Anasayfa » Yazılar » Gül Kokan Şehir: Isparta Gezilecek Yerler

Gül Kokan Şehir: Isparta Gezilecek Yerler

Gül Kokan Şehir: Isparta Gezilecek Yerler

Isparta Göller Bölgesi’nde yer almakta olup, gül kokulu bu şehirde gül yetiştiriciliğinin yanı sıra ekonomi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Isparta gezilecek yerler ile gül kokulu mekanları keşfetmek için listeniz şimdiden hazır olsun. Isparta’da yetiştirilen gül çoğu kimse tarafından “fındık gülü” olarak da bilinmektedir. Ayrıca Isparta’da orjinal gül özünden yapılmış birçok ürünü de bulma şansına sahipsiniz. Gül lokumlarından, gül suyu, krem ve sabunlara kadar birçok seçeneği gül kokulu bu şehirde keşfedin

Isparta’da Gezilecek Yerler

Isparta’ya rotanızı çevirmeden önce Gül Festivaline ev sahipliği yapması ile bilinen bu şehre takviminize bakarak gelmenizi tavsiye ederiz. İlerleyen zamanlarda sadece gül değil lavanta bahçeleri ile de anılmaya başlanan Isparta da lavanta kokusu ile de sakin bir seyahat sizi bekliyor. Özellikle de lavanta’nın hasat zamanında açan çiçeklerini yerinde görmek için pek çok kesimden ziyaretçi akınına uğramaktadır.

Eğirdir Gölü

Göller Bölgesinde yer alan Isparta’nın etrafını saran bu güzellik sanki bir göl değil adeta bir deniz havası sunuyor. Üzerinde birçok türdeki su kuşlarına da ev sahipliği yapmaktadır. Aynı zamanda Eğirdir Gölü Uluslararası öneme sahip olmaktadır.

Davraz Kayak Merkezi

Isparta Ovasını saran bu dağ kütlesi görülmeye değer yerler arasında yer almaktadır. Günübirlik gezmek için ideal olan merkez konaklamak isteyenlere de ayrıca imkanlar sunmaktadır. Birçok merkezde olduğu gibi sadece kışın değil yazında bu alanda trekking , yamaç paraşütü ve dağcılık gibi sporlar yapılabilmektedir. Teleferik ile giderken oldukça sıcak bir hava sizi karşılıyor olsa da teleferik ile dönüş yolunuzda rüzgarı göz önünde bulundurarak üşüme ihtimalinizi de unutmayınız. Teleferik sonrası ulaşmış olduğunuz binlerce metre yükseklikte yer alan kafede manzara eşliğinde çaylarınızı yudumlayabilirsiniz.

Zindan Mağarası

Aksu ilçesine bağlı dört mağaradan biri olmasının yanı sıra Roma dönemlerinden kalması ile o dönemlerde aktif olarak kullanılmıştır. Ziyaretçilere güvenlik açısından 300 metre kadar içeriye girebilme şansı verilmiştir. Günümüzde yarasaların evi olan Zindan Mağarası geniş bir kapı ile açılıyor olsa da içeriye doğru girildikçe yolun daraldığını bilmenizde fayda vardır.

Kovada Gölü Milli Parkı

1070 yılında Milli Park Statüsü kazanmış olan Kova Gölü daha sonra ise doğal sit alanı olarak ilan edilmiştir. Buraya gelen ziyaretçiler kendi imkanları dahilinde bir yürüyüş parkuru oluşturmuşlardır. Kovada Gölü girişinde bulunan müze‘yi ilk önce gezme şansına sahip olursanız göl hakkında ve çevresinde yetişen pek çok bitki ile ilgili bilgi alma imkanı sunulmaktadır.

Isparta Tarihi Çınar Ağacı

Yıllardır ayakta kalmayı başarmış olan Tarihi Çınar Ağacı yıllara meydan okurcasına günümüzde de tüm yeşilliği ile varlığını sürdürmektedir. Bu tarihi ağacın gölgesinde derin bir nefes alıp soluklandıktan sonra seyahat listenize kaldığınız yerden göz atabilirsiniz.

Aziz Paulus Yürüyüş Yolu

Aziz Paulus Yürüyüş Yolu kutsal sayılan bir alan olmasının yanı sıra yıllardır birçok tarihi esere ve kiliseye’de ev sahipliği yapmıştır. Aziz Paulus’un ise bu yoldan geçerek gezisine devam etmiştir. Yol üzerinde konaklamak için pek çok otel ve pansiyonun olduğunu da belirtirken, kamp tutkunları adına da kamp yapılabilecek alanlar da mevcuttur.

Lavanta Bahçeleri

Keçiborlu ilçesi’ne bağlı Kuyucak köyünde bulunan lavanta tarlaları ziyaretçileri adına adeta ün yapmış ve hiç yalnız bırakılmayan bir tarla olma yolunda yıllardır ilerlemiştir. Başlatılan bir proje kapsamında ekilen lavanta tohumları sayesinde Isparta ayrı bir canlılık kazanmıştır. Haziran aylarında başlayan lavanta kokusu Ağustos aylarına kadar devam etmektedir. Sizlerde seyahat planınızı bu aylara denk getirerek lavanta kokusu ile terapi yapabilirsiniz.

Kutlubey Ulu Camii

İl merkezinde bulunan en eski camii olmasının yanı sıra camii adını I. Murat döneminde komutan olan Kutlubey tarafından almıştır. Camii’nin onarımdan geçirileceği sırada çatısındaki tahtaların çürüdüğü görülerek camii komple yıkılmıştır. Daha sonraları ise camii yeni yapısı Ayasofya Camii‘ye benzer şekilde inşa edilmiştir.

Yazılı Kanyon

Zakkum ağaçlarının sizleri karşıladığı Yazılı Kanyon da seyahatinize kısa bir mola vererek zakkum ağaçlarının altındaki masalarda huzur eşliğinde kendinizi bulabilirsiniz.

Uluborlu Müzesi

Müze Alaaddin Keykubat Halk Kütüphanesi içerisinde Kültür Sarayı binasında yer almaktadır. Müze çok geniş kapsamlı olmasının yanı sıra iki katlı olacak şekilde tasarlanmıştır. Müze de kadın ve erkek eşyaları, seramikler, tarımsal araçlar, müzik gereçleri gibi pek çok eşya bir arada barınmaktadır. Girişin ücretsiz olduğu müze’ye Uluborlu’dan geçerken uğramayı unutmayınız.

Firdevs Bey Camii ve Bedesteni

Küçük bir alana yayılmış olmasının yanı sıra içerisinde bulunan dükkanlarda bir hayli sevecendir. Firdevs Bey Camii ve Bedesteni konum itibari ile şehir merkezinde bulunuyor olmasından dolayı da oldukça kolay ulaşım sağlanmaktadır. Bu nedenle de ziyaretçileri adına hiç boş bırakılmamaktadır. Tarihi binada yapılan alışveriş keyfi’nin tadı bir ayrı olmaktadır.

Başpınar Tabiat Parkı

Aksu ilçe sınırları içerisinde yer alan Başpınar Tabiat Parkı çadır yapmak isteyen ziyaretçilerimiz için de oldukça uygundur. Özellikle de yaz sıcaklarından bunalanların burada serinleme adına çok şey bulacağından emin olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir