Anasayfa » Yazılar » Jakarta Gezilecek Yerler

Jakarta Gezilecek Yerler

Jakarta Gezilecek Yerler

Asya’nın güneyinde yer alan Endonezya’nın başkenti Jakarta şehri Asya’nın en kalabalık nüfusa sahip şehirlerindendir. Jakarta kelime anlamı olarak zafer anlamına gelmektedir. Tropikal iklime sahip şehirde yılın çoğu yağışlı geçmektedir. Bu sebeple şehri gezmek için en uygun zaman Mayıs ile Eylül arasındaki dönemdir. Yağışın fazla olması da bitki ve hayvan türlerindeki çeşitliliği artırmıştır. Jakarta sadece coğrafi anlamda değil kültürel anlamda da çeşitlilik gösteren renkli bir şehirdir. Jakarta’da Endonezya’nın tarihi hakkında çok şey öğrenilebilir aynı zamanda ülkenin en modern şehirlerinden biri olmasıyla günümüze farklı bir bakış açısı kazanabilirsiniz. Jakarta hızlı bir şekilde sürekli kendini yenileyen ve büyüyen bir şehirdir. Eski uzun tarihi, renkli kültürü, muazzam doğal güzellikleriyle bambaşka bir deneyim için görülmeye değer yerlerden.

Jakarta’da Gezilecek Muhteşem Yerler

Jakartayla dikkat edilmesi gereken en önemli özelliklerden biri de trafiğin burada soldan akıyor olması. Şehri gezerken bunu bilerek dikkat etmekte fayda var. Ulaşım açısından oldukça gelişmiş şehirde her türlü ulaşım aracı mevcut. Denize kıyısı olan şehir aynı zamanda suyun tadını çıkarmak için de güzel fırsatlar sunuyor. Eğlenceye de düşkün olan Jakartalılar aktif gece hayatına da sahip. Şehirde birçok gece kulübü yer alıyor. Şimdi hep birlikte Jakarta’nın gezilecek yerlerine bir bakalım.

Merdeka Meydanı

Şehrin en geniş ve canlı noktası olarak bilinen Merdeka Meydanı Endonezya’nın simgelerinden biri sayılan  bir anıta ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na sahip olmasıyla birçok ziyaretçiye kapılarını açıyor. Şehri keşfetmeye buradan başlayabilirsiniz.

Gedung Kesenian Jakarta (Jakarta Sanat Tiyatrosu)

Tarihte bir dönem Hollanda’nın sömürgesi olan şehre o dönemlerden kalma bir yapı Jakarta Sanat Tiyatrosu. Bu sanatsal yapıda tiyatro gösterilerini  yanı sıra müzikal gösteriler de yapılmaktadır. Şehre gelmişken sanatı da ihmal etmek istemiyorsanız buraya kesinlikle uğramalısınız.

Jakarta Ulusal Müzesi

Burası ulusal müze olması bakımından şehrin tüm tarihi ve sanatsal eserlerini barındırıyor. Oldukça büyük bir müze olan ulusal müzenin avlusunda birçok tanrı heykeli yer alıyor. Giriş kısmında ise neolitik çağdan kalma insan iskeletleri ve fil dişleri bulunuyor. Çok katlı olan müzede yukarılara çıktıkça günümüz tarihine yakın eserlerle karşılaşıyorsunuz. Müzede arkeolojik kalıntıların yanı sıra altın, gümüş ve değerli taşlarla beraber seramikler de var.

Setu Babakan

Şehrin Betawi köyünde yer alan bu doğal göl Jakarta’nın güney kısmında bulunmaktadır. Göl aslında bir su deposu işlevi görmekteydi. Sonraları devlet tarafından Betawi kültürel köyünü korumak amacıyla düzenlendi. Burada geleneksel tarzda dizayn edilmiş Betawi köy evlerini gezebilir gölün kenarında yürüyüş yapabilir ve çok güzel fotoğraf çekilebilirsiniz.

Masjid İstqilal (İstiklal Camii)

İstiklal Cami Jakarta’nın en güzel mimari eserlerinden biri olmakla birlikte dünyanın en büyük dördüncü camisi olma özelliğine de sahiptir. Oldukça geniş bir alana kurulan caminin bahçesi ziyaretçilere rahatça ibadet etme ve dinlenme olanağı vermektedir. Ülkede bulunan Müslüman halk için hizmet vermekte olan cami  farklı inançlara mensup insanlar tarafından da çok sayıda turist çekmektedir. Cami o kadar büyük ki 120.000 kişiye aynı anda ibadet etme imkanı sunuyor. Caminin yapımı 17 sene sürmüş ve ortaya 120 metre yüksekliğe sahip minaresiyle görkemli bir yapı çıkmıştır. Jakarta’da görülmesi gereken önemli yerler arasında bulunuyor.

Ancol Rüya Parkı

Karmaşık ve yoğun temposuyla Jakarta insanı hem eğlendiren hem de biraz yoran bir şehir. Şehrin kaosundan kurtulmak biraz rahatlamak isterseniz burası tam da bu imkanı sunuyor. Her alanda eğlence imkanı sunan park 1966 yılından beri insanlara hizmet vermeye devam ediyor. Parkın içinde su sporları, tekne kiralama, paten, paraşüt, bisiklet kiralama, birbirinden heyecanlı roller coasterlar gibi çeşitli eğlenceler yer alıyor. Park çeşitliliğiyle herkese birçok seçenek sunuyor. Aynı zamanda park Güneydoğu Asya’nın en gelişmiş akvaryumuna sahip. Sahip olduğu güzelliklerle sadece çocuklara değil yetişkinlere de hitap ediyor.

Kota Tua

Kota Tua Jakarta’nın en eski yerleşim bölgesidir. Günümüz burası dönüşüm içinde eski yapıların restore edilmesiyle bambaşka güzellikler ortaya çıkıyor. Bölgedeki eski konaklar ve depolar tek tek yenileniyor. Giderek güzelleşen ve dikkat çeken Kota Tua galerileri, kafeleri küçük tatlı dükkanlarıyla turistik merkez halini almaktadır.

Jakarta Kukla Müzesi

Jakarta Kukla Müzesi küçük ama bir o kadar da tatlı bir müze. 2003 senesinde açılan müzede geleneksel el sanatlarıyla yapılmış olan kuklalar sergilenmektedir. Zaman zaman kukla gösterilerinin de yapıldığı müze görülmeye değer.  Bunun yanı sıra renkli uçurtmaların da yer aldığı müzede uçurtmalar hakkında kısa bir bilgilendirme videosu yer alıyor.

Basuki Abdullah Müzesi

Endonezya’nın ünlü ressamı Basuki Abdullah’ın yapmış olduğu eserlerinin yer aldığı müzenin en önemli özelliği gerçek hayattan kesitler taşımasıdır. 2001 tarihinde açılmış olan müzede sanatçının kendi resimleri, heykel koleksiyonu ve diğer özel eşyaları yer almaktadır.

Ancol Plajı

Jakarta’nın en uzun sahil şeritlerinden biridir burası. Halka açık olan plajda ücretsiz gezebilirsiniz ancak tesislerden faydalanmak için belli bir miktar ücret ödemeniz gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir