Anasayfa » Yazılar » Özgürlük Heykeli’nin Bilinmeyen Sırları ve Hakkında Bilgiler

Özgürlük Heykeli’nin Bilinmeyen Sırları ve Hakkında Bilgiler

Özgürlük Heykeli’nin Bilinmeyen Sırları ve Hakkında Bilgiler

Osmanlı İmparatorluğu tarafından mı yapıldı yoksa gerçekten Fransızların bir ürünü müdür bilinmez.Ama sembolik olarak güzel anlamlar içerdiği kesinlikle biliniyor.Tahttan zorla indirilerek ardından öldürülmüş olan son Padişah Sultan Abdulaziz’in yaptırdığı kesinliğe yakın olarak biliniyor.Diğer bir teori ise Fransızlar tarafından yaptırılmış olduğudur.Ancak 1886 tarihinde Sultan Abdulaziz özgürlük heykelini Mısır halkına dayanak olması neticesi ile yaptırmıştır.Müslüman Mısır halkı İngilizler tarafından sürekli olarak baskı altında olduğu için kendi özgürlüklerinden kısıtlandığını ve Özgürlük Heykeli Sultan Abdulaziz’in Mısır halkına baskılara boyun eğmemesini vurgulamak için hediye edilecekti.Özgürlük Heykeli (bir diğer deyişle Özgürlük Anıtı) Mısır halkının o zamanlardaki yeni yöneticisi ise doğru bir düşünce ile bu kadar uzunlukta bir heykelin dinen tasvip olmadığının kararını vermiştir.Ardından Mısır yöneticisi Özgürlük heykelini almayıp Fransa’ya gönderilmesine vesile olmuş.

Özgürlük Heykeli (Özgürlük Anıtı) Nerede ?

Amerika‘nın New York şehrindedir.Özgürlük heykeli ilk başta Mısır’a dikilecekti ve Orta Asya’nın en önemli heykeli olacaktı.Fakat dinsel karmaşaların çıkmaması için karardan vazgeçilip 1886 tarihinde Amerika’nın New York şehrinde dikildi.Açıldığı günün töreninde binlerce insan törende bulunuyordu.Amerikanın artık 200 yıldır simgesi haline gelen Özgürlük Heykeli, dikildiği bölgenin ünlü olmasının sebebidir.Denize çok yakın bir mesafede olduğu için genellikle turistler vapurla ulaşım sağlayıp Özgürlük Heykeline çıkıyorlar. Tarihi anıtı gezdikten sonra New York’un gezilecek yerlerini sıralama olarak baştan başlayıp gezip görmeyi unutmayın.

Özgürlük Heykeli Hakkındaki Bilinmeyenler

Dünyanın meşhur olan bütün büyük anıtları ve eserlerinde olduğu gibi bu eserinde gizemli sırları vardır.Özgürlük heykeli hakkında herkesin duymadığı bilgileri paylaşıyoruz.

  • Özgürlük Heykeli Osmanlı İmparatorluğunun bir ürünüdür.Aslında Osmanlı imparatorluğunda Sultan Abdulaziz yaptırmıştır.
  • 93 Metre yüksekliğindeki Özgürlük heykelinden New York şehrindeki elit bölgelerin hepsi gözükmekte.Bu anıta çıkmak ve tırmanmak tamamen serbesttir.İstediğiniz gibi anıtın üstüne çıkıp manzarayı seyredebilirsiniz.
  • Her yıl yüzlerce yıldırıma paratonerlik görevi yapan heykel adeta damarlarında elektrik barındırıyor.
  • Heykelin ellerinde ve ayaklarında aslında zincirler vardır.Bu zincirlere kırılmış efekti verilmiş ve özgürlüğün anlamı kazandırılmış.
  • Dünyada bağımsızlığını ilan etmiş ülkelerin bazılarında Özgürlük Anıtından esinlendikleri ve ona çok benzeyen anıtlar bulunuyor.
  • Gustave Eiffel ilginç bir şekilde Özgürlük anıtını tasarlamak için tutulmuş ve Özgürlük heykelinin tasarımında başrol o olmuştur.
  • Özgürlük Heykeli Liberty adasında olduğu için etrafında nüfus yok.Sadece turistler gezi amaçlı heykeli görmek için buraya geliyorlar.Her yıl milyonlarca turist akını sadece bu heykel için oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir