tüm detayları düşünülerek hazırlanmış bir çantahem işinizi kolaylaştıracak hem de kendinizi güvende hissetmenizi sağlayacaktır.

Seyahat Çantasında Olmazsa Olmazlar

Her şeyden önce tabi ki pasaport, bilet ve otel rezervasyon belgeleri yanınızda olmalıdır. Hatta pasaport, vize, bilet ve rezervasyon belgelerinin birer fotoğrafını çekmenizi de tavsiye ederim çünkü bu evrakların kaybolması sizi oldukça zor duruma düşürebilir. Bunun yanında ikinci önemli husus tabi ki kıyafetler. Gideceğiniz yerin hava durumunu mutlaka önceden kontrol edin. Zira öngöremediğiniz bir mevsimsel koşula uygun kıyafet yoksa yanınızda keyfiniz kaçabilir. Seyahat tarihiniz ilkbahar veya yaz dönemine geliyor bile olsa çantanıza ince bir hırka veya yağmurluk koymanızda fayda var. Diğer kıyafetlerinize karar verirken de orada geçireceğiniz gün sayılarına göre kombin belirlerseniz eğer gereksiz kıyafet taşımaktan kurtulmuş olursunuz. Tabi her ihtimale karşı bir parça üst ve bir parça alt giyimi yedek olarak çantanıza koyabilirsiniz.

Kendisi Küçük Faydası Büyük Malzemeler

Ana malzemeler dışında yan ürün diyebileceğimiz ve mutlak suretle yanımıza almamız gereken şeyler de var tabi ki. Diş fırçası, diş macunu, parfüm, nemlendirici krem, şampuan, tıraş malzemesi, saç malzemesi, tırnak makası ve şarj aletinizi mutlaka seyahat çantanıza koymalısınız. Bunların yanında düzenli olarak kullandığınız bir ilaç varsa yanınıza almayı unutmayın. Ayrıca olası problemler için basit bir ağrı kesici, vitamin ve yara bandını da çantanıza koymakta fayda var. Kitap okumaktan hoşlanıyorsanız yanınıza bir kitap da alabilirsiniz. Bütün bunların haricinde yolunuzun uzunluğunu da dikkate alarak ufak tefek yiyecekleri çantanızın bir gözüne sıkıştırmanızda yarar var tabi. Tüm ekipmanlarınız hazırsa size son bir tavsiyem olacak. Çantanızı ne kadar düzenli yerleştirirseniz o kadar fazla malzeme sığdırırsınız. Bu arada seyahat sırasında alacağınız hediyelik eşyalar için de çantanızda yer bırakmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir