Anasayfa » Yazılar » feke de gezilecek yerler?

feke de gezilecek yerler?

Feke’de keşfedilecek çok sayıda turistik mekan ve doğal güzellikler bulunuyor. Tarihi kaleleri, yemyeşil doğası, doğal gölü ve ilginç müzeleriyle Feke, ziyaret edilecek en güzel yerlerden biridir. Turizm severler için harika bir destinasyon olan Feke’yi mutlaka görmelisiniz.

Feke De Gezilecek Yerler

Feke, Türkiye’nin güneyinde yer alan Adana ilinin bir ilçesidir. İlçenin doğal güzellileri ve tarihi yapıları, turistlerin ilgisini çekiyor. Sizler için Feke’de gezilecek yerleri derledik. İşte o yerler:

1. Yılanlı Kale

Yılanlı Kale, Adana’nın Feke ilçesinde yer alan tarihi bir kaledir. Tarihi M.Ö. 7. yüzyıla kadar dayanan kalenin içerisinde antik tiyatrolar ve sarnıçlar bulunmaktadır. Aynı zamanda kalenin manzarası da oldukça güzedir.

2. Soğanlı Vadisi

Soğanlı Vadisi, kamp yapmak isteyenlerin mutlaka görmesi gereken bir yerdir. Doğa yürüyüşleri ve tatlı suların akışı ile eşsiz bir manzaraya sahiptir.

3. Törenli Yaylası

Törenli Yaylası, Feke’nin doğu kesiminde yer almaktadır. Kendine özgü bitki örtüsü ve doğal güzellikleri ile turistlerin ilgisini çeken bir yerdir. Aynı zamanda yaylaya tırmanmak için de oldukça popüler bir yerdir.

4. Namrun Kalesi

Namrun Kalesi, Feke ilçesi sınırları içinde yer alan tarihi bir kale. Kalenin etrafı birçok tarihi mezarlık ve antik asırlara ait kalıntılar ile çevrili. Doğal güzellikleri ile de ön plana çıkan kaleyi mutlaka ziyaret etmelisiniz.

5. Sinekli Yaylası

Sinekli Yaylası, Feke’nin batısında yer alan bir yayla. Kendine özgü doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile turistlerin ilgisini çekiyor. Aynı zamanda yaylanın manzarası da oldukça etkileyici.

6. Atlıhan Kanyonu

Atlıhan Kanyonu, Adana’nın Feke ilçesi sınırları içinde yer alan doğal güzelliklerle dolu bir yerdir. Kanyonun içerisinde yer alan şelaleler, doğal havuzlar ve şırıl şırıl akan sular ile eşsiz manzaralar sunar.

7. Takkeli Dağı

Takkeli Dağı, Adana’nın Feke ilçesinin doğusunda yer alır. Türkiye’nin en yüksek dağları arasında yer alıyor. Tarih ve doğal güzellikleri bir arada sunan Takkeli Dağı, turistlerin ilgisini çekiyor.

8. Düldül Dağı

Düldül Dağı, Adana’nın Feke ilçesi sınırları içinde yer alan tarihi bir dağdır. Düldül ismi, Hz. Muhammed’in (S.A.V) ûzü Düldül’ün bu dağda saklandığına yakınan atının adıdır. Dağın tepesinde yer alan tarihi kale ve manzarası ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Feke’de gezilecek yerler arasında saydığımız bu yerler, doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve manzaraları ile turistlerin ilgisini çekiyor. Siz de Feke’ye yolunuz düşerse, bu yerleri mutlaka ziyaret edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir