Anasayfa » Yazılar » Galapagos Adaları

Galapagos Adaları

14. Yüzyılda Perulu bir keşifçi tarafından denizlerde yol alırken keşfedilen Galapagos Adaları, ilk keşfedildiği tarihlerde beklediği ilgiyi görememiştir. 300 yıl sonra 1834 yılında Ekvator tarafından topraklarına katıldıktan tam bir yıl sonra Charles Darwin burada bilim çalışması için gelmiştir. Ateizm’in kurucusu Charles Darwin, Galapagos Adaları’na geldiğinde bayağı bir popülaritesi artmıştır.

Galapagos Adaları Hakkında Bilgiler

Keşfedilme tarihi Osmanlı dönemine kadar uzanmaktadır. Rönesans ve Reform döneminde sürekli yeni kıtalar keşfeden kaşifler ortaya çıkmıştır. Volkanik patlamalar sonucunda yer altında yeni bir derya taşıyan Galapagos, inanılmaz bir doğal ekosistem’e sahip. Dünyanın oluşumundan sonra asırlar boyunca afetlerin ve yer yüzünde bulunduğu konumun nasibini almış bir adadır. Gölün derinliklerinde yer alan yer altı yanardağları bölgeye inanılmaz sırlarla dolu bir hava katıyor. Galapagos Adaları kendisine has balık türleri, mercan kayalıklar, su altı şekilleri ve arkeolojik yerler barındırmaktadır. Türkçesi ile “Kaplumbağa” adaları olan Galapagos Adaları, sadece burada bulabileceğiniz Kara Kaplumbağaları ile bilinmektedir. Günümüzde bu adalar toplamda 42 adettir. Bazılarında insan yaşamına elverişli olmadığı için yaşam olmasa’da adaların çoğunda insanlar yaşamaktadır. Toplamda istatistik kayıtlarına göre 30.258 nüfusun bulunduğu bu 42 ada Ateizmin başlangıç yeri.

Galapagos Adaları Nerede ?

Galapagos Adaları Ekvator’un kuzeyindedir. 4 Saatlik bir araç yolu ulaşımı ile varış sağlanabilmektedir.

Galapagos Adalarında Gezilecek Yerler

Tarihi ve turistik mekanları yoktur. Ancak Hristiyan kesimin ilk keşfedildiği yüzyıllarda inşa ettiği kiliseleri görebilirsiniz. Denizi ve gölleri inanılmaz güzellikte olduğu için her adası farklı bir manzaraya sahip. Su altı avcıları olmasaydı şu anda bu ada su hayvanları ile yüzebileceğiniz yegane güzellikte bir ada olabilirdi. Lakin 1902 yılında başlayan avcılık furyası burayı’da etkisi altına alarak sadece buraya has canlı türlerinin yok olmasına sebep olmuştur.

Guayaquil

Adalarının haricinde çevresinde bulunan Quayaquil ilinin sahil kenarına gidi Ekvator kültürünü öğrenmelisiniz. Deniz yollarının şahı olan Ekvator, paralel ve meridyenin ortadan kesiştiği noktadır. Bu sebeple limanlarında gemiler hiç eksik olmaz.

Botlarla Gezin !

Vapurları tercih etmek yerine deniz suyuna daha yakın olan Botlarla gezmeyi tercih edin. Profesyonel dalgıçlarla birlikte denizinin içine dalıp o dillere destan olan su altı biyolojisine yakından tanıklık edin.

Fernandina Adası

İguanaların denizde yaşayanları ilk defa bu adanın çevresindeki sularda keşfedilmiştir. Nedeni bilinmiyor fakat bu İguanalar deniz altında yaşayabiliyorlar. İlgi çekici popülasyon’a sahip adanın denizine yakından bakabilir, sokaklarını turlayabilirsiniz.

Galapagos Adaları’na Has Hayvan Türleri

Adalarda çok farklı biyolojik hayvanların olduğunu söylemiştik. Bunlardan en çok dikkat çekenler; Mavi Ayaklı Sümsük, Kara Kaplumbağa, Galapagos Deniz İguanası olarak sıralanabilir. Muazzam yapıda gözüken bu canlılar insanı hayrete düşürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir