Anasayfa » Yazılar » Panorama 1453 Tarih Müzesi Nerede ? Nasıl Gidilir ?

Panorama 1453 Tarih Müzesi Nerede ? Nasıl Gidilir ?

Panorama 1453 Tarih Müzesi Nerede ? Nasıl Gidilir ?

İstanbul’un Fethini konu edinen Panorama 1453 Tarihi Müzesi, Fatih Sultan Mehmet Hanın bir çağı kapatıp , yeni bir çağın başlangıcına vesile olan İstanbul’un Fethini panoramik yani 360 derece olarak görmemizi imkan sağlar. Bizleri o günlere götürerek savaş anını bizlere bizzat yaşatacak bir yapıya sahiptir.Ayrıca içinde bulundurduğu maketler ve sanat eserleri ile Türk sanatının ne kadar önemli ve güzel olduğunun burada daha fazla farkına varıyoruz. Panorama 1453 Tarih Müzesini diğer müzelerden ayıran en önemli özelliği üstü kapalı tek müze olmasıdır.Bu arada Türkiye’de ki ilk panoramik özelliğini taşıyan müzedir.

Müzenin içerisine girdikten sonra karşınıza ilk olarak çıkacak bölümde, sizleri fethi aşamalar halinde anlatan  haritalar ve döneme ait bilgiler sizler bekliyor. Serginin bulunduğu yerlerde Rumeli ve Anadolu hisarlarına ait kabartmalar yer verilmiştir..Müzenin ilk katında Fetih savaşı resimlerle ve küçük detaylar ile anlatılmaktadır. Burada Fatih Sultan Mehmet’İn bal mumu heykelini ve küçük detayları olan bir çok maketi görmeniz mümkündür.İkinci katında ise panoramik alana çıkarak savaşın içinde yer alabilirsiniz.

Panorama 1453 Tarih Müzesi 31 Ocak 2009 tarihinde açılışı gerçekleşmiştir. Panorama 1453 Tarih Müzesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılmıştır en önemli müzelerden biridir.Tarihin kapılarını ayıran harika bir müze.

Panorama 1453 Tarih Müzesi Ulaşım

Buraya ulaşım gerçekten çok kolaydır. Topkapı’da yer alan Panorama 1453 Tarih Müzesi eğer metrobüs ile ulaşım sağlayacaksanız Şehit Mustafa Cambaz – Topkapı durağında inerek.Üst geçitten Topkapı surlarına doğru ilerleyerek müzeye ulaşım sağlayabilirsiniz. Eğer tramvayla gidecekseniz Bağcılar- Kabataş Tramvay hattını kullanarak  Topkapı durağında indikten sonra Topkapı Kültür Parkı’na gelerek, parkın içerisinden görünen Müzeye doğru kısa bir yürüyüşün ardından  ulaşabilirsiniz.

Panorama 1453 Tarih Müzesi Giriş Ücretleri 2023

Panorama 1453 Tarih Müzesi her gün saat 8:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.Müze bilet fiyatları gerçekten çok uygundur.Ancak Panorama 1453 Tarihi Müzesinde Müze kartı geçerli değildir. Herkesin gezip görebileceği harika bir müzedir.Giriş ücretleri şöyledir:

Tam Bilet (Yetişkin) : 50 TL

Öğrenci-Öğretmen-Askeri Personeller : 20 TL

Turistler : 150TL

Panorama 1453 Tarih Müzesi 360° Tur

Sitemize mobilden giren kişiler eğer VR gözlükleriniz varsa aşağıdaki 360 videoyu gözlüğünüz ile birlikte izleyip Panorama 1453 Tarih Müzesine gitmeden de gezebilirsiniz.Bilgisayar ve tabletten giren kişiler ile mouse veya parmağınızı kullanarak adeta müzenin içerisinde ki atmosferi evinizde yaşayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir