Anasayfa » Yazılar » serikte gezilecek yerler?

serikte gezilecek yerler?

Serik’te gezip görebileceğiniz çeşitli tarihi ve doğal yerler bulunuyor. Dilerseniz Side Antik Kenti’ni ziyaret edebilir, Manavgat Şelalesi’nin güzelliklerine tanık olabilirsiniz. Ayrıca Köprülü Kanyon Milli Parkı, Kurşunlu Şelalesi ve Aspendos Antik Tiyatrosu da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer almaktadır. Tüm bu gezilecek yerlerin detaylı bilgileri ve rehberlik hizmetleri için sitemizi ziyaret edin.

Serikte Gezilecek Yerler

Kurşunlu Şelalesi

Antalya’nın Serik ilçesinde yer alan Kurşunlu Şelalesi, sakin bir doğa yürüyüşü yapmak isteyenlerin uğrak noktasıdır. Doğal güzelliklerle bezeli şelalenin etrafı çam, köknar ve meşe ağaçlarıyla kaplıdır.

Aspendos Antik Tiyatrosu

Yaklaşık 2000 yıl önce inşa edilen Aspendos Antik Tiyatrosu, mimarisi ve büyüklüğüyle ziyaretçileri kendine hayran bırakır. Antik dönemde gladyatör ve dövüş sanatları gibi müsabakalara ev sahipliği yapan tiyatro, günümüzde yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktasıdır.

Karain Mağarası

Serik’in Çatalca Köyü’nde yer alan Karain Mağarası, tarihi açıdan önemli bir yapıdır. Mağara, İnsanlık Anıtları listesinde yer almaktadır ve 500 bin yıl öncesine tarihlenmektedir. Mağara içindeki yerleşim izleri, Paleolitik döneme ışık tutmaktadır.

Silifke Kalesi

Antalya-Silifke yolunda yer alan Silifke Kalesi, tarihi dokusu ve manzarasıyla ziyaretçilerini büyüler. Tarihi dokusu kadar muhteşem bir manzaraya sahip olan kale, özellikle gün batımında yüzlerce kişiyi kendine hayran bırakır.

Eurymedon Köprüsü

Roma İmparatorluğu dönemine ait olan Eurymedon Köprüsü, Serik’te yer almaktadır. Tarihi köprü, yaklaşık 1800 yıllık geçmişiyle ziyaretçilere tarihi bir yolculuk imkanı sunar. Köprünün yapımında Roma dönemi mimarisi ve teknolojisi kullanılmıştır.

Belek Sahili

Antalya’nın en popüler turizm beldelerinden biri olan Belek, tertemiz plajları ve deniziyle de ün yapmıştır. Belek Sahili, uzunluğu ile ünlüdür ve turistlerin deniz ve güneş banyosu yapabilecekleri en iyi yerlerden biridir.

Helenistik Kaya Mezarları

Serik’in Elmali ilçesinde yer alan Helenistik Kaya Mezarları, tarihi açıdan önemlidir. Yaklaşık 2400 yıl önce inşa edilen mezarlar, Helenistik döneme ait mimari özellikleri taşımaktadır. Mezarların içindeki duvar resimleri ise dikkat çekicidir.

Manavgat Şelalesi

Antalya’nın en popüler şelalelerinden biri olan Manavgat Şelalesi, Serik ilçesinde yer almaktadır. Şelale, ziyaretçilerine sakin bir doğa yürüyüşü ve piknik yapma imkanı sunar. Şelale çevresindeki restoranlarda serpme kahvaltı yapmak da mümkündür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir