Anasayfa » Yazılar » Nice Gezilecek Yerler

Nice Gezilecek Yerler

Nice Gezilecek Yerler

Fransa’da bir şehir olan Nice Akdeniz sahilinde yer alan konumu itibari ile Marsilya ve Cenova arasında kalmıştır. Aynı zamanda da Fransa’nın en önemli turizm alanlarından biri olmaktadır. Nice gezilecek yerler adına oldukça fazla mekan konumlanmış olduğunu Fransa’nın beşinci büyük şehri olmasından anlamanız mümkündür. Buranın bir Akdeniz şehri olduğunu dile getirmiştik dolayısıyla da masmavi suların kıyısında sizleri bekleyen bu eşsiz güzellikleri yerinde keşfetmeye hazır olun.

Nice’de Görülmeye Değer Nice Yer Var!

Bu kent sizleri adım attığınız anda büyüleyecek bir potansiyele sahiptir. Akdeniz şehri olmasından da yola çıkılarak sizlerin nezlinde de güzelliği tahmin edilir derecede olmaktadır. Bu şehir adından da anlaşılacağı üzere halk arasında “Nice La Belle” yani Güzel Nice olarak bilinmektedir. Özellikle de II. Dünya Savaşı’ndan sonra dünyanın dört bir yanından turist akını Nice’yi tatil yapılacak en güzel yer olarak rotalandırmıştır.

Cours Saleya (Çiçek Pazarı)

Eski Nice olarak bilinen bu yerde hediyelik eşyadan tutunda rengarenk içinizi açacak çiçeklere ulaşmanız mümkündür. Burada sadece çiçek satışı yapılmıyor. Aynı zamanda çeşitli lezzetleri de sizlere tatma imkanı sunacak pek çok lezzeti de bünyesinde barındırıyor. Antika eşyalara bayılırım bit pazarları tam benlik diyorsanız Pazartesi günleri uğramanız tavsiye edilir. Çünkü Pazartesi günleri kurulan antika ikinci el eşyalarının satıldığı stantlar ve bit pazarı bulunuyor. Sadece pazar günleri öğle saatlerine kadar açık olan Cours Saleya diğer günler tam gün hizmet vermeye devam ediyor.

Parc Vigier

Parc Vigier‘ de palmiye ağaçları ile huzuru yakalarken yeşilliğin tüm tonlarını da üzerinizde hissetmiş olacaksınız. Doğa turizmi açısından oldukça revaçta olan bu park uzun süren seyahat yolculuğunuzda sizlere doğal bir mola verme şansı sunuyor. Bu temiz havayı yerinde solumanız en güzeli olacaktır.

Place Massena

Place Massena konum olarak zaten kentin meydanında yer almasından dolayı seyahat listenizde bu alana yer vermemiş olsanız dahi sizi zaten karşılar nitelikte olan bir yerde konumlanmıştır. Köprü vazifesi gören Place Massena, Jean Medicine ve Rue Massena arasında bu görevi yerine getirmektedir. Meydanda görülen heykellerin yedi kıtayı da temsil etmesinin yanı sıra bu heykellerin mimarı da İspanyol mimar Jaume Plensa olmaktadır. Daha ilgi çekici bir görünüme kavuşması ise 2007 yıllarına denk gelmektedir.

L’escale des Pirates

Korsanlar aşkına mı? yoksa tatlı aşkına mı? buraya uğrarsınız bilinmez ama burası sizleri korsanların karşılamış olduğu bir tatlı dükkanı. Korsan temalı olan L’escale des Pirates sizleri tüm ihtişamı ile tatlı bir mola vermeye bekliyor.

Musee Matisse

Ünlü Fransız ressam Henri Matisse‘e adanmış olan bu kültürel tesis 1963 yılında kurulmuştur. Müze’de adeta bir düzen içerisinde sıralanmış olan eserler Matisse‘in ilk üretmiş olduğu çalışmalardan, son zamanlarda üretmiş olduğu çalışmalara doğru bir sıra ile gösterime açık konumdadır. Aynı zamanda bu göz alıcı köşkün bahçesinde de zeytinlikler ile çevrilmiş olan Villa des Arenes‘in muhteşem büyüsüne kapılmanız kaçınılmaz olacaktır.

Cimiez Manastırı

Benediktin keşişleri tarafından kurulmuş olan bu dini yapı, daha sonraları ise Fransiskan manastırına dönüştürülmüştür. Ayrıca bu dini yapı bünyesinde küçük bir müzede barındırmaktadır. Beş dakikalık bir mesafede yer alan bu müzeyi de mutlaka ziyaret etmeniz tavsiyemizdir. Bu müzede birçok eserin yanı sıra keşişlerin eskiden konaklamış oldukları odaların replikasını da inceleme şansına sahip olmaktasınız. Brea kardeşlerin imzalı üç tablosu da müzede yerini almış siz ziyaretçilerini beklemektedir.

Opera de Nice

Opera de Nice‘nin ilk inşa edildiği yıllarda inşasında ahşap malzeme kullanıldığı bilinmektedir. 300 yıla yakın bir zamandır bale , opera ve klasik müzik alanlarında ziyaretçilerine kendisini sevdiren bu yapıda ruhunuzu dinlendirmeniz size de iyi gelecektir. Eski dönemlerdeki adı her ne kadar Belediye Tiyatrosu olarak kullanılmış olsa da günümüzde Opera Nice Cote d’Azur olarak kaynaklarda yer almaktadır. Bina’nın dış yapı özelliğinin yanı sıra içerisinde yapılandırılmış olan mimarisi de işin içine ayrı bir boyut katmaktadır.

Parc Phoenix

Yapım aşaması tam olarak 26 yıl süren Parc Phoenix adını ise Kanarya Adalarına özgü hurma ağacı türünden almıştır. Park içerisinde her yıl farklı ülkelere ev sahipliği yapmasının yanı sıra çeşitli etkinliklerde her yıl bu park içerisinde düzenlemeye devam etmektedir. Ayrıca bitki örtüsü ve hayvan çeşitliliği bakımından da oldukça zengin olmaktadır. Asya Sanat Müzesi’nin de yer almış olduğu bu alanı ziyaret ettikten sonra aynı zamanda içerisinde Avrupa’nın en büyük serası olan Green Diamond’uda ziyaret etmeyi unutmayınız. Gölde görmüş olduğunuz birçok kuş türü de sizlere yürüyüşünüz sırasında eşlik edecektir.

Nice Cathedral

Nice Cathedral üzerinde Barok mimarisinin tüm esintisini görmeniz mümkündür. İnşa süresi bir hayli olmasının yanı sıra yapının tam 50 yılda tamamlandığı bilinmektedir. Aynı zamanda Nice Cathedral Roma İmparatorluğu zamanında işkence görerek şehit edilen Azize Reperata’ya adanmıştır. Mimari detayları ile ziyaretçilerinde hayranlık uyandırması yıllardır değişmeyen bir gelenek halini almıştır.

Place Garibaldi

Burası Nice’de yer alan küçük bir meydan diyebiliriz. Küçük olmasının yanı sıra merkeze yakın olarak konumlanmış oluşu ile de ziyaretçilere oldukça cezbedici gelmeye devam etmektedir. Place Garibaldi de alışveriş keyfine devam etmeniz onca dükkan arasından kaçınılmaz olacaktır.

Place Rosetti

Place Rosetti‘de yer alan mekanlar adeta biraz nefes alıp soluklanmanız için tasarlanmış olmalı. Kent merkezinde yer alması nedeni ile listeye eklemeye dahi gerek görülmeden mutlaka uğranacak yerler arasında bulunmaktadır. Ayrıca dondurma severler olarak Nice’nin en güzel dondurmalarını tatma imkanı da sunan Place Rosetti de aldığınız dondurma eşliğinde mis kokulu çiçek standartları gezinize kaldığınız yerden devam edebileceğiz söz konusu iken dilerseniz de rengarenk ve cıvıl cıvıl olan kafelerden birinde anın tadını çıkarmaya devam edebilirsiniz.

Vieux Nice

Nice‘de mimari açıdan en az değişiliğe uğrayan mekan neresi diye soracak olursanız Vieux Nice tam size göre olmaktadır. Burada yer alan restoranlarda oturup farklı lezzetleri bir arada tatma imkanına sahip olduğunuz kadar aynı zamanda alışveriş keyfi de sevenleriniz varsa kurulan sokak pazarları da görülmeye değerdir. Balık pazarı da bulunan bu mekanda sizde umarım kendinize ait bir şeyler bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir