Anasayfa » Yazılar » elazığ keban gezilecek yerler?

elazığ keban gezilecek yerler?

Elazığ Keban’da gezilecek yerler mi arıyorsunuz? Tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü bu bölgede, Keban Baraj Gölü, Keban Kalesi, Harput Kalesi ve Ulu Camii gibi pek çok turistik mekân sizi bekliyor! Elazığ Keban gezisi yapmak isteyenler için keşfedilecek birçok güzellik var. Hemen planınızı yapın ve Elazığ Keban’da unutulmaz bir tatil geçirin!

Elazığ Keban Gezilecek Yerler

1. Keban Barajı

Elazığ Keban Gezilecek Yerler listesinin başında Keban Barajı gelir. Türkiye’nin en büyük barajlarından biri olan Keban Barajı, Fırat Nehri üzerinde inşa edilmiştir. Baraj, mavi suları ve doğal güzellikleriyle ziyaretçileri cezbeder. Ayrıca barajın etrafında piknik alanları ve yürüyüş parkurları da bulunur.

2. Palu Kalesi

Elazığ’ın Palu ilçesinde, 750 yılında inşa edilen Palu Kalesi, keşiş kulesi, sur kalıntıları ve yeraltı geçitleriyle ziyaretçileri etkiler. Kalenin tepesinde senaryosu stüdyolarında çekilen bir film olan “The Mountain”un çekimleri de gerçekleştirilmiştir.

3. Harput Kalesi

Elazığ Harput’ta bulunan Harput Kalesi, 8. yüzyılda Bizans İmparatorluğu tarafından inşa edilmiştir. Kalenin en yüksek noktasından, Harput ve Elazığ manzarası görünür. Ayrıca kalenin içinde, 1846 yılında inşa edilen Ulu Camii de bulunur.

4. Harput Evleri

Elazığ’ın tarihi Harput semtinde, geleneksel Elazığ evlerinin birçoğu hala orijinal halde korunur. Konaklar, taş işçiliği ve özgün mimarileri ile birbirinden farklıdır. Evlerin arasında İzzet Baba Türbesi de bulunur.

5. Maden Göleti

Elazığ Maden ilçesinde bulunan Maden Göleti, doğa yürüyüşleri, balık tutma ve piknik yapma gibi aktiviteleriyle ziyaretçileri ağırlar. Gölet, berrak suyu ve çevresindeki doğal ortamıyla çok güzeldir.

6. Buzluk Mağarası

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde bulunan Buzluk Mağarası, soğuk havası ve buzul vadisi anılarıyla ziyaretçileri hayran bırakır. Mağara, kışın bile buzulların bulunması nedeniyle adını “Buzluk” olarak almıştır.

7. Kocaöz Tabiat Parkı

Keban Baraj Gölü’nün kıyısında bulunan Kocaöz Tabiat Parkı, piknik yapma, yürüyüş yapma ve doğal güzelliklerin tadını çıkarma için mükemmel bir yerdir. Parkın içinde birçok tesis bulunur.

8. Eğriova Yaylası

Elazığ’ın Arıcak ilçesinde bulunan Eğriova Yaylası, doğal güzellikleri ve Eğriova Yaylası Tabiat Parkı ile ziyaretçileri cezbeder. Yaylada bolca oksijen, temiz hava ve doğal ortam bulunur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir