Anasayfa » Yazılar » Sapanca Gölü Gezi Rehberi

Sapanca Gölü Gezi Rehberi

Sapanca Gölü Gezi Rehberi

Sakarya’nın eşsiz güzelliklerinden bir olan Sapanca Gölü,şehrin simgesi haline gelmiştir.Yıl içerisinde birçok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan göl, bir zamanlar Marmara Denizi’nin bir parçasıyken uzun yıllar sonra ayrılıp tek başına bir tatlı su gölü olmuştur. Gelen ziyaretçilerin çoğu burada mangal ve kahvaltı keyfi yapmaktadır. Ayrıca bir çok etkinlik yapabileceğiniz Sapanca Gölü’nün özellikleri nedir inceleyelim.

16 kilometrelik bir alanı kaplayan Sapanca Gölü, İzmit Körfezin doğusunda yer almaktadır. Gölün ortalama derinliği 30 metre, en derin noktası ise 61 metredir. Çevresinde bulunan orman sayesinde bir çok hayvana ev sahipliği yapmaktadır.Göl içerisinde alabalık,turna, sazan ve yayın gibi birçok balık türü bulunmaktadır. Ayrıca yıl içerisinde bir çok kuş buraya göç ederek yumurtalarını bırakmaktadırlar.

Sapanca Gölü Efsanesi

Rivayete göre daha önceden Sapanca Gölü üzerinde bir tana kasaba varmış.Bu kasabadaki halk Dünya malına oldukça önem verirlermiş. Cimri olan bu kasabaya bir gün yakın dağlardan birinden kalbi çok iyi fakir biri gelmiştir.Durumu olmayan bu adam kasabada kapı kapı gezerek evlerde konaklamak istemiştir.Ancak hiç kimse bu adamı evine almamıştır.Hiç kimseden yardım görmeyen fakir adam sonradan kasaba halkına sapan yapıp satarak geçinen ve kabaya yakın bir bölgede olan adamın yanında konaklamıştır. Sapan satan adam fakir adama kalacak yer ve yemek vermiştir.Daha sonradan çok memnun kalan fakir adam kasabaya geri döndüğünde çok şaşırmıştır.Çünkü kasabanın eski halinden eser yoktur.Kasaba yerine göl vardır. Kasaba büyük bir felaketten sonra sadece göl olarak kalmıştır. Gerçekten de günümüzde sapanca gölü içerisinde yapılar bulunmaktadır ama halen bu hikaye sırrını korumaktadır.

Sapanca Gölü’nde Neler Yapılır ?

Göl geziniz sırasında bir çok şeyler yapabilirsiniz.Örneğin Sapanca Gölü çevresinde yer alan Maşukiye, Yaylalar ve Kartepe gibi yerlere gezip güzel vakitler geçirebilirsiniz. Ayrıca çevresinde bulunan bir çok tarihi yapıyı da gezebilirsiniz.Peki göl çevresinde neler yapılabilir diye soruyorsanız.Burada gölde içerisinde kano ve deniz bisikleti ile gölün harika manzarası eşliğinde etkinlik yapabilirsiniz. Gölün kenarında ise bulunan piknik alanları sayesinde de aileniz veya arkadaşlarını ile manzaraya karşı mangal keyfi yapabilirsiniz.Öncelikli olarak buraya sabah saatlerinde geliyorsanız kesinlikle gölün kenarında yer alan restoranlarda kahvaltı yapmanızı öneririm.Her bütçeye uygun olan restoranlarda gölün eşsiz manzarasına karşı sabah kahvaltı keyfi başka hiç bir yerde bulamazsınız.

Eğer buraya günübirlikçi olarak gelmeyip konaklamayı düşünüyorsanız, merkezde ve sapanca üzerinde bir çok konaklama tesisi vardır.Ama sizler doğa ile iç içe olmayı düşünüyorsanız.Burada mevcut olan kamp alanlarında çadırınızı da yanınıza alıp konaklayabilirsiniz.Gündüzleri piknik yapıp akşamında ise ateş yakıp etrafında aileniz veya dostlarınız ile burada sohbetler edebilirsiniz.

Sapanca Gölü Nerede ve Nasıl Gidilir?

Sapanca Gölü, Marmara Bölgesinin Sakarya ili ve Kocaeli sınırları içerisinde yer almaktadır. Ama gölün büyük bir kısmı Sakarya ilinin sınırları içerisinde bulunmaktadır.Ayrıca Sapanca Gölün harika manzarası Kartepe üzerinden de görülmektedir. İstanbul’a yakın olması ile birlikte günübirlikçi tatilciler için oldukça uygun olan Sapanca Gölüne ulaşım oldukça kolaydır. Eğer İstanbul üzerinden kendi aracınız ile gidecekseniz.TEM otoyolunu kullanarak Sakarya tabelalarını takip ederek rahatça ulaşabilirsiniz. Ayrıca her ilden kalkan otobüsler ile de buraya ulaşabilirsiniz. Buraya ulaşımı Adapazar’ı üzerinden sağlayacaksanız şehirden kalkan minibüs ve otobüsler ile hızlı ve kolayca gidebilirsiniz.

Sapanca Gölü Konaklama

Bölge içerisinde lüks otellerden tutun kiralık villalar ve pansiyonlara kadar bir çok konaklama tesisi bulunmaktadır. Otellerin çoğu çevredeki köylere nazaran ilçenin merkezinde yer almaktadır.Oteller fiyatları genelde 350 TL ile 2500 TL arasında değişmektedir. Bence buraya ailece gidecekseniz villa kiralamanızı tavsiye ederim. Otellerde konaklayacaklar içinde Sapanca Gölü çevresinde en iyi puan ve yorum alan otelleri listeledik.Aşağıdaki listeden dilediğiniz oteli seçerek konaklayabilirsiniz.

  • Villa Bahce Kirkpinar
  • Sakarya Il Ormanı Tabiat Parkı Bungalow
  • Lale Hotel
  • Sapanca Villa Suite
  • Villa Kirkpinar Sapanca
  • Didi Hotel
  • BOTANIKA SAPANCA
  • Cayir Cimen Tatil Evleri
  • Aslibey Konagi Butik Otel
  • Wind Otel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir