Anasayfa » Yazılar » Sakız Adası Gezilecek Yerler Nelerdir?

Sakız Adası Gezilecek Yerler Nelerdir?

Sakız Adası Gezilecek Yerler Nelerdir?

Sakız Adası, İzmir Çeşmeye olan sadece 6 km uzaklığı, zengin tarihi, sakin atmosferi ve birbirinden güzel plajları ile hafta sonu kaçamaklarının ilk sıralarında yer alıyor. Tarihi bir gezinti yapmak, Yunan mutfağının eşsiz tatlarına bakmak veya denizin tadını çıkarmak için Sakız Adası doğru bir tercih.

Sakız Adasında Gezilecek Yerler

Güzel ve sakin bir hafta sonu geçirmek isteyenlerin tercih ettiği Sakız Adası Gezilecek Yerler açısından oldukça zengindir.

  • Chios Town : Çeşme’den hareket eden feribotların varış ve kalkış noktası olması nedeniyle adanın merkezi konumundadır. Bu nedenle ziyaretçilerin ziyaret ettiği ilk nokta olan Chios Town adanın en hareketli noktalarından birisidir. M.Ö. 1000 yılı civarında İyonlar tarafından kurulan şehir kültürel ve mimari açıdan oldukça zengin cazibe merkezleri bulunuyor.
  • Pyrgi : Adanın orta çağda kurulmuş en büyük yerleşim yeridir. Pyrgi, çini desenli evlerin yoğun olmasından dolayı Boyalı Köy ismi ile de biliniyor. Bölgenin en çok ziyaretçi çeken yapısı Taxiarchis Kilisesidir. Mavra Volia
  • Mesta : Köy, dış tehditlere karşı korunaklı olmasının sağlanması için kale benzeri bir planlamaya sahip. Bölge eler arasında uzanan dar arnavut kaldırımları ile ünlü. Eski zamanlarda yoğun sakız üretimi yapılan bölgede, Sakız Adasında üretilen en iyi şarapların tadına bakabilirsiniz.
  • Volissos : Bizans döneminden kalma kalesi ile ünlü bölge, ege mimarisine sahip yerleşimi ile sıcak bir atmosfer sunuyor. Homeros’un doğum yeri olduğuna inanılan Volissos’ta Agia Markella Manastırı en çok ziyaretçi çeken yapılardan biridir.
Sakız Adası Gezilecek Yerler Nelerdir?

Sakız Adası En Güzel Plajları

Sakız adası tarihi ve gastronomik lezzetleri ile ünlü olduğu kadar plajları ile de adından söz ettirmektedir.

  • Mavra Volia : Sakız adasının açık ara en ünlü plajıdır. Siyah kumlarla kaplı yapısı Volkan Plajı adıyla tanınmasını sağlamıştır. Tanınmışlığı ve güzelliği nedeniyle özellikle Ağustos aylarında oldukça yoğun olmaktadır.
  • Vroulidia : Berrak denizi ve altın renkli kumlu sahili ile Sakız adasındaki gözde plajlardan birisidir. Turizmin en yoğun olduğu zamanlarda bile tenha olması nedeniyle tercih edilmektedir.
  • Salagona : Doğal güzelliğe sahip bir plajda deniz keyfi yapmak isteyenlerin tercih ettiği bir plaj olma özelliği taşıyor. Yüksek bir zorluk seviyesi ile bir patika ile ulaşılabilen plaj bu özelliği ile oldukça sakin oluyor. Ziyaretçilerine doğal bir plajda güneşlenme ve berrak sularında yüzme imkanı sağlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir