Anasayfa » Yazılar » Huser Yaylası’na Ne Zaman Gidilir?

Huser Yaylası’na Ne Zaman Gidilir?

Huser Yaylası’na Ne Zaman Gidilir?

Huser Yaylası’na Ne Zaman Gidilir?

Türkiye’nin hem doğal güzelliğiyle hem de tertemiz havasıyla dikkat çeken ve son yıllarda ziyaretçi akınına uğrayan yerlerinden biri Huser Yaylası’dır. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinin sınırları içerisinde yer alan bu eşsiz güzellik, 2400 rakımdadır. Bu nedenle ulaşımı son derece zahmetli olsa da sonunda karşılaşacağınız manzara, çektiğiniz tüm sıkıntıya değecek cinsten. 

Dört Mevsim Güzel Huser Yaylası

Huser Yaylası, size her mevsimde ayrı güzellikler yaşatır. Kışın karla kaplanan yayla, bahar ve yaz aylarında ise yemyeşildir. Rakımı oldukça fazla olan bölgede, bulutların üzerinde salıncak keyfi yapabilir ya da bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Hangi mevsimde bölgeye gideceğinize karar verirken yol durumuna göre planlama yapmalısınız. Huser Yaylası Turlarımız İçin Tıklayın.

Ayder Huser Yaylası’na giden yollar oldukça engebelidir. Buna bir de kış aylarında kar eklendiğinde ulaşım daha da zorlaşır. Bu nedenle bahar ya da yaz aylarında bölgeyi ziyaret etmek, daha iyi bir tercih olur. Aynı zamanda bölgede yağış yoğunluğunun fazla olmadığı dönemlere gezinizi denk getirmeye çalışmalısınız. 

Huser Yaylası’na Arabayla Çıkılır mı?

Huser Yaylası ulaşımı için normal bir araba yerine 4×4 jipleri kullanmanız gerekir. Hem dar hem de engebeli olan yolun kenarı uçurumdur. Bu nedenle normal arabalarla Yayla’ya ulaşmanız çok zordur. Yeterince deneyimli bir şoför değilseniz, altınızda jip olsa bile sorun yaşayabilirsiniz. Yürümeyi seviyorsanız ve 3-4 saatlik bir yolculuğu göze alıyorsanız, Ayder Yaylası’ndan yola çıkarak bölgeye varabilirsiniz. 

Huser Yaylası’na Giderken Nasıl Giyinmeli?

Huser Yaylası rakım itibariyle yüksek bir noktada yer aldığı için hangi mevsimde giderseniz gidin, soğuk bir havayla karşılaşabilirsiniz. Ani yağışlar da sizi zorlayabilir. Bu nedenle hırka, yağmurluk gibi giyecekleri yanınızda bulundurmanızda fayda vardır. 

Huser Yaylası’nda Konaklama İmkânı Var mı?

Bölgede doğal güzelliklerin tadını çıkarmak istiyorsanız, konaklama yapabileceğiniz işletmeler vardır. Böylece geceyi de Huser Yaylası’nda geçirerek bulutların üzerinde gün doğumunu izleme fırsatı elde edebilirsiniz. Akşam olduğunda ise gün batımına eşlik eden muhteşem manzarayı görebilirsiniz. Siz de bu güzellikten mahrum kalmamak için hemen planlamanızı yaparak Rize’ye doğru yola çıkabilirsiniz. Rize Yazılarımız İçin Tıklayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir