Anasayfa » Yazılar » Gökçetepe Tabiat Parkı Gezi Rehberi

Gökçetepe Tabiat Parkı Gezi Rehberi

Gökçetepe Tabiat Parkı Gezi Rehberi

İnsanların yaz aylarında kendilerine belirledikleri bir kaçış rotası olan Gökçetepe Tabiat Parkı, Edirne’nin Keşan ilçesinde yer almaktadır. İstanbul’a yakın olması ile birlikte bir çok yerli ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır.Kendi kendini temizleyen sürekli berrak kalan 5 körfezinden biri olan Saros Körfezi içerisinde yer alan Tabiat Parkında çok eğleneceksiniz.

Ege ile Marmara Denizin birleştiği yerde Saros Körfezinde yer alan tabiat parkı, doğal güzelliğinden hiç bir şey kaybetmemiş tatilcilerin gözde mekanlarından biridir. Gökçetepe Tabiat Parkı 15 Mayıs 2013 yılında hizmete açılmıştır. Park Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yönetilmektedir. İçerisinde bulundurduğu restoran ve kafeler sayesinde yemeklerinizi harika manzara eşliğinde yiyebilirsiniz.Yeşil ormanlara ve girintili,çıkıntılı koylara sahip olan tabiat parkında, su sporlarından, trekkinge,survivor parkurundan, paintballa bir çok etkinliği burada yapabilirsiniz.

Gökçetepe Tabiat Parkında Neler Yapılır ?

Tabiat parkı içerisinde yukarıda da belirttiğim üzeri bir çok etkinlik yapmanız mevcuttur.Bulunduğu konum sayesinde bol oksijenli ciğerlerinize kadar çekerek huzurlu vakitler geçireceksiniz.

Gökçetepe Tabiat Parkı Kamp

Geniş kamp alanları sayesinde siz kamp severler için oldukça uygun bir yerdir. Çadır tercih etmiyorsanız karavan ve bungalov evleri gibi seçeneklerde burada mevcuttur. Kamp yapmak istiyorsunuz ancak çadırınız yoksa kamp alanı içerisinde kiralayarak güzel bir kamp macerası yaşayabilirsiniz.

Kamp alanı içerisinde elektrik,su,marketler ve mangal yerleri bulunmaktadır.Dilerseniz kamp alanında belirli yerlerde kamp yaparak burada güzel zamanlar geçirebilirsiniz.

Gökçetepe Survivor Parkuru

Park içerisinde yer alan Survivor Parkuru sayesinde kendinizi yarışmada hissedeceksiniz.Televizyonda izlerken ben kesin yaparım dediğiniz parkurları burada gerçekten deneyimleyebilirsiniz. Harika bir etkinlik olan bu parkura mutlaka katılıp denemelisiniz.

Gökçetepe Paintball

Eğer buraya arkadaşlarınızla ya da aileniz ile geliyorsanız ve bir macera yaşamak istiyorsanız.En iyi etkinlik paintballdur. Parkın içerisinde bulunan bir büyük bir alanda paintball oynayarak eğlenceli dakikalar geçirerek buradan oldukça hoş bir şekilde ayrılacaksınız.

Doğa Yürüyüşü

Saros Körfezinde bulunan ormanlık alan içerisinde doğa ile iç içe olup yürüyüşler yapabilirsiniz.İçerisinde barındırdığı bir çok hayvan ve bitkileri yürüyüş sırasında görüp buradan çok hoşlanacaksınız. Yürüyüş sırasında temiz havayı içinize çekerken, şehrin stresli yaşamından uzaklaşacaksınız.

Dalış Eğitimi

Saros Körfesinin sahilinde uzmanlar eşliğinde dalış eğitimi alarak berrak olan denizin içindeki canlıları keşfedebilirsiniz. Dalış yapmayıp sadece yüzmek için gidecekseniz yanınıza mutlaka deniz ayakkabısı almalısınız. Çünkü deniz içinde bulunan kaya ve deniz kestanesi ayaklarınıza zarar verebilir.

Gökçetepe Tabiat Parkı Gezi Rehberi

Gökçetepe Zipline

İçerisinde bir çok aktiviteyi barındıran tabiat parkında ayrıca zipline’da bulunmaktadır. Park içerisinde belirli bir yükseklikten sahile doğru inen çelik halatlardan kayacağınız harika bir etkinlik.Bu uzun çelik halatlardan kayarken Körfezin harika manzarası ile çok daha büyük keyif alacaksınız.

Gökçetepe Tabiat Parkı Nerede ve Nasıl Gidilir ?

İstanbul’a 3,5 saat uzaklıkta bulunan Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunan tabiat parkına ulaşım oldukça kolaydır. Edirne’ye ulaştıktan sonra körfeze doğru gitmeniz gerekiyor. Bahçeköy, Erikli ve Enez tabelalarını takip ederek rahatça özel aracınız ile ulaşabilirsiniz. Eğer Gelibolu üzerinden geliyorsanız Edirne karayolunu üzerinden gidip, Adilhan, Sazlıdere, Gökçetepe tabelalarını takip etmeniz gerekmektedir. 

Ulaşımınızı Edirne merkezinden sağlayacaksanız.Buradan kalka dolmuşlar ile gidebilirsiniz. İstanbul’a da yakın olması ile avantaj sağlayan tabiat parkına mutlaka gidip,kamp yapmalısınız.

“Gökçetepe Tabiat Parkı Gezi Rehberi” hakkında 1 yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir