Anasayfa » Yazılar » İzmir’in Saklı Cenneti: Aşıklar Şelalesi

İzmir’in Saklı Cenneti: Aşıklar Şelalesi

İzmir’in Saklı Cenneti: Aşıklar Şelalesi

İzmir’in saklı güzelliklerinden biri olan Aşıklar Şelalesi, Dikili ilçesinde Nebiler Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Çevresinde bulunan ağaçlarıyla, küçük mağaralarıyla ve harika manzarası ile burada doğa yürüyüşü yapıp huzurlu saatler geçirebilirsiniz. Şelaleye ulaşmak bir hayli zordur.Doğa harikası şelaleyi görmek için 86 basamaktan oluşan ahşap merdivenden inmeniz gerekiyor. Şelalenin oluşturduğu göl içerisinde su kaplumbağalarına ve birçok türde balık bulunmaktadır. Yaz aylarında derinliği 1 metreyi geçmeyen göl içerisinde rahatça serinleyebilirsiniz. Ayrıca göl çevresinde bulunan kafelerde şelalenin sesi eşliğinde limonatanızı yudumlayabilirsiniz.

Şelaleye inen merdivenlerden inip sağ taraftan şelale kaynağı yönünde 10 dakikalık bir mesafede bulunan Ağlayan Mağara’yı da ziyaret edebilirsiniz.Bu mağara deniz seviyesinden 271 metre yükseklikte olup içerisinde yer alan sarkıtlar gelen ziyaretçileri büyülemektedir. Bu arada mağarayı gezerken yanınıza mutlaka yürüyüş ayakkabınızı veya sandaletinizi alınız.

İzmir’in Saklı Cenneti: Aşıklar Şelalesi

Aşıklar Şelalesi Hikayesi

Efsaneye göre Peri padişahın kızı Sümeyra gönlünü yakın köylerden birindeki ölümlü olan Yörük Ali’ye kaptırmıştır. Birbirlerine aşık olan genç çift çok mutludurlar.Ancak kızının bir ölümlüye aşık olduğunu öğrenen peri padişahı bu ilişkiye kesinlikle izin vermez ve kızını bu aşktan vazgeçirmeye çalışır.Çaresiz kalan iki aşık,Nebiler vadisindeki koca çınarın altında her gün gizlice buluşur,burada özlem giderirler. Günlerden bir gün yine gizlice buluştukları bu yeri padişahın askeri keşfeder ve öğrenen peri padişahı askerlerine tam Yörük Ali’yi öldürecekken bir mucize olup  koca çınarlar yarılır ve âşıkları içlerine alır. Bu mucize karşısında çok şaşıran peri padişah askerlerini geri çeker. Bu iki aşık çift Tanrıya aşkların sonsuz olması için dua eder.Daha sonradan duaları kabul olur ve iki aşığı da kayalıklardan akan bir şelaleye çevirir.Sonsuz bir şekilde akan şelale sayesinde aşkları ölümsüz olur ve bu şelaleye ‘‘Aşıklar Şelalesi” denilmiştir. Bu durumdan sonra kızını kaybeden padişah bu duruma çok üzülür ve kendisini yukarıda yer alan mağaraya kapatır. Burada sürekli ağlama sesi duyan yöre halkı mağaraya da ise “Ağlayan Mağara” denir.

Aşıklar Şelalesi Nerede ve Nasıl Gidilir?

İzmir şehrinin Dikili ilçesinde Nebiler Köyünde yer alan Aşıklar Şelalesine ulaşım oldukça kolaydır. Genellikle Dikiliye tatile gelenlerin oldukça uğrak yeri olan Şelale için önce İzmir’e ulaşmanız gerekmektedir. Şehir merkezine 131 kilometre uzaklıkta yer alan Aşıklar Şelalesine Dikili- Ayvalık Karayolunu takip ederek, Nebiler- Gökçeağıl Köyü tabelasından sağa döneceksiniz. Sağa döndükten sonra yaklaşık 3 kilometre sonunda ise Aşıklar Şelalesi’nin tabelası görülüyor ve 800 metre daha bu yolda devam ederek. Doğa harikası olan bu şelaleye ulaşım sağlıyorsunuz.

Aşıklar Şelalesi Ziyaret Saatleri

Haftanın her günü gezebileceğiniz Aşıklar Şelalesi ziyaret saatleri 08:00 ile 19:00 saatleri arasında gidebilirsiniz.

Aşıklar Şelalesi Giriş Ücreti 2013

Her ne kadar burasını ücretsiz zannetseler de  aslında şelalenin bulunduğu alana gidebilmek için şahsa ait özel mülkün üzerinden geçmek gerekiyor. Bu yüzdende giriş ücreti ödemeniz gerekiyor.Araçlar için 20 TL gibi bir ücret alınmaktadır.Verilen bu ücreti eğer içeride yer alan restoran ve kafede 100 TL üzeri bir harcama yaparsanız bu ücret sizlere iade ediliyor. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir