Karadeniz’de gezilecek yerlerin her birinde, kış mevsimi ayrı yaz mevsimi ayrı güzellikler sunar. Bölgeye bahar gelmeye başladığında yeşillenen ağaçlar, ihtiyacınız olan yaşam enerjisini sağlar. Türkiye’nin çay deposu olan Doğu Karadeniz’de güne mis gibi çayınızı yudumlayarak başladıktan sonra eşsiz güzelliklerle buluşmak için yola çıkabilirsiniz.
Ayder Yaylası
Karadeniz’de gezilecek yerler denince akla ilk yerlerden bir tanesi de Ayder Yaylası’dır. Çamlıhemşin’e 10 dakika mesafede olan Ayder Yaylası’na tüm araç tipleri ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Son yıllarda kentsel dönüşüm kapsamında yapılan değişim ve aşırı betonlaşma ile maalesef Ayder Yaylası’nın eski güzelliği kalmamıştır. Adeta oteller bölgesine dönen Ayder’i konaklama amaçlı olarak tercih edebilirsiniz.
Uzungöl
Uzungöl, ülkemizin doğa harikalarından biri olarak değerlendirilebilir. Set gölüyle ve camisi ile muhteşem güzelliklere sahip olan bölge de betonlaşmanın kurbanı olmuştur. Arap turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bölgede, tüm işletmeler de buna yönelik olarak dizayn edilmiştir. Tabelaların dahi Arapça olduğu bölgede kendi memleketinizin topraklarında olmanıza rağmen bir yabancılık hissedebilirsiniz.
Pokut Yaylası
Listemize iki tane eleştiri ile başlasak da sonunda gerçek bir doğa harikası yere geldik. Karadeniz’de gezilecek yerler listenize mutlaka eklemeniz gereken yerlerden bir tanesi Pokut Yaylası’dır. Ülkemizin yeni simgelerinden olan bu yayla, uçsuz bucaksız bir güzelliğe uzanmaktadır. Pokut Yaylası’na normal binek tipi araçlar ile çıkmanız maalesef mümkün değildir. Buraya daha çok arazi tip araçlar ile birlikte çıkılabilir; benim tavsiyem ise Pokut Yaylası Turlarını tercih etmeniz.
Gito Yaylası
Gito Yaylası yine Rize’nin muhteşem güzelliklerinden bir tanesidir. Buraya yolunuz düşerse rotanıza Badara Yaylası’nı da eklemenizi tavsiye ederim. Konaklama yapmayı düşünenler için Gito Yaylası’nın imkânları oldukça geniştir.
Huser Yaylası
Şimdi sırada bulutların bile üzerinde olacağınız bir yayla var. Huser Yaylası 2700 rakımı ile bölgenin en yüksek yaylalarından bir tanesidir. Gün batımına doğru toplanan bulutlar ile kendinizi bulutların üzerinde salıncakta sallanırken bulacaksınız. “Huser Yaylası’na nasıl gidilir?” diye soracak olursanız, burası da yine bölgenin en zorlu yollarından bir tanesidir. Özellikle yağışlı havalardan sonra toprak yolun kayganlaşması ile birlikte zorluk derecesi daha da yükselmektedir. Benim burada tavsiyem ise yine Huser Yaylası Turlarını tercih etmeniz.
Borçka Karagöl
Borçka Karagöl’ün benim için Karadeniz’de gezilecek yerler arasında önemi her zaman farklı olmuştur. Bunun nedeni ise güneşli havalarda ayrı güzel olması, yağmurlu havalarda ise sisin içinde ayrı bir atmosferinin olmasıdır. Yörenin en güzel dönemi ise sonbahardır. Ağaçların yapraklarını dökmeye başlaması ile o mevsim geçişinde yaşanan renk cümbüşü, görenleri kendine hayran bırakır.
Artvin Şavşat
Gürcistan’a ve Ardahan’a komşu olan Şavşat’a cennetten bir köşe desek herhalde yanlış olmaz. Özellikle seyir terasına çıktığınız zaman o mükemmel manzarası adeta insanı büyüler. Buranın yolu asfalt olmasına rağmen gerçekten çok zorlu yollardan bir tanesidir. Gitmişken bir gece kalarak buranın tadını doyasıya çıkarmanızı tavsiye ederim.
Sümela Manastırı
Trabzon’da Maçka ilçesi sınırları içinde bulunan Sümela Manastırı, tarihi ve kültürel olarak ziyaret etmeye değer. Buna rağmen özellikle son 6 yıldır taş düşme tehlikesi nedeniyle bitmeyen bir restorasyona girmiş durumdadır. Manastır’ı ziyaret etmek için restorasyonun tamamen bitmesini beklemek sizin için daha doğru bir tercih olur. Diğer Yazılarımız İçin tıklayınız.