Anasayfa » Yazılar » manisa turgutlu gezilecek yerler?

manisa turgutlu gezilecek yerler?

Manisa Turgutlu gezilecek yerler arasında tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve lezzet durakları bulunuyor. Tarihi Saat Kulesi, Turgutlu Göleti ve Çağlayan Parkı gibi yerler mutlaka ziyaret edilmeli. Ayrıca otantik lezzetlerin tadına bakabileceğiniz yöresel restoranlar da gezilecek yerler arasında yer alıyor. Manisa Turgutlu’na seyahat edenler için önerilerimiz bu yazımızda!

Manisa Turgutlu Gezilecek Yerler

Turgutlu Tren Garı

Çok eski bir tarih sahibi olan Turgutlu Tren Garı, tarihi dokusunu koruyarak restore edilmiştir. Tarihi tren istasyonunda dolaşırken hem nostaljik bir yolculuk yapabilir hem de kahvelerinde keyifli bir zaman geçirebilirsiniz.

Turgutlu Şehir Parkı

Bol oksijenli ormanı, piknik alanları ve çeşitli aktiviteleriyle Turgutlu Şehir Parkı, şehrin en popüler yerlerinden biridir. Aynı zamanda havuz, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, kafeterya ve restoranı da bulunmaktadır.

Atatürk Botanik Bahçesi

Doğanın güzelliklerini gözler önüne seren Atatürk Botanik Bahçesi, Manisa’da gezip görülmesi gereken yerler listesinde yer almaktadır. Ziyaretçiler, bahçede 2 bin farklı bitki türüyle birlikte su havuzları, göletler, yürüyüş yolları ve kafeteryaların da keyfini çıkarabilirler.

Sardes Antik Kenti

Ünlü Lidya Kralı Kroisos’un başkenti olan Sardes Antik Kenti, Manisa’nın tarihi zenginliklerinden biridir. Birçok turist, antik kentin kraliyet mezarlarını, surlarını ve tapınaklarını gezmek ve tarihi yapıların gizemli hikayelerini dinlemek için burayı ziyaret etmektedir.

Yeniköy Camii

Şehrin 14. yüzyılda inşa edilmiş en eski camisi olan Yeniköy Camii, tarihi dokusunu koruyarak hala ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Onarıma ihtiyaç duymayan camii, Türk-İslam mimarisine uygun olarak yapılıp, şehrin kültürel mirasına önemli bir katkı sağlamaktadır.

Akçay Barajı

Turgutlu’nun güzel doğası içinde yer alan Akçay Barajı, şehir merkezine oldukça yakındır. Baraj gölü, piknik alanları ve yürüyüş yolları ile ziyaretçilerine temiz bir hava sunarken aynı zamanda balık palamut avcılığı da yapabilirsiniz.

Turgutlu Leblebiciler Kanyonu

Pamukkale ilçesinde yer alan Turgutlu Leblebiciler Kanyonu, doğal güzelliği, dar yolları, buz gibi suyu ile ziyaretçilerini hayran bırakır. Hem keşif yapmak hem de doğanın içinde yürüyüş yapmak ve keyifli vakit geçirmek için tercih edebileceğiniz bir yerdir.

Murasırlık Yaylası

Turgutlu’ya yolunuz düştüğünde mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri de Murasırlık Yaylası’dır. Temiz havası, doğal güzellikleri ve farm hayvanları ile birçok turistin uğrak yeridir. Yaylada yer alan tesisler anlamda ziyaretçilerine konaklama hizmeti de sunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir