Anasayfa » Yazılar » italya bologna da gezilecek yerler?

italya bologna da gezilecek yerler?

Italya’nın Bologna şehrinde gezilecek yerler arasında tarihi yapılar, lezzetli yemekler ve keyifli sokaklar bulunuyor. Bologna Kulesi, Ulusal Sanat Galerisi, Piazza Maggiore ve San Petronio Bazilikası gibi turistik yerler kaçırılmaması gereken yerler. Ayrıca dünyaca ünlü Bolognese sosuna ev sahipliği yapan restoranlar ve canlı sokaklarıyla da Bologna’da zaman geçirmek keyifli bir deneyim olacak.

İtalya Bologna Da Gezilecek Yerler

Bologna’nın Tarihi Hakkında Bilgi

Bologna İtalya’nın kuzeyinde, Emilia-Romagna bölgesinde yer alan tarihi bir şehirdir. Şehir Orta Çağ’da gelişmiş bir ticari merkez olup, ortaçağ mimarisi etkisi altındaki yapıları ve sıra dağların arasından yükselen kubbeli çatıları ile ünlüdür.

Bologna Gezilecek Yerler

Bologna’daki gezilecek yerler arasında en ünlüsü “Piazza Maggiore” meydanıdır. Burada, tarihi Bologna Katedrali, Palazzo Comunale ve dünyaca ünlü Leaning Tower of Bologna gibi mimari yapılar yer almaktadır.

Tarihi Katedral

Bologna Katedrali Orta Çağ’da inşa edilmiştir ve tarihi önemi ile dikkat çekmektedir. Katedralin merdivenleri ve çan kulesi hala ziyaret edilebilmektedir.

Palazzo Comunale

Bologna’nın eski Belediye binası olan Palazzo Comunale tarihi bir yapıdır. Binanın içerisinde Orta Çağ’a ait resim koleksiyonları ve heykeller sergilenmektedir.

Leaning Tower of Bologna

Bologna’nın ünlü Kıvrık Kulesi, Piazza di Porta Ravegnana’da yer almaktadır ve sarı ve kırmızı tuğlalardan yapılmıştır. Adını, eğimli yapısından almıştır ve buradan şehrin tarihi merkezi ve dağların manzarası izlenebilir.

Bologna Yemekleri

Bologna’nın en ünlü yemekleri arasında Ragu alla Bolognese yani Bolognese sosu, Tagliatelle al Ragù, Mortadella, Focaccia ve Parmigiano-Reggiano peyniri yer almaktadır.

Ragu alla Bolognese

Bologna’nın en ünlü yemeği olan Ragu alla Bolognese yani Bolognese sosu, özenle hazırlanan bir et, domates ve soğan sosudur. En çok makarna ile servis edilir.

Mortadella

Bologna kökenli olan Mortadella, ünlü bir İtalyan salamıdır. Bol zeytinyağı ve sarımsakla servis edilir.

Bologna’nın Festivalleri

Bologna’da düzenlenen festivaller arasında en ünlüsü “The Carnival of Bologna” yani Bologna Karnavalı’dır. Şubat ayında gerçekleşen karnavala çeşitli kostümler ve renkli mozaikler ile katılım sağlanmaktadır.

The Carnival of Bologna

Bologna Karnavalı, İtalya’nın diğer karnavallarına benzer şekilde kutlanan bir karnavaldır. Sokaklarda müzik, dans ve renkli kostümlerle kutlanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir