Anasayfa » Yazılar » samsun havzada gezilecek yerler?

samsun havzada gezilecek yerler?

“Havza’nın keşfedilmemiş güzellikleri! Samsun Havza’da gezilecek yerler listesiyle doğa, tarih ve kültürü bir arada yaşayın. Daha fazlası için sayfamızı ziyaret edin.”

Samsun Havzasında Gezilecek Yerler

Samsun Atatürk Anıtı

Büyük önder Atatürk’ün Samsun’a çıkışını anmak için yaptırılmış bir anıt. Şehir merkezinde yer almaktadır.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Tarihi eserlerin sergilendiği müze, Samsun’un ilk özel müzesidir. Ziyaretçilere tarihi ve kültürel açıdan Samsun’u tanıma fırsatı sunmaktadır.

Amisos Tepesi

Samsun’un güneybatısında yer alan Amisos Tepesi, tarihi kalıntılarıyla ünlüdür. Burada keşfedilen eserler arasında M.Ö. 7. yüzyılda yapıldığı düşünülen bir Kral Mezarı da bulunmaktadır.

Bafra Kalesi

Bafra ilçesinde yer alan kalenin tarihi M.S. 8. yüzyıla dayanmaktadır. Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu’nun önemli tarihi anılarını barındıran yer, ziyaretçilerine tarihi bir yolculuk sunuyor.

Türk Telekom Arenası

Samsunlu spor severlerin uğrak yerlerinden biri olan Türk Telekom Arenası, yaklaşık 33 bin kişilik kapasitesiyle dikkat çekmektedir. Samsunspor futbol kulübü maçlarına ev sahipliği yapmaktadır.

Kızılırmak Deltası

Samsun sınırları içinde yer alan Kızılırmak Deltası, Türkiye’nin en büyük deltalarından biridir. Kuşlar için önemli bir alan olan delta, ziyaretçilere doğanın güzelliklerini sunuyor.

Sonuç

Samsun, tarihi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilere keyifli bir tatil sunuyor. Yukarıda belirtilen yerleri ziyaret ederek şehri daha yakından tanıyabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir