Anasayfa » Yazılar » Johannesburg Gezilecek yerler

Johannesburg Gezilecek yerler

Güney Afrika da yer alan Johannesburg metropol bir şehir. Ülkesinin kuzeydoğusunda yer alan Johannesburg, Güney Afrika Cumhuriyet’inin en büyük şehridir. Sahil şeridine uzak olan şehir en yakın okyanus olan Hint okyanusuna 600 kilometre. Afrika kıtasının Lagos ve Kahire’den sonra en kalabalık şehri olarak bilinmektedir. Güney Afrika Cumhuriyetin’de tahmini olarak 57 milyon insan yaşıyor. Johannesburg kentinde ise 4,5 milyon civarında insan nüfusuna sahip. Yerli halk yüzde 80 civarında Afrikalıdan oluşuyor. Hristiyan dinin daha yaygın olduğu ülkede yüzde 15 civarında da Agnostik dinine mensup insanlarda mevcut.

Peki bu şehri gezmek için ne zaman gelmeliyim, diyorsanız iklim şartlarına bir bakalım. Sıcak ve ılıman bir iklime sahip olan Johannesburg şehrinde, yıllık ortalama sıcaklık değeri de 16 – 17 derecelerde oluyor. Şehrin sıcaklık ve yağış şartları birbiriyle doğru orantılı. Kentin Ocak ayı, hem en çok sıcak hem de en çok yağış alan ayı olarak biliniyor. Mayıs ile Eylül arası yağmurun en düşük olduğu seviyelere geliyor, fakat aynı zamanda en düşüşte olduğu aylar Aralık ve Ocak ayları arasında oluyor. Yazın ortalama 10 – 12 dereceleri gören sıcaklık gene çok yakmayan seviyelerdedir. Çok sıcağı sevmiyorsanız, yaz mevsiminde Johannesburg şehri sizin için çok uygun. Genede bizden tavsiye Nisan veya Ekim aylarında gitmek en mantıklı seçenek gibi duruyor. Siz seyahat planlamanızı yaparken yine de yanınıza uzun kollu giyecekler almayı unutmayın deriz.

Bavulumuzu hazırladık, seyahat planımızı yaptık, peki Johannesburg şehrine nasıl gideceğiz ? Diye soruyorsanız, Türkiye’den Güney Afrika Cumhuriyeti şehri Johannesburg’a günde 1 veya 2 sefer oluyor. Bilet fiyatlarının da pahalı olduğu şehire gitmek için en uygun zamanı takip etmelisiniz. Bu şehire uçuş ise yaklaşık 10 saati buluyor. Tabi bu saat direkt uçuşlarla sağlanıyor. Aktarmalı uçuşlarla fazla sefer bulma imkanınız olabilir ama burada da varmak istediğiniz vakitten daha uzun süren bir yolculuk yapmış olacaksınız. Johannesburg Uluslararası Havalimanı şehrin merkezine konum olarak yakında olduğu için bu konuda şanslı olabilirsiniz. Öğlen saatlerinde Havalimanı ciddi derecede kalabalık oluyor, bunu’da belirtmek isteriz.

Johannesburg İnsanlık Tarihi

İnsanlık tarihinin başlangıç yeri olarak kabul edilen ‘’İnsanlığın Beşiği’’ adını’da alan aslında bir mağarada oluşmaktadır. 1999 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine giren bu mağara, eski çağ ile ilgili birçok bulgu ve örneklere sahip. İnsan fosillerine rastlanan yerde çalışmalar halen sürmekte. Şehrin biraz dışında kalan bu yeri mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Johannesburg Gezilecek Yerler Listesi

Johannesburg’da gezilecek yerlere geçmeden önce belki de en önemli konuyu atlamamak gerek. Afrika kıtasının genelinde problem olan güvenlik sorunu Johannesburg şehrinde de var. Birçok çetenin veya terör örgütlerinin olduğu Afrika kıtasında herkes resmen bir bölgeyi mesken tutmuş gibi kullanıyor. Elbette güvenlikli bina, evler ve oteller mevcut fakat sonuçta dışarıda olacaksınız. Toplu halde gitmek arkadaş gruplarıyla veya turla sizin için daha iyi olacaktır.

Johannesburg gezilecek yerler konusunda tarihi yaşanmış olaylarla ilgili birçok yer dikkatinizi çekecektir. Farklı toplumların özellikle Afrika kıtasını sömürge olarak kullanılması burada da kendini gösteriyor. Günümüzde sömürgenin olduğu gözükmese de işin altına girince halen bu bölgelerde devam ettiğini görmek mümkün. Hayvanat bahçesi, müze gibi Johannesburg’da gezilecek yerler var.

Johannesburg Katolik Kilisesi

Temelleri 1960 yılında atılan kilise 1962 yılında açılmıştır. Mimar Anthony Slaven tarafından tasarlanan kiliseye Regina Mundi de denilmektedir. Farklı bir mimari yapıya sahip olan kilise aynı zamanda Güney Afrika’nın en büyük Roma katolik kilisesidir.

Johannesburg Nelson Mandela heykeli ve meydanı

Sadece Johannesburg için değil Afrika kıtasınında sembolü olan Nelson Mandela adına yapılmıştır. Irkçılık için verdiği mücadeleyle dünyanın tanıdığı isim 1918 yılında doğmuştur. Meydan da sadece Mandela’ya ait heykel bulunsa da çevresinde iki müze döneme ait yaşananları sergiliyor.

Nelson Mandela Ulusal Müzesi

1946 yılından 1962 yılına kadar evi olarak kullandığı mekanı, daha sonraları müze haline getirilmiştir. Müzenin konumu şehrin merkezinde bulunmaktadır. Saat 09.00 ile 16.45 arasında ziyaretçilere açık.

Kara Müze

Johannesburg’da bulunan ırkçılık müzesi olarak da bilinmektedir. Kasım 2001’de açılan müze siyahi insanlara yapılan ırkçılığın canlı kanıtı olarak halen ayakta duruyor. Sömürü ülkelerin, siyahi insanlara yaptığı gözler önüne serilmektedir. Sürekli beyaz ırk üstün ırk anlayışını benimseyen batılı Afrika kıtasında ırkçılığını göstermiştir. İnsanlık tarihi için önemli bir yer olan bu müzeyi planlamanız da ilk sıraya koyabilirsiniz.

Johannesburg Gölü

Güney Afrika’nın kenti Johannesburg’ta halk tarafından ünlü olan bu göl Zoo Lake adıyla da bilinir. Turistlerin çok bilmediği bu mekan gezinti aralarında dinlenme yeriniz olabilir. Aynı zamanda gölün hemen karşısında Johannesburg hayvanat bahçesi bulunmaktadır.

Johannesburg Hayvanat Bahçesi

Zoo Lake’in karşısında bulunan hayvanat bahçesi içinde çeşitli hayvanları barındırmaktadır. Afrika kıtasında bulunan hayvanların çoğunu bu yerde görebilirsiniz. Şehrin merkezinde olması ulaşım açısından size kolaylık sağlayacaktır.

Johannesburg Şehir Bahçesi

Şehrin en önemli yeşillik alanı olan bahçe, oldukça büyük bir alana sahiptir. Yanında ufak bir göle de sahip olan yer, 1964 yılında kurulmuştur. dinlenmek ve güzel bir vakit geçirmek için uğrak yeriniz olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir