Anasayfa » Yazılar » Emirgan Korusu

Emirgan Korusu

Emirgan Korusu

İstanbul’un gülü ve çiçeği olan Emirgan korusu..Buraya gittiğinizde bu şehirde nasıl çiçek ve bitki yok ? Diye kendinize sorup cevabını aramadan önünüzde bulacağınızı fark edeceksiniz.İnanılmaz güzellikte çiçeklerin bulunduğu ve “doğal” bir şekilde diziliminin olduğu Emirgan Korusu, İstanbul’un en çok ziyaret edilen bölgeleri arasındadır.Bölgeye yakın yerlerdeki yemek restoranları’da dahil olmak üzere geçirdiğiniz vakit boyunca stres sinir bırakmıyor.İstanbul’un üzerinizde yaratmış olduğu metropol şehir zorluklarını, pis havayı, trafik stresini, betonlarla ve inşaat alanlarıyla dolu olduğu için güzel bir manzara bulamayışı unutturacak nitelikte bir alandır Emirgan Korusu.Aynı zamanda şehrin en eski korusu olmakla beraber, 1000 yıl’dan fazla bir geçmişi bulunmaktadır.

Emirgan Korusu Giriş Ücreti ve Giriş Saatleri

Emirgan korusu’na giriş halka açık ve tamamen ücretsizdir.Arboretum müzelerindeki konsepte benzememek ile beraber istediğiniz gibi at koşturabilirsiniz.(İnsanlara rahatsızlık vermeden, ahlaki kurallar çerçevesinde.)Kendi piknik alanınızı kurmanız yasaktır.Halka açık piknik alanları bulunduğu için sadece oralarda piknik yapabilirsiniz.

YerFiyat
Emirgan KorusuÜcretsiz

Tabloda gördüğünüz üzere Emirgan Korusu Giriş Ücreti her zaman olduğu gibi Ücretsizdir .

Ne zaman Açık ? Saat Kaçta Kapanıyor ? Sorularına ithafen;

SaatlerHafta İçiHafta Sonu
Açılış07:0007:00
Kapanış22:0022:00

Emirgan Korusu Kahvaltı ve Yemek Fiyatları

Emirgan korusunda o güzel çiçek bahçelerinin bulunduğu yerlerde doğa manzarasına karşı Kahvaltı yapmak için geldiyseniz fiyatları aşağıda veriyoruz.Saat 09:00’dan 13:30’a kadar dilediğiniz gibi Serpme kahvaltınızı önünüze sermelerini isteyebilirsiniz.Şelale, gölet manzaralı yerlerde ördeklerin ve kuğuların hemen dibinde gezindiği doğa ile iç içe olan bu restoranlarda Serpme Kahvaltı fiyatı 65 TL.Çok pahalı olmayıp ortalama bir fiyattadır.

Tabi eğer ki 13:30’dan önce yetişemeyecekseniz illa kahvaltı yapmanıza gerek yok.Sadece kahvaltı mekanı değiller orada istediğiniz türden kebap, sıcak yemekler ve salatalar restoran menülerinde mevcuttur.

Emirgan Korusu Nerede ?

Gelelim bu doğa harikası korunun nerede olduğuna.Ben bu yazının editörü olarak aynı şehirde olsam’da çok uzak kaldığı için her gittiğimde “Ah keşke ışınlanmayı icat etseler’de şu mucizeyi herhangi bir cereme çekmeden görebilsem.” dediğim yerde :).Emirgan korusu İstanbul’daki Atatürk Arboretumu ve ona benzeyen güzellikte olan bir çok doğa harikasının bulunduğu Sarıyer‘dedir.

Emirgan Korusu

Emirgan Korusuna Nasıl Gidilir ?

Büyük metropol şehrimizin en çok turist ve ziyaretçi çeken semtlerinden birisi olan Sarıyer’de bulunduğu için İstanbul büyük şehir belediyesi toplu taşıma araçlarını titizlikle düzenleyip neredeyse İstanbul’un her yerinden Emirgan Korusu’na hat bağlamıştır.Bu yüzden çok fazla vesait yapıp yürümeden Emirgan korusu’na otobüs ve minibüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz.

Otobüsle Gidiş

Otobüsle gidiş hatlarını sıralarken Emirgan korusu’na insanların en çok geldiği semtleri listeledik.

Editörün Tavsiyesi;

Emirgan korusuna defalarca gitmiş bir İstanbul sakini olarak bir öneride bulunmak isterim, hafta sonları otobüsler tıklım tıklım oluyor.Hafta içi işiniz yoksa kafanız son derece rahat bir şekilde öğlen yada sabah saatlerinde akan trafikte hemen varabilirsiniz.Hafta sonu piknik alanlarında’da yer bulmak zorlaşacaktır.

TaksimZincirlikuyuKabataş (Beşiktaş)Karşı (Anadolu, Üsküdar)MecidiyeköyAraçla Gidiş
40,42T ve 40T40B40T,25E ve 22REVapur ile direk gidiş.20ŞSarıyer – Beşiktaş hattından.

Emirgan Korusu Geçmişi ve Tarihi (Adını nereden aldı)

Osmanlı tarihinin en güçlü padişahı olan IV.Murat döneminde İran ülkesindeki Revan şehri alınmak üzere sınırlarını çepeçevre sardığında Emirgûne adındaki Revan beldesinin lideri bu fetih’in gerçekleşeceğini ve Osmanlı imparatorluğu ile baş edemeyeceklerini fark ederek hem dinlerinin ortak yönlerini düşünüp hemde kan dökmemek için tarihte güzel hareket sayılacak nitelikte bir karar vererek hiç kan dökülmeden Osmanlı topraklarına Revan’ı vermesi ile Emirgûne’nin adını Emirgan Korusu alanına IV. Murad bu kararına karşın hediye olarak vermiştir.

Ne zaman kurulmuştur ?

Kuruluş tarihi bilinmemektedir. Fakat bilinen ve keşfedildiği en eski tarih Bizans devletine kadar uzanmaktadır.

Emirgan Korusunda Piknik İzni Varmı ?

Tarihin ve doğanın bir arada buluştuğu, Bizans devletinden bu yana keşfedilip tarihin her zamanında her saniye gezilip düzenli olarak bakımı yapılan Emirgan korusunda piknik yapabilirsiniz.Lakin giriş yerinden itibaren bir 15 dakikalık mesafe yürüdükten sonra Piknik alanına varmış oluyorsunuz.Hatta piknik alanının üst tarafında mangal haznelerinde mangal dahi yapma izniniz var.Yasak değildir.

Emirgan Korusu Lale Festivali

Bu insanlar tarafından desteklenip ortaya çıkartılan doğa harikasına gittiyseniz mutlaka lale festivali zamanında’da gitmenizi öneriyoruz. Emirgan Korusunda Lale Festivali Nisan ayında düzenlenmektedir. Nisan ayı gelmeden hemen önce kargo araçları ile bir çok lale getirilip tür ve çiçek sayısı planlanan düzeyde dahada arttırılır. Lalelerin açtığı mevsim Nisan olduğu için en güzel görünümüne bu ayda kavuşmaktadır. Bu sebepten dolayı buraya gelmeyi ve laleleri görmeyi seven insanlar özenle bezenip ekilmiş ve büyütülmüş olan bu laleleri görmek için Emirgan semtine gelirler. Hollandayı bile bu konuda geride bırakacak düzeyde düzenli yerleştirilmiş ve tasarımı harika lale kolonileri bulunmaktadır. Sonuç olarak 2 milyondan fazla lalenin Emirgan korusunda bulunması İstanbul’daki çiçek ve ağaç kıtlığına burada yaşayan halk için önemli bir şeydir. Çiçekleri, ağaçları, laleleri sevenler için birebir ruhunu dindirecek bir yer olduğu aşikardır.

Bir yanıt yazın