Anasayfa » Yazılar » İzmir Doğal Yaşam Parkı

İzmir Doğal Yaşam Parkı

 İzmir Hayvanat Bahçesi olarak da bilinen bu yer daha sonra 2008 yılında bugünkü yerine İzmir’in Çiğli ilçesinde yer alan Sasalı beldesinde açılmıştır. 2 yıl içerisinde açılan İzmir hayvanat bahçesi, diğer hayvanat bahçelerine nazaran burada hayvanların yaşadıkları alanın doğal alanları olmasına özen gösterilmiştir. Kısacası hayvanların en doğal ve en rahat alanları oluşturmak için her şey yapılmıştır. İzmir hayvanat bahçesi 425 bin metrekare alanı kaplayarak Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçelerinden biridir. Sasali Doğal Yaşam Parkı içerisinde 1500’e yakın hayvan ve 130 farklı türde yabani hayvan bulunmaktadır. Çocuklarınız için çok güzel bir hafta sonu etkinliğini olmasının yanı sıra burada sadece hayvanlara bakmaya değil, içerisinde yer alan uygulamalı atölyelerde çocuklarınız eğlenirken öğrenecek. Binlerce öğrenci, doğaya saygıyı ve hayvanları korumayı burada öğreniyorlar. İzmir hayvanat bahçesi içerisinde en popüler hayvan olan Asya Filleri 7’den 70’e herkesin ilgi odağı olmayı başarıyorlar. Türkiye’de doğan ilk fil olan İzmir ve kardeşi gelen ziyaretçileri kendilerine hayran bıraktırıyor. Çocukların annesi ve babası olan Begümcan ve Winner çifti sevimli halleri ile bakmaya doyamıyorsunuz. Buraya uğradığınızda mutlaka filler ile fotoğraf çekilmeyi unutmayın.

Doğal Yaşam Parkı, içerisinde yer alan hayvan türleri, hayvanlara sağlanan doğal alanlar ve etkinlikleri ile 2011 yılında Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği’ne yani EAZA’ya üye olmaya hak kazanmıştır. Bununla birlikte Avrupa standartlarına sahip ve hayvanları araştırma ve koruma çalışmalarında önemli bir rol oynamıştır. İnsanlara yabani hayvanları sevdiren ve korumaya muhtaç olan hayvanlara sahip çıkması ile gelen ziyaretçileri etkileyen İzmir hayvanat bahçesi içerisinde park kurallarına yakından göz atalım.

İzmir Doğal Yaşam Parkı Kuralları

Parka gitmeden önce bilmeniz gerekenlerden ve yapmamanız gereken park kuralları aşağıdaki gibidir.

  • Hayvanları beslemek.
  • Dışarıdan yiyecek getirmek.
  • Hayvanlara dokunmak.
  • Evcil hayvan getirmek.
  • Park içerisinde kaykay,paten ve scooter sürmek.
  • Hayvanların alanına çöp atmak.
  • Tropik Merkez’deki bitkilere zarar vermek.

İzmir Doğal Yaşam Parkı Giriş Ücreti

Oldukça uygun fiyatları ile İzmir Doğal Yaşam Parkı giriş ücreti aşağıda yer alan tablodaki gibidir. 

Bilet TürüBilet Fiyatı
0-6 Yaş ÇocuklarÜcretsiz
Öğrenci5 TL
Tam ( Yetişkin )10 TL

Ayrıca gazi ve şehit yakınları, engelli kimlik kartı sahipleri ve sarı basın kartı sahibi basın mensuplarına İzmir hayvanat bahçesine giriş ücretsizdir. İzmir hayvanat bahçesi içerisinde yer alan iki adet kafe bulunuyor. Parkı gezdikten sonra acıkırsanız buradan fast-food tarzında yemekler yiyerek parkı kaldığınız yerden gezmeye devam edebilirsiniz. 

İzmir Doğal Yaşam Parkı Ziyaret Saatleri

Haftanın her günü hizmet veren hayvanat bahçesi, özel günlerde, bayramlarda ve resmi tatillerde de ziyarete açıktır. İzmir Doğal Yaşam Parkı ziyaret saatleri hava koşullarına bağlı olarak, hayvanların doğal günışığı almalarına bağlı olarak ve yaz-kış dönemlerinde değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki tabloda İzmir hayvanat bahçesinin ziyaret saatleri yer almaktadır.

Ziyaret Saatleri DönemiAçılış SaatiKapanış Saati
Yaz Dönemi (30 Mart-21 Eylül)09:0018:30
Kış Dönemi  (25 Ekim-1 Mart)09:0016:30
Geçiş Dönemi (2 Mart-29 Mart ve 22 Eylül-24 Ekim)09:0017:30

İzmir Doğal Yaşam Parkı Nerede ve Nasıl Gidilir ?

İzmir’in Çiğli ilçesine bağlı Sasalı beldesinde yer alan İzmir Doğal Yaşam Parkı, Ahmet Piriştina Caddesi üzerinde bulunması nedeniyle ulaşım oldukça kolaydır. Özel araçları ile gidecek olanlar için çok fazla sıkıntı olmasa da toplu taşıma araçları ile gidecekler için çok fazla seçenek bulunmamaktadır.

Otobüs ile ulaşım sağlayacaklar Karşıyaka Vapur İskelesi’nden hareket eden 777 numaralı otobüs ve Çiğli Aktarma Merkezi’nden kalkan 751 numaralı otobüs ile saat 7:30 ile 20:10 aralarında ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Özel aracınız ile gidecekseniz, çevre yolundan Çanakkale yönüne doğru ilerleyerek Atatürk Organize Sanayi Bölgesine girmeden Sasalı Köyü tabelalarını ve İzmir Doğal Yaşam Parkı tabelalarını takip ederek rahatça ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir