Anasayfa » Yazılar » Seul’de Gezilecek Yerler

Seul’de Gezilecek Yerler

Seul’de Gezilecek Yerler

Güney Kore’nin başkenti olan Seul tam bir Metropol şehir denebilir. Bu bölgede toplam 12 milyon kişi yaşamını sürdürüyor ve her yıl çok sayıda yerel, ulusal turist burayı ziyarete geliyor. Seul her insanın hayatı boyunca görmesi gereken, eğlence ve gece hayatı ile bilinen, canlı, modern, gelişmiş bir şehirdir.

Seul’de Gezilecek Yerler Listesi

Seul’de yerel halk geçmiş kültüründen kopmadan modernleşmiş ve hala yer yer Kore kültüründen parçalar gözlemlenebiliyor. Özellikle mimaride eski tarz Kore evleri olduğu gibi yeni modern gökdelenlerde Seul’de görülebiliyor. Seul gelişmiş bir il olarak gezilecek birçok yer barındırıyor. Seul’de gezilecek yerleri detaylı bir şekilde inceleyelim.

N Seul Tower

Seul’un en yüksek tepelerinden olan Namsan Tepesine inşa edilmiş olan bu kule ilk inşa edildiği zamanlar Televizyon ve Radyo kulesi olarak hizmet veriyordu. Sonrasında ziyarete açıldı. Ve artık günümüzde çok fazla kişi tarafından ziyaret edilen bir seyir kulesi halini aldı.

N Seul Tower’in Artıları Nelerdir?

Bu kulenin bir de teras olarak adlandırılan bir kısmı bulunmakta ve bu kısımda restoranlar, kafeler yer almaktadır. Bu sayede manzaralı bir yemek yiyebilirsiniz. Ayrıca sadece buraya yemek yemek için çıkanlar dahi bulunmaktadır.

Seul Cheonggyecheon Stream

Seul’de yaşayanların tatil günlerinde çok fazla tercih ettiği bir yerdir. Oldukça doğal, yeşil, huzur verici bir yer olan Seul Cheonggyecheon Stream, küçük bir kanaldır. Aslına bakılırsa Cheonggyecheon, Kore’nin Han Nehri’nin çok küçük bir koludur. Bu küçük kanalın çevresinde yemek yenilebilecek, bir şeyler içilebilecek pek çok kafe ve restoran bulunuyor. Özellikle burada akşamları gezilmesi öneriliyor. Çünkü bu kanal akşamları ışıklandırmalar ile daha etkileyici ve huzur verici gözüküyor. Özellikle turistler buraya gelerek çok güzel fotoğraflar çekmekte ya da uzun yürüyüşler yaparak rahatlamaktadır.

Seul Namdaemun Market

Seul’e gelen herkesin uğraması gereken bu uzun caddede yaklaşık 10.000 kadar ciddi sayıda dükkan yer alıyor. Bu 10.000 tanesi sadece yerleşik olan dükkanlar. Bunların dışında el tezgahları, seyyar satıcılar da bulunuyor. Bu cadde de Türk Pazar kültürüne benzer bir ortam görülebilir. Bura da sadece kıyafet değil yiyecek, içecek, aksesuar, kozmetik ürünleri gibi ürünlerde satılıyor.

Seul Namdaemun Marketin Özellikleri

Bu Pazar Seul’ün en ünlü ve uzun pazarıdır. Bu uzun cadde boyunca en çok dikkat çeken şeylerin başında elbette el tezgahlarında satılan atıştırmalık yiyecekler geliyor. Bu tezgahlarda canlı ahtapot, doğal ginseng bitkisi, waffle, yöresel Kore yemekleri satılıyor. Bu şekilde bu cadde boyunca aç kalınmıyor. Seul’ gelen turistler bu pazardan sevdiklerine hediyelik eşyalar satın alabilir. Bu Pazar da yine turistlerin uğrak noktalarından birisidir.

Gangnam

Gangnam şüphesiz Kore’nin ve Seul’un eğlence merkezi denebilir. Han Nehrinin Güneyinde olan Gangnam modern dokusu ile göz kamaştırıyor. Gangnam oldukça büyük bir bölge ve bu bölgede sıkça gökdelen, geniş sokaklar, yeni mimariye sahip evler görülebilir. Gangnam bölgesinde genellikle insanlara Kore’nin önemli bir gelir kaynağı olan Eğlence sektörünün başını çeken K-Pop yansıtılmaya çalışılmış.

Gangnam Bölgesinin Hikayesi

Seul’un Gangnam bölgesinde bulunan K-Pop yolu da görülmesi gereken yerlerden sadece bir tanesidir. Gangnam oldukça büyük bir bölge olduğundan dolayı ulaşımda otobüs gibi toplu taşıma araçlarını kullanmak daha avantajlı olacaktır.

Gangnam’da Seul halkı genellikle alışveriş yapmayı tercih ediyor. Çünkü genellikle büyük markaların mağazaları bu bölgede yer alıyor. Seul’u ziyaret eden birisi Gangnam’da pek çok markanın mağazasını bulabilir. Ayrıca bu bölgede çok sayıda kafe ve lokanta da bulunuyor. Seul’e gelen bir turist mutlaka Gangnam’ı ziyaret etmelidir.

Seul Itaewon

Itaewon Seul’un kültür çeşitliliğinin yoğun olduğu bir yerdir. Burada her kültürden insan görebilirsiniz. Yani Itaewon’da Seul’de yaşayan yabancıların evleri bulunuyor. Bura da her kültüre ait bir şey görebilirsiniz. Her kültüre ait bir şey burada bulunuyor.

Seul Itaewon’un Görülmesi Gereken Yerleri

Ayrıca Kore’nin en büyük markalarından biri olan Samsung’un müzesi de Itaewon’da yer alıyor. Yolu Seul’e düşen herkes Samsung’un müzesini görmek için mutlaka Itaewon’a gitmelidir.

Gyeongbokgung Sarayı

Bu saray Seul’de en çok dikkat çeken yapılardan bir tanesidir ve turistler tarafından oldukça fazla ilgi görmektedir. Eski Kore kültürünü tamamen yansıtan bu tarihi yapıyı sadece turistler değil Korelilerde çok sık ziyaret etmektedir.

Gyeongbokgung Sarayı Ne Zaman Kullanılmıştır?

Bu saray Joseon Krallığı zamanında kullanılmıştır. Joseon Hanedanlığı bu sarayın yanı sıra bu saraydan biraz daha küçük 4 saray daha inşa ettirmiştir. Ancak büyüklüğü ve yapısı ile en çok dikkat çekeni Gyeongbokgungdur. Bu sarayda sadece hanedan üyeleri yaşamamıştır. Bununla beraber devletin yönetim merkezi de bu saray olmuştur. Bu sarayda Kore’nin önemli yerlerinden birisidir.

Seul Bukchon Hanok Village

Kore kültürünü en iyi yansıtan mahallelerden birisi olan Bukchon Hemen Gyeongbokgung Sarayının yanında yer alıyor. Bu mahallede eski Kore evlerinden ve yapılarından bulunuyor. Bu sokağa giderek Kore kültürü hakkında bilgi edinilebilir.

Kore’ye gelen kişiler Kore oldukça büyük bir ülke olduğundan dolayı ulaşımda mutlaka toplu taşıma kullanmalıdır. Aksi takdirde yürüyerek Kore’yi gezmek mümkün değildir. Kalmak için yer olarak ise Seul’un birçok yerinde hem oteller hem de pansiyonlar bulunuyor. Fakat Seul’de büyük, güzel bir otelde kalmak isteyenler Gangnam’da bir otelde kalabilir. Ayrıca bunun dışında Seul’un merkez kısmında bulunan küçük pansiyonlarda da kalınabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir