Anasayfa » Yazılar » Pelit Çikolata Müzesi Nerede ?

Pelit Çikolata Müzesi Nerede ?

Pelit Çikolata Müzesi Nerede ?

İstanbul içerisinde sıra dışı bir müze olan Pelit Çikolata Müzesi, çikolata severler için harika bir yer.Çocuklarınızı yanınıza alıp hafta sonu kaçamağı yapabileceğiniz müze, içerisinde çikolatadan oluşan köyler , şelaleler ve daha birçok çikolatadan eserler burada yer almaktadır. Kendinizi Willy Wonka’nın çikolata fabrikasında hissedeceğiniz müzede aileniz ile harika saatler geçireceksiniz.

Müze içerisinde gezerken kendinizi farklı bir dünyada hissedeceksiniz. Çikolata severler için özel olarak hazırlanan müzede 5 bölüm vardır. İlk bölümü giriş kısmında yer alır ve sizleri çikolata şelalesi ile karşılar.Bu bölümde şelale haricinde çikolatadan yapılmış olan Nuh’Un Gemisi ve çikolatanın tarihini anlatan tablolar yer almaktadır. Müzeye giriş yaptığınız andan itibaren kendinizi başka bir boyutta hissedeceksiniz. Diğer bir bölümde ise Sanat Dünyasının önemli isimlerin çikolatadan yapılmış eserleri bulunmaktadır.Medeniyetler bölümünde ise Mezopotamya’da yaşamış olan Hititler,Antik Yunan,Bizans ve Osmanlı medeniyetleri simgeleyen bir çok heykel ve eser yer almaktadır.Türk bölümünde de Türk tarihine isimlerin, altın harfler ile yazdıran Osman Gazi, Fatih Sultan Mehmet ve  Ulu Önderimiz Atatürk gibi daha bir çok önderin çikolatadan heykelleri yer almaktadır.Benim favorim bölümüm olan İstanbul Bölümünde ise Kız Kulesi, Galata Kulesi, Boğaz Köprüsü ve Sultan Ahmet Cami gibi İstanbul’un simgesi olan bir çok yapıyı burada görebilirsiniz.

Bunca heykelim yapımını merak ediyorsanız müze içerisinde gezerken imalat alanının üzerinde cam tüp içinde nasıl yapıldıklarını rahat bir şekilde izleyebilir ve fabrikaya ait eski üretim malzemelerini burada görebilirsiniz. Aynı anda çikolata üreten firma burada yaptıklarını ürünler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca çocuklarınız katılabileceği etkinlikler bulunmaktadır.Bu etkinlik mini mutfaklarda çocuklara pastacılığı öğretmektir.Burada hem pastacılığa dair hemde çikolataya dair bir çok fikir edinip yeteneklerini keşfedebilirler. Pek bu rüyalar harikası müze nerede ve nasıl gidilir ? Birlikte göz atalım.

Pelit Çikolata Müzesi Nerede ve Nasıl Gidilir ?

Pelit Çikolata Müzesi, İstanbul Esenyurt ilçesinde yer almaktadır.Müzeye ulaşım sağlamak için özel aracınızı veya toplu taşıma araçları ile rahatça gidebilirsiniz.Buraya giden Esenyurt otobüs seferlerini takip ederek oturduğunuz yerden direkt yada aktarmalı olarak buraya gidebilirsiniz.Ayrıca metrobüs üzerinden Beylikdüzü durağında inerek buraya giden minibüsler ile de ulaşım sağlayabilirsiniz.Eğer Avcılar üzerinden ulaşım sağlayacaksanız, Avcılar – Karaaağaç minibüsleri  müzenin önünden geçmektedir.

Pelit Çikolata Müzesi Ziyaret Saatleri

Müze’ye haftanın her günü gelebilirsiniz. Her gün hizmet veren müzenin ziyaret saatleri 10.00 – 16.00 saatleri arasındadır. Bu saat aralığında müzeyi doyası gezip eğlenebilirsiniz.

Pelit Çikolata Müzesi Giriş Ücretleri 2023

Müze için giriş ücretleri 0-1 yaş grubu için ücretsizdir. Kişi başı fiyatları : 100 TL. Okul grupları için kişi başı : 200 TL olarak değişmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir