Anasayfa » Yazılar » Kiklad Adaların İncisi : Paros Adası Gezi Rehberi

Kiklad Adaların İncisi : Paros Adası Gezi Rehberi

Kiklad Adaların İncisi : Paros Adası Gezi Rehberi

Paros, Ege denizinin kalbinde yer almaktadır ve en popüler Yunan adası grubu olan Kiklad adalarına aittir. Mikonos, Santorini ve Nakşa gibi ünlü Kiklad adalarına yakın olan Paros Adası gezi rehberi için sizlere harika  bir fırsat sunuyor!

Güzel bir doğal manzaraya ve 120 kilometrelik sahil şeridine sahip olan sınırsız sarık kumlu plajlara, el değmemiş köylere ve yemyeşil dağlara sahiptir. Paros Adası’nın kalbi iki ana köyde atmaktadır. Parikia ve Naousa geleneksel tavernalar, lüks restoranlar ve eğlenceli barlarla dolu yerlerdir. Her genç burada kalabalığa karıp eğlenmektedir. Lefkes ve Marpissa bu iki köy kadar sesli ve kalabalık olmasa da sakin bir hayat süren bu köylerde dolaşabilirsiniz. Paros Adası’nın köyleri sizleri büyüleyecektir.

Paros Adası Gezilecek Yerler

Modern ile geleneksel unsurları en güzel şekilde birleştiren Paros Adası, geleneksel Kiklad mimarisinin, canlı gece hayatının, büyüleyici Paros plajlarının, eşsiz kırsal köylerin ve tarihi eserlerin bir karışımıdır. Dinlendirici bir tatilden sonra ya da daha çok heyecan arayan biriyseniz, Paros Adası, size tam olarak istediğinizi verecek!

Yunanistan’ın saklı cenneti olan Paros Adası diğer adalar kadar çok bilinmese de tatilciler için bir cennettir. Mavi ile yeşil tonlarında olan denizi zaten gitmeniz için ayrı bir sebeptir. Gittiğinizde sıkılmadan bir çok aktiviteye katılacağınız bu yerde her gününüz çok eğlenceli geçecek.

Su sporları meraklısı mısınız ? O zaman, adanın ideal rüzgar koşulları sayesinde su maceraları için mükemmel olan Paros plajlarından uzaklaşmak istemezseniz. Plaj hayatından koptuğunuzda, adanın en popüler köylerinden olan Parikia ve Naoussa’nın dar sokaklarında kaybolacaksınız ya da huzur arıyorsanız, Paros Adası’nın el değmemiş köylerinde kaybolacaksınız.

Paros’ta herkes için bir şeyler var ! Keşfetmeye hazır mısınız ?

Parikia Köyü

Yukarıda da bahsettim gibi Paros Adası’nın kalbinin attığı yerlerden olan Parikia Köyü aynı zamanda adanın başkentidir. Bembeyaz evleri, dar sokakları, lüks restoranları, tavernaları ve çok fazla alışveriş yerleri ile geze geze bitiremeyeceğiniz bir yerdir. Fazla vaktinizi almadan her yerini ayrı ayrı dolaşıp harika manzaralar ile karşılaşabilirsiniz.

Panagia Ekatontapiliani Kilise Kompleksi

Parikia Köyünde yer alan ve önemli bir tarihe sahip olan Panagia Ekatontapiliani Kilisesi diğer adı ile 100 Kapılı Kilise, Bizans imparatorluğu döneminden kalan ve günümüze kadar ulaşan tarihi bir yapıdır. 4. yüzyılda inşa ediliği düşünülen kilise ülkenin en iyi korunmuş eserlerinden biridir. Paros Adası gezi rehberinde kesinlikle önemli bir yere sahip ve ziyaret edilmesi gereken yapılardan biridir.

Paros Parkı

Paros Adası gezi rehberinde en güzel yerlerinden olan Paros Parkı, tarihi ve jeolojik öneme sahip bir tema parkıdır. Antik tiyatrosu ve tarihi ile burada Paros Adası hakkında çok fazla bilgi öğrenebilirsiniz. Özel günlerde giderseniz burada çok fazla etkinlik yapılmaktadır. Harika saatler geçirebileceğiniz bir yerlerden biridir.

Lefkes Köyü

Paros’un eski başkenti, ağaçlar ve bitkiler ile süslü olan Lefkes Köyü, dağların arasında kalmış gizli bir cennettir. Paros Adası’nın kesinlikle gidilmesi gereken köyü olan Lefkes, renkli mekanları, dar sokakları ve tarihi yapıları ile sevimli bir kasabadır. Buraya gittiğinizde telefonunuzun şarjını doldurun çünkü harika fotoğraflar çekileceksiniz.

Naousa Köyü

Gece hayatının oldukça yoğun olduğu bir köy olan Naousa, Kiklad mimarisinin en güzel yansıtılan yeridir. Eşsiz mimaride yapılmış evleri ve tarihi yapıları ile baş döndüren bir yerdir. Şirin bir balıkçı kasabası olarakta bilinen Naousa Köyü, sokaklarında dolaşmaktan keyif alacaksınız. Eğlencenin bitmediği tavernalarında ve restoranlarında oldukça güzel bir gece hayatı yaşayabilirsiniz.

Marpissa Köyü 

Geçmişe yolculuk yapacağınız bir köy olan Marpissa Köyü, 16.yüzyıldan kalma tarihi yel değirmenleri ve kiliseleri ile sizleri kendine hayran bıraktıracak. Geleneksel evlerinde ve caddelerde dolaşırken harika fotoğraflar çekebilirsiniz. 

Antiparos

Paros Adası’nın hemen yanıbaşında yer alan Antiparos feribot ile 10 dakikalık bir mesafededir. Çok küçük olmasına rağmen gezilecek çok yeri vardır. Adeta tablolara benzeyen manzarası ile mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Adanın en popüler plajları ise Apantima, Monastiria, Soros ve Glyfa’dır. Çevresinde çok fazla küçük ada olması ile birlikte yürüyerek diğer adaları ziyaret edebilirsiniz. Adanın doğal güzelliklerinden bir olan mağarası 400 merdivenlik bir yükseklikte bulunuyor. Eğer nefesiniz yeterse bu mağarayı görmelisiniz. Uzakta kalan koyları ile denize girmenin keyfini çıkaracaksınız.

Paros Adası Plajları

Deniz kum ve güneş için en ideal tatil destinasyonlarından olan Paros Adası plajları ile ünlü bir adadır. Harika koylarında bulunan plajları eşsiz mavi tonları ile birlikte tatilcilerin rüyalarını süslüyor. Gelin bu harika plajlara birlikte göz atalım.

Kolimpithres Plajı

Plajların en sessiz ve sakini olan Kolimpithres, rahatça denizin keyfini çıkarabileceğiniz bu plaja mutlaka uğramalısınız. Şemsiye ve şezlong kiralayabileceğiniz plajda rahatça güneşlenip kumsalda oturabilirsiniz. Plajın tek kötü yanı taşlık ve kayalığın fazla olmasıdır.

Langeri Plajı

Dalga ve rüzgar seviyesi oldukça yüksek olduğundan rüzgar sörfü için oldukça ideal olan bir plajdır. Ayrıca ulaşılması zor olan bu plaja yürümeyi göze alıyorsanız harika denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Golden Beach

Paros Adası plajları arasında en güzel olanı Golden Beach, adanın güneydoğu bölümünde yer alır. İsmi altın kumlarından gelmektedir. Ayrıca sahil eğlenceli partilere de ev sahipliği yapmaktadır. Ulaşımı oldukça kolay olan bu plaja mutlaka uğrayıp denizin keyfini çıkarın.

Boudari Plajı

Ziyaretçilerine huzur veren bir plaj olan Boudari Plajı, adanın güney kısmında yer alır. Diğer plajlara nazaran uzak olması ve çok fazla popüler olamaması ile birlikte kafanızı dinleyebileceğiniz bir yerdir. Adanın en sakin yerine gidip rahatça dinlenebilirsiniz.

Paros Adası’na Nasıl Gidilir ?

Paros’a gitmek için Türkiye’den kalkan feribotlar ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Bodrum – Kos – Paros güzergahlarını kullanarak 7 saatlik bir yolculuk sonucunda adaya ulaşım sağlayabilirsiniz. Diğer bir alternatif olan hava yoluyla da ulaşım sağlayabilirsiniz. Atina’ya uçuş yaparak Pire Limanı’ndan gemiye binip adaya gidebilirsiniz.

Paros Adası’na Ne Zaman Gidilir ?

Adayı ziyaret etmek için en uygun aylar Mayıs ile Ekim ayları arasındadır. Adanın en yoğun olduğu aylar ise Temmuz ve Ağustos’tur. Çünkü bu aylarda çok fazla Avrupalı turist buraya akın etmektedir. Eğer siz sakin bir dönemde gitmek istiyorsanız Mayıs ayın başlarını ve Ekim ayının sonlarını tercih edebilirsiniz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir