Anasayfa » Yazılar » manila gezilecek yerler?

manila gezilecek yerler?

Manila gezilecek yerler rehberiyle Filipinler’in başkenti Manila’nın tarihi, kültürel ve turistik yerlerini keşfedin. İspanyol etkisiyle inşa edilmiş binlerce yıllık tarihi yapılar, renkli pazarları, modern alışveriş merkezleri ve lezzetli yerel yemekleri ile Manila, unutulmaz bir seyahat deneyimi sunuyor. Hemen plan yapın ve Manila’yı keşfedin!

Manila Gezilecek Yerler

Tropikal adaları, antik tapınakları, lezzetli yemekleri ve canlı atmosferiyle Filipinler’in başkenti Manila, birçok turistin uğrak noktasıdır. Manila gezilecek yerler listesi oldukça uzun olsa da bizler sizlere en popüler ve keyifli yerleri sıraladık.

Intramuros Şehir Duvarları

Manila’nın merkezinde yer alan Intramuros Şehir Duvarları, İspanyol kolonizasyonu döneminden kalma 4,5 km uzunluğunda bir duvarla çevrili bir bölgedir. Burada İspanyol mimarisine ait yapıları gezerek tarih kokan bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Rizal Park

Manila’nın merkezinde yer alan Rizal Park, Filipinli milliyetçi ve yazar Jose Rizal’a adanmıştır. Gezilecek yerler arasında en popüler olanlardan biri olan Rizal Park’ta piknik yapabilir, bisiklete binerek parkın büyüleyici manzarasına tanıklık edebilirsiniz.

San Agustin Kilisesi

Manila’nın merkezinde bulunan San Agustin Kilisesi, 400 yıldan fazla bir süredir ayakta durmasıyla Filipinler’in en eski kiliselerinden biridir. İspanyol mimarisiyle yapılmış olan kilisenin içinde tarihi eşyaları ve süslemeleri görebilirsiniz.

Binondo Mahallesi

Manila’nın ticari merkezi olan Binondo Mahallesi, dünyanın en eski Çin mahallelerinden biridir. Burada ünlü Binondo Kilisesi ve çeşitli tapınaklar bulunmaktadır. Ayrıca mahallede bulunan yemek sokaklarından lezzetli Çin yemekleri yiyebilirsiniz.

Filipinli Ulusal Müzesi

Filipinli Ulusal Müzesi, Manila’da bulunan en büyük müzelerden biridir. Burada ülkenin tarihini, yerel sanat eserlerini ve arkeolojik kalıntılarını görebilirsiniz. Ayrıca müzede bulunan etnografik koleksiyonu da oldukça ilgi çekicidir.

Ermita

Manila’nın kültürel merkezlerinden biri olan Ermita, birçok müze, galeri ve tiyatroya ev sahipliği yapmaktadır. Aynı zamanda Manila’nın gece hayatının da merkezidir.

Manila Körfezi

Manila Körfezi, Filipinler’in en büyük körfezlerinden biridir. Burada yat turuna çıkarak körfezin güzelliğine tanıklık edebilirsiniz.

Mall of Asia

Dünyanın en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Mall of Asia, Manila’da bulunmaktadır. Burada alışveriş yapabilir, yeme içme mekanlarında lezzetli yemekler yiyebilirsiniz.

Manila gezilecek yerler listeniz de bu yerleri mutlaka gezmelisiniz. Tatilinizi keyifli hale getirecek olan bu yerleri gezerek unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir