Anasayfa » Yazılar » Game Of Thrones Çekildiği Ülkeler

Game Of Thrones Çekildiği Ülkeler

Dünyaca popüler olan Game of Thrones dizisi çekildiği yerleri çok merak etmişimdir.Dizinin çekilen yerlerine bakınca ilk önce fark edemedim. Çünkü dizi dünyasında kullanılan efektler olduğu için anlaşılmaları bir hayli zor olur. Sizlerde Game of Thrones hayranı ve bu yerleri gerçekten görmek istiyorsanız, sizler için listelediğim yerleri gezerek Game of Thrones sahnelerini gözlerinizde canlandırabilirsiniz.

Game Of Thrones Çekildiği  Ülkeler Listesi

Dizinin çekilmesi için bir çok ülke belirlenmiştir.Ülkelerde bulunan tarihi yapılar ile dizi evrenini birleştirerek ,bizlere harika sahneler sunuyorlar.Dizide çekilen bu yerleri sizler için ülkeler halinde listeledik.Gelin nerede çekildiklerine yakından bakalım.

Hırvatistan

Game of Thrones Hırvatistan’ın turizminde oldukça büyük bir katkı sağlamıştır. Dizinin hayranları King’s Landing sahnelerinin çekildiği yeri görmek için Dubrovnik kentine akın ediyorlar. Bazen bu tür seyahatlere akıl sır ermiyor ancak hayranlık insanlara neler yaptır mı yor ki ?

Dubrovnik: King’s Landing

Hırvatistan’ın en turistik mekanlarından biri olan Dubrovnik , dizi sayesinde de bir hayli popüler olmayı başarmış. King’s Landing’de geçen bütün sahneler burada çekilmiştir.Özellikle Cersei’nin “utanç yürüyüşünü” gerçekleştirdiği yerlerden geçerek sahneyi gözlerinizin önünde canlandırıp, intikam duygusunu tekrardan tadabilirsiniz. Kraliyetin topraklarında gezmek istiyorsanız mutlaka buraya uğramalısınız.

Fas

Essos kıtasının bütün sahnelerin çekildiği yer olan Fas, tarihi yapıları ile dikkat çekmektedir.Bu yüzden de dizi için çok uygun bir ülke olan Fas’da bu tarihi yapıları kullanarak bir çok bölüm çekilmiştir.Sizler için bu yerleri listeledik gelin yakından bakalım.

Suvayr: Astapor

Marakeş’in Medinesi olarak adlandırılan şehir,hayatınızda görebileceğiniz en güzel yerlerden biri olabilir. Gerçek adı Essaouira olan bölgede gezerken 3. Sezonun 4. bölümünde geçen,  Daenerys’in yeni tertemiz ordusuna tüm köle ustalarını öldürmesini emrettiği ve ejderine Drogon’a Kraznys mo Nakloz’u yakmasını emrettiği yeri görebilirsiniz.Daha çok şehir hayatından uzaklaşmak için gidilen bu yer bir balıkçı kasabasıdır.Yani dizinin aksine oldukça huzurlu ve sakin bir yerdir.

Kuzey İrlanda

İçerisinde barındırdığı doğal güzellikler ve tarihi yapıları sayesinde Game of Thrones için oldukça uygun bir yerdir.Sekizinci sezonda da Godswood sahnelerin hepsi Kuzey İrlanda’da çekilmiştir. Starklar’ın diyarını görmek istiyorsanız,Kuzey İrlanda’yı ziyaret etmeniz gerekmektedir. Ayrıca Kuzey İrlanda’ya gitmişken mitolojisi ile ünlü olan Odin’in oğlu Thor’u ziyaret edebilirsiniz.

Corbet – Riverrun

Kuzey İrlanda’nın sakin köylerinden biri olan  Corbet köyü Game of Thrones’in 6. sezonunda çekim yapılan yerlerden biridir. Nehrin etrafına yerleştirilen setler ile 6.sezonun bir çok bölümü burada çekilmiştir.Eşsiz nehir manzarası ile sizleri büyüleyecek olan bu yerde diziyi tekrardan zihninizde canlanacaktır.

Ballintoy Limanı – Demir Adalar

Demir Adaları’ndaki bir çok sahne için arka plan rolünü üstlenen Antim kenti, Üçüncü sezonda ki bir çok sahne burada çekilmiştir.Buranın sahili sizlere Theon kardeşi, Yara ile ata binme sahnesini zihinizde canlandıracaksınız.

Ballymoney Karanlık Ağaçlık – Kingsroad

Kuzey İrlanda’daki en çok fotoğraflanan yerlerden biri olan Ballymoney Karanlık Ağaçlık,  Ned Stark, King’s Hand olmayı kabul ettiğinde ve Robert Baratheon ile güneye gittiğinde Sezon 1’in 2. bölümünde olan ağaçlar burada yer almaktadır. Dizi için olmassa bile kesinlikle görülmesi gerekn bir doğal güzellik.Ormanın içine girdiğiniz kendinizi bir film sahnesinde hissediyorsunuz.

 İspanya

Game of Thrones’in en çok çekim yaptığı ülke İspanya’dır.Burada bulunan tarihi yapılar sayesinde diziye uygun çok güzel mekanlar yer almaktadır.Ejderha Kayasından ,Yüksekbahçe’ye ve Casterly Rock mekanların çekildiği yerlere gelin yakından bakalım.

Seville Alcazar Sarayı: Dorne

Seville Kraliyet Sarayı, Dorne’deki Martell Evi için oldukça mükemmel bir yer.712 yılında inşa edilen Kraliyet Sarayı, UNESCO Dünya Mirası Listesine girmeyi başaran tarihi yapılardan biridir. Kraliyet Sarayı dizide Martell’in günlerinin çoğunu geçirdiği yer olarak bilmekteyiz. Sezon 5’in sevdiğimiz sahnelerin bir çoğu burada çekilmiştir.Tarihi ve dizide geçmesi ile ünlenen Kraliyet Sarayını mutlaka gezip görmelisiniz.

Itzurun plajı ve mağarası – Ejderha Camı Madeni

İspanyan’nın milli parklarından biri olan Itzurun plajları, dizi için oldukça uygun bir yerdir. Plajın çevresinde olan kayalar sayesinde eski çağlardaki zamanları hatırlatan yerde dizide Ejderha Camlarının çıktığı maden olarak bilmekteyiz. Dizinin yapımcıları buradan çok etkilenmiştir ve kesinlikle ejderhaların annesinin burada yer alması gerektiğini söylemiştir. Buraya gelmişken yaklaşık 1 saat uzaklıkta olan Ejderha merdivenlerin çekildiği yer olan Gaztelugatxe’yi gezip görebilirsiniz. 

Castillo de Almodóvar del Río – Yüksekbahçe

Castillo de Almodóvar del Río  Cordoba’da  yer almaktadır ve  Endülüslüler tarafından 760 yılında inşa edilmiştir.Dizide çok sık duyduğumuz Yüksekbahçe’yi burada görme fırsatı yakalayabilirsiniz. Ziyaretçilere açık olan kale içinde gezerek dizide Olenna Tyrell’in yaklaşan Lannister ordusunu izlediği balkona çıkıp sahneyi burada canlı olarak yaşayabilirsiniz. Buralara kadar gelmişken Endülüs turuna katılıp daha bir çok tarihi yapı görmeniz mümkündür. 

Castillo de Trujillo – Casterly Rock

İspanya’nın batısında yer alan ve Cáceres şehrinde bulunan kale  9..yüzyılda yıkılmış ve eski olan bir Endülüs kalesinin üzerine inşa edilmiş. Kalenin içi ziyaretçilere açık olduğu için rahatça gezip kendinizi Lannister’lardan biri olarak hissedebilirsiniz. Dizide Lannisterların kutsal evi olarak bildiğimiz Trujillo kalesi gezilip görülmesi gereken yerlerden birdir.

İzlanda

Buz mavisi olan ülke tamda dizi için aranılan yerlerden biridir. Game of Thrones’dan tanıdığımız Akgezenlerin bir çok sahnesi burada çekilmiştir.Ülkenin bulunduğu konum itibariyle bu dizi için vazgeçilmez yer olmaya devam edecek gibi duruyor.Çekim yapılan yerlere yakından bakalım.

Thingvellir – Ulusal Park

Sandor Clegane ve Arya Stark’ın  Westeros kıtasının ortasındaki uzun seyahatinde geçen sahneler, işte bu güzel bölgede çekildi. Game of Thrones’un dördüncü sezonunda çekim için kullanılan  Ulusal Parkı, ayrıca UNESCO Dünya Mirası listesinde yer almaktadır. Bu bölge ülke içinde ayrı bir öneme sahiptir. İzlanda’nın ilk parlamentosu burada kurulmuştur. Çok soğuk bir bölge olduğu için buradaki seyahatiniz de kıyafetlerinize dikkat etmeniz gerekmektedir.

Grjotagja – Mağara

Sezon 3, bölüm 5, Jon Snow ve Ygritte, Öldürücü soğuktan korunmak için mağaraya sığınıyorlar. Muhteşem dizinin sahnesinin çekildiği yer İzlanda’daki Grjotagja, volkanik hareketlerden dolayı ısıtılan yer, İzlandalılar arasında oldukça popüler bir kaplıcadır. Ek olarak ‘‘Buz ülkesi” anlamına gelen İzlanda bu volkanlar sayesinde ısınmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir