Anasayfa » Yazılar » Japonya Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

Japonya Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

Japonya Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

Japonya’ya gitmeye karar verdiniz, ama hala seyahatiniz ile ilgili bazı sorularınız mı var? Burada size Japonya’daki konaklamanızın tadını çıkarmanız için gereken temel bilgileri vereceğim.

Japonya’ya mümkün olan en iyi koşullarda gitmenize yardımcı olacak somut ve eksiksiz cevaplar vermeye çalışacağım. Kalışınızı, sürenizi veya bütçenizi ne olursa olsun etkileyebilecek her şeyden bahsedeceğim.

Bu makale sırasında, Japonya’da başarılı seyahat etmeniz için size bilmeniz gereken temel bilgileri vereceğim.

Japonya uçak bileti

Japonya uçak bileti ucuza bulmak oldukça zordur. Türkiye’den  Japonya’ya uçak bileti bulmak zor değil ama indirimli bulmak çok zor. THY yani Turk Hava Yolları’nın fiyatları minimum 12.000 türk lirası.

Ayrıca özel tur sitelerinde, bazen avantajlı fiyatlarla organize tur satın alabilirsiniz.

Japonya para birimi nedir?

Japonya para biriminin Yen, bu sıkça ortaya çıkan bir sorudur. Madeni para (1, 5, 10, 50, 100 ve 500 Yen) banknotlar (1000, 2000, 5000, 10000) olarak bulunmaktadır.

Japonya’da işlemlerin çoğu nakit olarak yapılmaktadır ve banka kartları, özellikle de yabancı ülkeler için çok az kabul görmektedir. Japonya’ya gitmek istiyorsanız, Mastercard yerine Visa kart almanızı öneririm, çünkü bunlar Japonya’da çok az kabul görüyor.

Japonya’da para çekmek bazen zor olabilir. 7/11 conbini’de veya Japon postanelerinde bulunan ATM’lerden yapabilirsiniz.

Paranızı Japon Yen’e çevirmek istiyorsanız bunu Japonya’nın havaalanında yapmanızı tavsiye ederim çünkü oranlar ve ücretler daha avantajlı.

Japonyada Konuşulan Diller

Japonya’da konuşulan diller arasında ülkenin resmi dili olan Japonca konuşulur. Gittiğiniz yere bağlı olarak, Japon halkı yerel bir lehçeyi konuşur. Ancak genel olarak, herkes Tokyo Japoncasını (resmi) anlar.

Japonlar, özellikle küçük şehirlerde çok az İngilizce konuşur ve tabelaların çok azında yabancı dillerde yazılmıştır. Yalnızca Türkçe konuşuyorsanız, yerel halkla iletişime girmenin daha zor olacağını, ancak oteldeki konaklamanızın tadını çıkarmanızı engellemeyeceğini unutmayın.

Japonya vizesi nasıl alınır?

Japonya vizesi için ülkelerin büyük çoğunluğu, bu ülkelerin vatandaşları herhangi bir prosedür yapmak zorunda kalmadan Japonya’daki havaalanına vardığında otomatik olarak 90 günlük bir vize alacaklar. Bu vize pasaportunuz üzerinde damga şeklinde olacak ve turist tipi olacaktır.

Daha uzun bir süre konaklama veya seyahat etmeniz gerekiyorsa, Japonya Çalışma Vizesi veya Öğrenci Vizesi alabilirsiniz tabii koşulları dolduruyorsanız.

Japonyada telefon ve internet nasıl kullanırım?

Japonyada telefon görüşmesi yapıp İnternet’e bağlanmanın birçok yolu vardır.

Japonya’da kısa bir süre kalacaksanız, turist telefonunu ve İnternete bağlanmak için Cep Wifi’sini seçebilirsiniz

Daha uzun süre kalmak için, aboneliği olan bir telefonu veya ön ödemeli kartı olan bir telefonu düşünebilirsiniz, ancak bir Japon Resident Kartına ihtiyacınız olacaktır.

Japonyada saat kaç?

Japonyada saatin kaç olduğu bir merak konusu. bildiğiniz üzere Japonya ve Türkiye arası 8.522 kilometre vardır, bu da demektir ki saat farkı iki ülke arasında çoktur. Mesela Japonyada saat 5:00 ise Türkiyede saat 23:00 olacaktır. yani Japonya ve Türkiye arasında 18 saat fark vardır.

Japonyada yemek fiyatları

Japonyada yemek fiyatları çok pahalıdır değildir ama tabii ki seyahat ediyorsanız yemeklerin fiyatları size pahalı gelebilir. Eğer ucuza yemek yemek istiyorsanız sizlere vereceğim tavsiyeleri iyi dinleyin.

Samimi ve ucuz bir ortam arıyorsanız tren istasyonların yakınında yemek sağlayan çok fazla fast food restoranı mevcuttur. Japonların fast foodlarından bahsedecek olursak udon eriştesi, soba, tendon, gyudon gibi yöresel fast food denemenizi tavsiye ederim. Bu tarz yemekler için böyle restoranlar genelde 500 yenden fazla para istemezler.

Tabldot yemekleri genelde öğlen arası 11:00 ve 14:00 arası yenir. Fiyatlar genelde 600 ila 900 Yen arasında oynar. Bu restoranları alışveriş, eğlence merkezleri ve iş yerlerinin bulunduğu semtlerde bulabilirsiniz.

Sushi yemeden olmaz diyorsanız ama pahalı da dersiniz. Hayır pahalı değil, tabii lüks restoranlarda yemediğiniz sürece. Kaiten-zushi adlı restoranlarda sushiler yürüyen bir bant üzerinde servis edilir, sushi fiyatları tabak başına 100 Yen’den başlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir