Anasayfa » Yazılar » plovdiv gezilecek yerler?

plovdiv gezilecek yerler?

Plovdiv gezilecek yerler hakkında detaylı bilgiler ve gezi önerileri burada! Tarihi atmosferiyle ünlü Kiremitli Camii, Antik Tiyatro, Kapana Bölgesi ve daha pek çok merak uyandıran noktayı keşfetmek için hemen tıklayın.

Plovdiv Gezilecek Yerler

Tarihi Yürüyüş Turu

Plovdiv, bulunduğu konumdan dolayı muazzam bir tarihe sahip. Yakın zamanda keşfedilmiş antik stadyumu ve Roma anıtları sizleri bekliyor.

Plovdiv Antik Tiyatrosu

Yaklaşık 2.000 yıllık tarihi ile önemli buluşma noktalarından biridir. Günümüzde düzenli olarak konser ve etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır.

Kapana Mahallesi

Büyüleyici eski şehir dokusu olan Kapana, Plovdiv’in en popüler semtlerinden biridir. Antika dükkanları, kafeler, barlar ve restoranlar, sokak sanatçıları ve el sanatları pazarı ile çevrilidir. Etkileyici sanat duvarları ve sokak oyunları da mevcuttur.

Bachkovo Manastırı

Bachkovo Manastırı, 11. yüzyılın sonlarında kuruldu. Bulgaristan’ın en büyük manastırlarından biri olarak kabul edilir ve çarpıcı kaplıcamaları, mozaikleri ve freskleri ile ünlüdür.

Asen Kalesi

Plovdiv şehrinin güneyinde bulunan Asen Kalesi, 13. yüzyıldan kalma ortaçağ kulesinin yer aldığı bir kale. Kendinize bir rehber bulun ve kale hakkında daha fazla bilgi edinin.

Plovdiv Roman Stadyumu

Plovdiv Roman Stadyumu, 2. yüzyıldan kalma bir antik stadyumdur ve güneydoğu Avrupa’nın en büyükleri arasında yer alır. Orijinal oturma sıralarının neredeyse tümü hala mevcuttur.

Sahat Tepe

Sahat Tepe, Plovdiv’in en yüksek tepesidir. Kayalık tepeye uzanan eski merdivenler sizi zirveye çıkacaktır. En üstte, ödüllendirici bir manzara ile keyifli saatler geçirebilirsiniz.

Plovdiv Devlet Opera ve Balesi

Plovdiv Devlet Opera ve Balesi, dünya çapındaki sanatçılar tarafından verilen olağanüstü performanslara ev sahipliği yapmaktadır.

Bu turistik yerlerin hepsini gezdikten sonra Plovdiv’de hayatın tadını çıkarabilirsiniz. Unutulmaz anılarla dolu bir seyahat sizleri bekliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir