Anasayfa » Yazılar » kahta gezilecek yerler?

kahta gezilecek yerler?

Kahta’da mutlaka görülmesi gereken yerleri keşfetmek isteyenler için en popüler ve en ilgi çekici turistik yerleri listeledik. Nemrut Dağı, Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü, Yeni Kale, Arsemia Antik Kenti ve daha birçok yer Keşfe hazır olun!

Kahta Gezilecek Yerler:

1. Nemrut Dağı

Nemrut Dağı, Adıyaman’ın Kahta ilçesinde yer alan tarihi bir tepedir. Kommagene Krallığı’na ait anıtlar ve sunaklar, burada yer almaktadır. Bunun yanı sıra, saatlerin yönünü gösteren antik bir güneş saati de Nemrut Dağı’nda bulunur. Doğal güzellikleri ve muhteşem manzarasıyla, bölgenin en popüler turistik yerlerinden biridir.

2. Cendere Köprüsü

Cendere Köprüsü, Roma İmparatorluğu döneminde yapılmış olan tarihi bir köprüdür. Asi Nehri üzerinde yer alır ve yaklaşık 200 metre uzunluğundadır. Bu köprü, günümüze kadar gelebilmiş en eski ve en büyük taş köprülerden biridir.

3. Karakuş Tepesi

Karakuş Tepesi, Nemrut Dağı’nın kuzeyinde yer alan bir başka turistik yerdir. Burada yer alan tarihi kalıntılar, Kommagene Krallığına ait olduğu düşünülmektedir. Tepeden, muhteşem manzaraların keyfini çıkarabilirsiniz.

4. Arsemia Antik Kenti

Arsemia Antik Kenti, kommagene krallığı döneminde inşa edilmiştir. Burada yer alan kalıntılar arasında, uygarlığın mimarisini yansıtan anıt mezarlar ve tapınaklar bulunur. Ayrıca, antik kentte yer alan arkeoloji müzesi de ziyaretçilerin ilgisini çeker.

5. Severan Köprüsü

Severan Köprüsü, Adıyaman’ın Kahta ilçesinde yer alır ve Roma İmparatorluğu döneminden kalma tarihi bir köprüdür. Yaklaşık 200 metre uzunluğunda olan köprü, Asi Nehri üzerinde bulunur ve Şuayip Mahallesi ile Gülpınar Köyü arasındaki bağlantıyı sağlar.

6. Yenikale

Yenikale, Adıyaman’ın Kahta ilçesinde yer alan tarihi bir kale ve çevresinde, Kommagene Krallığı’na ait kalıntılar bulunur. Kalenin en yüksek noktasından, kentin ve çevresinin muhteşem manzaralarını izleyebilirsiniz.

7. Hızmalı Su Kanalları

Hızmalı Su Kanalları, Roma İmparatorluğu döneminde inşa edilmiş tarihi bir su kanalıdır. Su, Nemrut Dağı’ndan Cendere Çayı’na doğru akıtılmaktadır. Bu su kanalları, bölgenin su ihtiyacını karşılamak için yapılmıştır ve günümüzde hala çalışır durumdadır.

8. Yaygın Mağara

Yaygın Mağara, Adıyaman’ın Kahta ilçesinde yer alan doğal bir mağaradır. Mağara, 10-12 metre uzunluğunda bir tünel ile şelalelere kadar gidip, içerisindeki doğal güzellikleri görebileceğiniz bir turistik mekandır.

Unutulmaz Bir Tatil Deneyimi:

Kahta, tarihi ve doğal güzelliklerin bir arada bulunduğu eşsiz bir tatil bölgesidir. Burada, tarihi mekanları keşfederken doğanın muhteşem manzaralarını da seyredebilirsiniz. Kahta’nın sunduğu bu unutulmaz deneyimi yaşamak için, hemen planlarınızı yapmaya başlayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir