Anasayfa » Yazılar » Sea Life Akvaryum Gezi Rehberi

Sea Life Akvaryum Gezi Rehberi

Sea Life Akvaryum Gezi Rehberi

Okyanusun içerisinde yer alma deneyimini sizlere yaşatacak olan Sea Life Akvaryum, ülkemizde çok fazla ilke imza atmıştır. 2009 yılında Bayrampaşa Forum İstanbul Alışveriş merkezi içerisinde Turkuazoo olarak açılan daha sonradan ise Sea Life’nin bünyesine katılarak kendini daha çok geliştirerek oldukça popüler bir yer haline gelmiştir. Denizi ve deniz canlılarını seviyorsanız burası tamda sizlere göre. Su altı dünyasının kapılarını aralayan Sea Life Akvaryum, her yaştan kitleye hitap ederek, sizleri büyülü dünyasına doğru çekiyor. 

5 milyon litre suyun altında yaklaşık 15 bine yakın deniz canlısı ile harika zaman geçirebilirsiniz. Tüm dünyadan getirilen bu canlıları burada görüp hakkında bilgiler edinebilirsiniz. Hepimizin merak ettiği bir deniz canlısı olan Sea Life Akvaryum Köpekbalığı burada tam 60 tane 13 farklı çeşidi ile bulunmaktadır. Okyanusların korkulu rüyası olan bu Köpekbalıklarını Salı ve Cumartesi günleri nasıl beslendiğini görüp, onlar ile birlikte yüzebilirsiniz. Çocuklarınız ile harika deneyimler yaşayabileceğiniz bu yerde 83 metre uzunluğunda Okyanus Tüneli, 270 derecelik panoramik Okyanus Odası, 47 adet sergi alanı ve dokunma havuzları ile burada canlıları çok iyi bir şekilde tanıyıp onların nasıl olduklarını göreceksiniz.

Onları sadece dışarıdan değil, dalış yaparak içeriden de görebilirsiniz. Ayrıca nesli tükenmekte olan Deniz Kaplumbağaların belirli saatlerde yapılan tedavileri sırasında onları görerek hikayelerini öğrenebilirsiniz. Burada öğreneceğiniz en önemli şey bu hayvanların nesillerin tükenmemesi için neler yapılacağını öğreneceksiniz. Ailecek hafta sonunu güzel değerlendirmek ve çocuklar için öğretici bir gezi yapmak istiyorsanız Sea Life Akvaryum’a gidip Gezi Rehberi eşliğinde gezerek hem eğlenip hem de öğrenebilirsiniz. Sea Life Akvaryum Nerede diye merak ediyorsanız yakından bakalım. 

Sea Life Akvaryum Nerede ve Nasıl Gidilir ?

Sea Life Akvaryum ,Bayrampaşa Forum İstanbul Alışveriş merkezinin alt katında yer alır. Buraya ulaşmak için çok seçeneğiniz bulunmaktadır. Akvaryuma gitmek için toplu taşıma araçlarını tercih edebilirsiniz. Metro ile gidecekseniz, Atatürk Havaalanı-Yenikapı metro hattına binerek Kocatepe istasyonunda inerek 5 dakikalık bir mesafe yürüyerek çok rahat bir şekilde akvaryuma ulaşabilirsiniz.

Otobüs ile ulaşım sağlamaya düşünüyorsanız, 32, 32A, 32T ve  32M numaralı hatları kullanarak kolayca gidip akvaryumu gezebilirsiniz.

Metrobüs ile ulaşım sağlamayı düşünüyorsanız Atatürk Havaalanı-Yenikapı metro hattına aktarma yapabileceğiniz Yenibosna , Şirinevler, İncirli ve Zeyinburnu duraklarından inerek metroya geçiş yapıp rahatça ulaşım sağlayabilirsiniz.

Özel aracınız ile gidecekseniz E5’ten Hal-Otogar çıkışını kullanarak E5’ten çıkın ve Otogar güzergahını takip edin ve Forum İstanbul’u gördüğünüzde otoparkına aracınızı park ederek akvaryuma ulaşabilirsiniz.

Sea Life Akvaryum Giriş Ücretleri 2023

Sea Life Akvaryum giriş için 2 farklı bilet türü bulunmaktadır. Eğer biletinizi online üzerinden alırsanız tasarruf ederek güzel bir deneyim geçirebilirsiniz. Aşağıda yer alan tabloda Sea Life Akvaryum Giriş Ücretleri 2023 öğrenebilirsiniz. 

Sea Life Akvaryum Ziyaret Saatleri

Kapı FiyatıOnline Fiyat 
Yetişkin :188 TL
0-3 yaş :Ücretsiz

Haftanın her günü hizmet veren akvaryum saat 10:00 ile 20:00 arasında ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Cuma ve Cumartesi günleri ise 10:00 ile 21:00 saatleri arasında ziyaretçilerine hizmet vermektedir. Bu saatler arasında buraya giderek dilediğiniz gibi gezip deniz canlıları hakkında çok fazla şey öğrenebilirsiniz. Ayrıca bu saatler resmi tatillerde farklılık göstermektedir. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir