Anasayfa » Yazılar » Delikli Koy Seyahat Rehberi

Delikli Koy Seyahat Rehberi

Delikli Koy Seyahat Rehberi

İzmir’de tatil yapmak isterseniz aklınıza ilk gelen yer Çeşme olacaktır.Çeşme Alaçatı içerisinde bulunan Delikli Koy son yıllarda  turizmde bir markaya haline gelmiştir. Turistlerin ilgisini oldukça çeken Delikli Koy, sunduğu manzarası ve berrak deniz suyu ile gelen ziyaretçilerin hepsini etkilemektedir. İsminin Delikli Koy olmasının nedeni ise uzun yıllar boyunca hırçın dalgaların büyük bir kayalığa açtığı küçük bir tünel nedeniyle bu isim verilmiştir.

Alaçatı’nın popüler olması ile birilikte yaz sezonu da burada kalacak yer, oturacak masa, hatta yiyecek yemek bile bulmak zorlaşmaktadır. Zaten kalabalık şehirlerden kaçıp tatil yapmaya gelen bir çok ziyaretçi bu durumdan oldukça rahatsız olmaktadır.Bu yüzden burada bir kaçış noktası olarak Delikli Koyu tercih etmektedirler. Uzun zamandan beri ismini sadece çevrede yaşayanlar dışında kimsenin bilmediği Alaçatı Delikli Koy, kalabalıktan uzak, stres ve insan gürültüsünün olmadığı, doğası ve manzarasıyla insanı etkileyen doğanın Alaçatı’ya bir hediyesidir.

Delikli Koy Plajı Hakkında Bilgiler

Delikli Koy Plajı, Alaçatı’nın diğer plajlarına kıyasla çok daha sessiz ve sakin bir yerdir.Ancak şimdilerde ise popülerliği arttığı için bu durum değişmektedir. Alaçatı’ya göre hala daha az insan bulunmaktadır.Bembeyaz kayaları ve berrak deniz suyu ile burada yüzmek sizlere oldukça iyi hissedecektir. Denizin üstünden de göreceğiniz gibi kumsal ve denizin içi çakıl taşları ile doludur.Eğer denize girecekseniz yanınıza mutlaka deniz ayakkabınızı almalısınız.Ayrıca yeni yüzme öğrenenler ve çocuklar için burası pek uygun değildir.Bunun nedeni deniz derinliği bir anda arttığı içindir.

Plaj içerisinde yiyecek ve içecek satın alacağınız bir yer bulunmadığı için buraya hazırlıklı gelmenizde fayda vardır.Ayrıca plaj içerisinde giyinme kabinleri ile tuvalet bulunamamaktadır.Bu bilgileri göz arda ederek buraya gitmenizde fayda vardır.

Delikli Koy’da Neler Yapılır ?

Koy içerisinde yapabileceğiniz bir çok aktivite bulunmaktadır. Buraya deniz kum tatil için geldiyseniz çakıl plajı üzerinde güneşlenebilirsiniz ve berrak denizin keyfini çıkarabilirsiniz.Bunların dışında özellikle hazırlıklı gelinmesi durumunda piknik, mangal gibi etkinliklerde Delikli Koy’da yapabilirsiniz. Burada gün batımını izlemekte sizlere ayrı bir keyif verebilir.Ayrıca burada düğün ve nişan gibi özel günler için fotoğraf mekanı olarak kullanabilirsiniz. Buraya günübirlik haricinde gelirseniz, eğer çadırınız da varsa burada çadır ile konaklayabilirsiniz.Ancak burada her hangi bir kamp alanı ve çadır kiralayabileceğiniz bir yer yoktur.Bu yüzden hazırlıklı gelmenizde fayda var.

Delikli Koy Seyahat Rehberi

Delikli Koy Nerede ve Nasıl Gidilir ?

Delikli Koy, Ege bölgesinde İzmir’in batısında  Çeşme ilçesine bağlı olan Alaçatı’da yer almaktadır. Merkeze yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta bulunan Delikli Koy’e ulaşım biraz engebelidir. Buraya ulaşmak için birkaç tepeyi aşmak gerekiyor. Toplu taşıma ile ulaşımı olamayan Delikli Koy’e özel aracınız ile gitmeniz gerekmektedir. Öncelikle buraya ulaşmak istiyorsanız, Alaçatı Porta gitmeniz gerekmektedir.Buradan sonra sahil yönünde uzanan bir gidiş bir geliş yolu takip ederek, Alkoçlar Exclusive Alaçatı’yı geçtikten 500 metreye kadar ilerleyerek sonra solda, koyun girişi sayılan patikaya geliyorsunuz. Bu patika, alçak arabaların alt takımının zarar görmesine neden olduğu için aracınızı patika üzerinde park edip yürüyerek ulaşmanız mümkündür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir