Anasayfa » Yazılar » İsrail Vizesi Nasıl Alınır ?

İsrail Vizesi Nasıl Alınır ?

İsrail Vizesi Nasıl Alınır ?

Ülkemizin ve bir çok İslam ülkelerinin siyasi durumlarını göz önünde bulunduracak olursak İsrail Vizesi önemli bir konudur.Halk tarafından alınması zor olduğu düşünülüyor.İsrail için vize alımını gerçekleştirmenin aşamalarını şimdi sizlere sunacağız.

İsrail Vizesi Almak

İsrail konsolosluğuna internetten çevrimiçi müracaat edemiyorsunuz.Bizzat kendiniz konsolosluğa gidip belirtmeniz gerekli.Genellikle mülakatı tamamladıktan bir hafta sonra sonuçları elinize ulaşmış olur.Herkese verilen süre farklılık gösteriyor.Gidiş amacınıza bağlı değişen bu sürede Eğitim amacıyla gidiyorsanız İsrail Vizeniz daha uzun süreli verilmekte.Yalnız süre uzadıkça ücret daha tuzlu hale geliyor.

İsrail Ülkesine Nasıl Gidilir ?

İsrail vizesi almak ve bu ülkeye uğramak aslında çok basit. Tabii eğer amacınız dışında bir şey yapmayacaksanız. Ülkeye gitmenizin sebeplerini size öncelikle soruyorlar. Vize almazsanız sınır kapısından geçmeniz imkansız. İsrail Türkiye’ye ve bir çok ülkeye vizesiz girişe kesinlikle izin vermiyor. Öncelikle Ankara yada İstanbul hangi konsolosluk yakınsa baş konsolosluğa gidiyorsunuz. Ardından gerekli evraklarınızı hazırlayıp vize için başvuru yapıyorsunuz. Elinize bir vize başvuru formu veriyorlar ve doldurmanız isteniyor. Ardından mülakatı geçip İsrail vizesi alırsanız ülkeye giriş sağlayabiliyorsunuz.

İsrail Vizesi Başvuru Formu

Şimdi sizlere bu başvuru formunun aşamalarından bahsedeceğim.Formda size 14 adet soru soruluyor ve bu soruların bir bölümü sizi tanımaya yönelik, diğer bölümü ise neden bu ülkeyi ziyaret ettiğinize yöneliktir.Daha önce İsrail vizesi alan kişiler başvuru formunu doldurduğunda diğer destinasyon adaylarından daha ön planda tutuluyor.İlk önce bu bariyeri aşmanız gerekli.

Yukarıda gördüğünüz başvuru formu İsrail vizesi için özel hazırlanmıştır.Dikkatle cevap vermeniz gereken en önemli soru 10. Sorudur.Seyahat tipini sorduğu bu yerde cevabınızı doğru bir şekilde verip kanıtlarını sağlamalısınız.Aksi takdirde başvurunuz büyük oranda kabul edilmeyecek ve ardından geri çevrilirsiniz.Eğer Eğitim için İsrail vizesi almaya çalışıyorsanız hangi üniversitesinde yada eğitim kurumunda okuyacağınızın anlaşmalarını göstermelisiniz.Turizm için İsrail vizesi başvurusu yapanlar daha az oranda kabul ediliyor.

İsrail Vizesi Ne Kadar ?

Bu ülkeye gidiş için vize alırken ödemeniz gereken ücreti merak ediyorsanız fiyatlar çok yüksek değil bunu bilmenizi isterim.Öncelikle 126 TL’ye kadar Vize ücretini tamamlayıp uçak biletlerine bakmanızı öneririm.Defter bedeli ve vize ücreti maksimum 200 TL tutuyor.Aslında açık söylemek gerekirse İsrail giriş için vizeyi gerekli bulduğu ülkelerin vatandaşlarına işi zorlaştırsa’da bazı yerlerde kolaylık sağlıyor.İsrail konsolosluğundan alacağınız vizenin ücreti çok yüksek değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir