Anasayfa » Yazılar » Sakarya’da Ne Yenir?

Sakarya’da Ne Yenir?

Sakarya’da Ne Yenir?

Sakarya yalnızca doğal güzellikleri ve gezilecek yerleri ile değil lezzetleriyle de bilinen bir ilimizdir. Tarihi ve kültürel açıdan oldukça gelişmiş olan Sakarya yıl içerisinde çok fazla sayıda yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca çok sayıda restoranlarada ev sahipliği yapan Sakarya harika lezzetleri ile sizleri bekliyor. Peki Sakarya’da ne yenir diye düşünüp merak ediyorsanız. Sizler için en iyi restoranlarda yenilecek lezzetleri anlattık bu lezzetlere duraklarına yakından bakalım.

Sakarya’da En İyi Restoranlar

Sakarya mutfağı oldukça çeşitlidir. Anadolu mutfağından ,Balkan ve Karadeniz mutfağına kadar pek çok yemek bulunmaktadır. Ayrıca turistik bir şehir olduğundan dolayı Dünya yemekleri de bulmanız mümkündür. 

En çok bilinen yöresel yemekleri ise ıslama köfte, kabak kıvırması, incir uyuşturması, keşkek ve kapama’dır. Bu harika lezzetlerin yapıldığı mekanlara yakından bakıp değerlendirelim.

Sapanca Lezzet Bahçesi

Sabah kahvaltılarını nerede yapsak diye düşünüyorsanız cevabı kesinlikle

Sapanca Lezzet Bahçesi. Harika mekanı ve lezzetleri ile mutlaka gidilmesi

gereken yerler listesinde bulunuyor. Ayrıca çıtır mantısını ve sigara

böreğini mutlaka deneyin.

Sapanca Lezzet Bahçesi Adres :Soğuksu Mahallesi, Bağdat Cd. No 96, Sapanca/Sakarya
Sapanca Lezzet Bahçesi Telefon :0530 798 34 54

Dönerci Ömer

Sakarya’nın en meşhur yemeği ıslama köftenin tek adresi Dönerci Ömer. Sakarya’da ıslama köfte nerede yenir diyorsanız kesinlikle burası. Sahibi Ömer Bey yılların tecrübesi ile özenerek hazırladıkları köfteler burada anlam bulup lezzetli bir şekilde sunuluyor. Klasik mekanı ile sizlere nostalji yaşatacak bu restorana mutlaka uğrayıp ıslama köftelerinden yemeni gerekiyor.

Dönerci Ömer Adres :Cumhuriyet Mahallesi, Adapazarı/Sakarya
Dönerci Ömer Telefon :(0264) 271 46 34

Gürkan Restoran

Sakarya’da yiyebileceğiniz en iyi etleri yapan Gürkan Restoran eşsiz manzarası ve harika yemekleri ile gidilmesi gereken lezzet duraklarından biridir. Özellikle külbastı ve köfteleri en güzel yemekleri. Fiyatları biraz pahalı olsa da manzara eşliğinde akşam yemeği yemek istiyorsanız Gürkan Restoranı tercih edebilirsiniz.

Gürkan Restoran Adres :Aşağı Dere Köyü Mah., Adapazarı Cad. No:1, Serdivan/Sakarya
Gürkan Restoran Telefon :0532 163 15 72

Köfteci İsmail

Çark caddesini gezerken karnınız acıkırsa mutlaka uğramanız gereken lezzet durağı Köfteci İsmail’dir. Odun kömüründe pişen lezzetli köfteleri sizleri hayran bıraktıracak.Özellikle sosları çok güzel. Öğlen yemeği için oldukça ideal olan yer. Sakarya’da ne yenir sorusunun cevaplarından biridir Köfteci İsmail.

Köfteci İsmail Adres :Mithatpaşa Mahallesi, Çark Cad. No:189, Adapazarı/Sakarya
Köfteci İsmail Telefon :(0264) 274 33 40

Orman Park

Her öğün yemek yiyebileceğiniz hoş mekanlara sahip olan Orman Park içerisinde bulunan bungalov tarzı restoranlarda yemek yerken harika fotoğraflarda çekilebilirsiniz. Eşsiz manzarası ve lezzetleri ile İnsanların her fırsatta gidip çay kahve içebilecekleri ve kesinlikle görmeniz gereken mekanlardan biridir. 

Orman Park Adres :Adnan Mendere Cd. Orman İşletmesi Yanı Adapazarı
Orman Park Telefon :(0264) 291 08 78

Şölen Bahçe

Şehrin bunaltıcı ve yoğun havasından uzaklaşıp hafta sonu güzel bir kahvaltı yapmak istiyorsanız kesinlikle Şölen Bahçe’ye gitmelisiniz. Doğa içerisinde yer alan ve çocuk parkları ile ailecek gidebileceğiniz çok güzel yerlerden biri. Fiyatları biraz pahalı olsa da şehrin yoğun hayatından kaçıp doğa ile iç içe olmak için oldukça ideal bir yerdir.

Şölen Bahçe Adres :Kayalar Memduhiye Köyü, No:136, Erenler/Sakarya
Şölen Bahçe Telefon :(0264) 359 52 71

Hacı Rıfatlar Konağı

Harika mimarisi ve eşsiz lezzetleri ile Hacı Rıfatlar Konağı, ailecek gidilebilecek güzel restoranlardan biridir. Çok çeşitli menüsü sayesinde damak zevkinize uyan tatlar bulmanız mümkündür. Ayrıca yöresel yemekleriyle de farklı tatları burada bulabilirsiniz. Güleryüzlü personelleri ve servisleri ile birlikte Sakarya’da ne yenir sorusunun cevabıdır burası.

Hacı Rıfatlar Konağı Adres :Ulucami Mahallesi, Fatih Cd. Taraklı/Sakarya
Hacı Rıfatlar Konağı Telefon :(0264) 491 30 30

Sohbet Aile Çay Bahçesi

İsminden de anlaşılacağı üzere aileniz ile yeşilliklerin içerisinde oturup çay içerken sohbet edebileceğiniz güzel mekanlardan biridir. Sapanca Gölü çevresinde gizli kalmış mekan kesinlikle göl ziyaretinizden sonra buradan oturup bir şeyler içmeniz gereken mekanlardan biridir. Açık havada ferahlayabileceğiniz bu mekan gölün kıyısında yürüyüş yapmanıza da olanak sağlıyor.

Sohbet Aile Çay Bahçesi Adres :Rüstempaşa Mahallesi, Öğretmen Sk. No:3, Sapanca/Sakarya
Sohbet Aile Çay Bahçesi Telefon :+90 264 582 71 47

Mono Cafe Restaurant      

  Harika bir tasaroma sahip olan mekan sizleri içerde otururken büyüleyecektir. Eşsiz yemekleri ve tatlıları ile kesinlikle gidilmesi gereken yerlerden biridir. Lüks görünümü sizleri korkutmasın orta fiyatlı menüleri ile güzel bir kafe restorandır. Muhteşem sunumları ve güleryüzlü personelleri ile ailenizle veya dostlarınız ile oturabileceğiniz güzel bir yerdir.                                                                                                                                                                               

Mono Cafe Restaurant Adres :Cumhuriyet Mahallesi, 1. Gç No:19, Adapazarı/Sakarya
Mono Cafe Restaurant Telefon :(0264) 277 11 77

Tunatan

Bol çeşitli menüsü ve lezzetli yemekleri ile güzel bir yer olan Tunatan, her öğün yiyebileceğiniz bir mekandır. Güzel servisleri ve nazik güleryüzlü personelleri ile Sakarya’da ne yenir sorusuna cevap olmuş bir yerdir. Mutlaka kabak tatlısını denemelisiniz.

Tunatan Adres :Bahçelievler Mahallesi, 2.Cad. No:2, Serdivan/Sakarya
Tunatan Telefon :(0264) 275 45 45

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir